MAANDAG DUBBEL

Maandag 9 maart

Voor de een zegen, voor de ander een ramp. Dit nieuwe oliepatroon. Op een avond (inhaal + reguliere competitiewedstrijd) verliest de koploper kansloos met 0-4. Tegen Maximum Overdrive en ook tegen Rolling Rocks geen enkele game winst voor  Strike Back  en beide wedstrijden een slechtste totaalscore van alle teams van de avond. Opnieuw een top avond voor Rolling Rocks  met alleen maar 400 handicapgames. Geen teamrecords, maar wel een persoonlijke verbetering voor Bob Geurts. Verbetert zijn scratch serie met 14 pins en zijn handicap serie met 8 pins. We hebben weer een nieuwe koploper; BLOX gewend om op 1 te staan. Ook BLOX  lijdt twee nederlagen op rij; vandaag wordt het opnieuw 1-3. Fireballs  laat zich alleen in de laatste game peopelen. Bij BLOX  zet de stijgende lijn van de eerste twee games door in de derde,. terwijl Fireballs  daarin juist iets gas terugneemt. TMC  beleeft natuurlijk een geweldige avond tegen Maximum Overdrive, dat zich knap weert en een punt uit het vuur sleept. Jeffrey Peters van Maximum Overdrive verbetert zijn beide serie records: scratch serie + 4,  handicap serie + 7. Van de teamrecords stelt TMC alleen de handicap serie scherper: + 6, maar individueel verpulvert Thomas Stammes al zijn eigen records. Scratch game + 22; scratch serie (nu 810!!!!) + 107, handicap game + 21 en handicap serie + 101. Al deze prachtige scores brengen hem naar de eerste plaats bij alle onderdelen van de Season High Scores. The Golden Pins  lijkt na twee games op weg naar een 4-0 overwinning tegen Spaike.  Eerste game dik gewonnen, tweede game binnengehaald met 4 pins. Echter, Spaike  komt in de derde game tot een 420 handicapgame en The Golden Pins  zet de dalende reeks na de tweede game door. Het houdt zelfs nog 5 pins te weinig over om de 3-1 vast te houden. Het wordt 2-2. The Dutch Dudes   wint tegen AND  alleen maar de tweede game. dat levert 1 punt op. Björn Konings  gooit zijn beste scratch game van dit seizoen: + 11. Ook zijn handicap game wordt hoger: 7 pins. Martien van Brienen van AND doet precies hetzelfde: scratch game stijgt met 4 pins en zijn handicap game wordt  6 hoger. Michel de Ruijter  stelt drie records hoger: scratch serie + 3; handicap game + 11; handicap serie + 56.

Zondag 8 maart

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . .

Strike Back (koploper voor de schijn, want er moet nog de wedstrijd tegenMaximum Overdrive  worden ingehaald) heeft vanavond de lastige klus tegen Rolling Rocks  af te werken. Twee keer hebben de teams elkaar dit seizoen ontmoet. Nog twee duels staan er aan te komen, vanavond het eerste. Beide wedstrijden eindigden in 2-2.  Daaraan heeft Strike Back  niet genoeg, wil het op de eerste plaats blijven. Maar het zal wellicht vanavond het maximale resultaat blijken. Rolling Rocks  liet vorige speeldag zien, dat het nieuwe patroon  wel lekker loopt. Voor de derde keer gaat het 2-2 worden. BLOX  zou de eerste lachende derde kunnen zijn, alleen staat daarvoor de verkeerde tegenstander op de stoep. Fireballs is op de weg terug en zal zeker niet alle punten cadeau doen. Wat zeg ik? Na een nederlaag en een gelijkspel, gaat het vanavond de eerste overwinning worden voor Fireballs  tegen BLOX  dit seizoen. Het wordt 3-1. Is dan misschien TMC  de ware lachend derde? Dat ziet er niet veel beter uit. In deze wedstrijd zal  Maximum Overdrive  zich niet zo maar naar de slachtbank laten leiden. Dat gebeurde wel in de vorige ontmoeting tussen beide teams. De eerste ontmoeting werd het 3-1 voor Maximum Overdrive, de tweede eindigde in 0-4 nederlaag. Een overwinning zal het deze keer niet worden.. Maximaal zit er een punt in.  The Golken Pins gaat Spaike  vaster op de laatste plaats zetten. Ik gun Spaike  dat ene mogelijke punt heus wel, maar dat gaat het team niet halen. Na een 0-4 en een 1-3 nederlaag, gaat het nu weer 0-4 worden. The Dutch Dudes  en AND  gaan de punten delen. Twee keer dit seizoen wist AND  een overwinning te behalen tegen The Dudes.  Dat gaat vanavond niet lukken. AND  mag het gelijke spel zien als een overwinning, omdat het verder van de onderste plaats raakt. 

Maandag 2 maart

Museumbezoekjes op mijn vakantie, daar ben ik niet zo van. Zelfs het juttersmuseum in Callantsoog trekt mij niet. Ik vind het wel leuk om nu een wandeling te maken door de eregalerij van maandag dubbel van de NBV, zoals die gisteravond is open gesteld. Allereerst zie ik de 278 van Thomas Stammes (en dat na zo'n sof dag gisteren tijdens de regio trioleague). Een verbetering van zijn oude record scratch game met 19 pins. Deze score is direct nummer 1 in de Season High Scores. Zijn handicap game gaat 18 omhoog. Ik zie ook de prestaties schitteren van Martien van Brienen van AND.  In de laatste game een evenaring van zijn oude record, in de eerste game gooit hij een nieuw seizoen record scratchgame + 2; scratchserie + 27;  handicap game nieuw record + 2 en nieuw record handicap serie + 54. Heee, Ferdi Maks (Rolling Rocks) heeft ook een kunstwerk: nieuw scratch game record: : + 6. Staat nu op plaats 3 in Season High Scores naast Jan Verschoof (BLOX).  Ook een mooi nieuw handicaprecord (+4). Zie daar: Robin Hendriks (Fireballs) Hoogste scratch serie van dit seizoen.Een verbetering van 8 pins. Nieuw record handicap serie: + 2. Eens door de sectie TEAMS lopen. Rolling Rocks gooit zijn hoogste team scratch game: + 23 en zijn hoogste scratch serie + 32;  huppakee, gelijk door deze score naar de tweede plaats  in de Season High Scores. Handicapgame van Rolling Rocks nieuw record: + 19; huppakee, ook naar plaats 2 in Season High Scores; en nog een verbetering van 23 pins van handicap serie voor dit team. En die gaat zelfs naar de eerste plaats in de Season High Scores; BLOX moet daar plaats maken. Nog een sterrenteam vanavond: Fireballs. scratch game + 16; scratch serie + 18. handicapgame + 3 en de handicap serie + 6 en huppakee, naar plaats 3 in Season High Scores, naast TMC. En hoe zijn de resultaten? TMC klopt tóch BLOX. De eerste game even afstaan en dan met twee goede 400 handicap games de 3 resterende punten binnenhalen. Uiteindelijk finisht TMC  meer dan 100 pins hoger. Met drie super 400 games krijgt Rolling Rocks geen 4 punten. In de eerste game is The Golden Pins nog iets superder en pakt daarin een punt. Zijn enige van vanavond. Oh oh oh,,,,,, de wedstrijd Spaike tegen The Dutch Dudes: eerste game en eerste punt naar The Dudes.. Maar dan? Tweede game met 14 pins naar Spaike. Stand gelijk; Spaike  4 pins achter. Laatste game naar Dudes met 1 pin voorsprong. Spaike 1 game  plus 5 pins achter en 1-3 verlies. Fireballs moet in  d elaatste game tegenAND op adem komen en dat kost met 6 pins direct een punt. Blijft over een 3-1 overwinning.

Zondag 1 maart

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . 

Nog elf competitiewedstrijden; vijf uit speelronde drie en daarna de eerste zes ontmoetingen uit speelronde vier. En voor deze laatste periode ligt er een ander oliepatroon. Geeft dat vleugels of werkt dat juist belemmerend op de prestaties? Vandaag de topontmoeting tussen nummer 1 BLOX  en achtervolger nummer 3 TMC.  Beide teams gaan elkaar nog twee keer tegen komen. Net zoals alle andere ontmoetingen vanavond. Beide wonnen een keer van elkaar. BLOX  heeft alle wedstrijden tot nu toe gespeeld met in het achterhoofd: "Houden wij onze eerste plaats vast?" TMC kon wat dat betreft met minder spanning gooien.  Dat gevoel van "eerste zijn" speelt bij beide teams vanavond door het hoofd. Wie is daartegen het beste bestand? Op basis van de ervaring gaat mijn voorspelling wie er wint uit naar BLOX. Het leek vorige week  in de wedstrijd tegen Strike Back wel alsof TMC  pas in de laatste game van de wedstrijdspanning bevrijd was. Ook belangrijk vanavond: wie past zich het snelst aan aan het nieuwe oliepatroon. Het zal meer spannend dan goed worden. 2-2 vind ik te gemakkelijk: het wordt 3-1 voor BLOX.  Strike Back heeft twee winstpartijen staan dit seizoen tegen Maximum Overdrive. Nu moet er gewonnen worden om bij te blijven. Ook dat geeft druk en dan wordt het moeilijk om tot hoge scores te komen. Maximum Overdrive kan ontspannener gooien en dat voordeel levert sowieso een punt op.  De wedstrijd zou zo maar in 2-2 kunnen eindigen, want ook hier zal oliepatroon medebeslissend zijn. Dat zal Graham Braddock worst zijn, want die schiet zijn kanonskogels gewoon recht toe recht aan af. En als hij het vizier op scherp heeft staan, levert dat sowieso een punt op. The Golden Pins tegen Rolling Rocks wordt zeker ook een kraker. Ik denk dat Rolling Rocks  de stand tussen deze teams gelijk gaat trekken. Na een keer verloren te hebben, na een keer gelijkspel, gaat Rolling Rocks  nu de winst pakken. Fireballs is weer aan het bowlen, na wekenlang gesparteld te hebben in Olround. Dat gaat AND  merken en het zal grote moeite hebben om weer een punt te pakken. Dat is in de twee eerdere ontmoetingen wel gelukt, misschien zit dat er vanavond weer in. Bij The Dutch Dudes tegen Spaike  zal het er weer om spannen. Een keer wel en een keer bijna een gelijkspel tussen beide teams. Ik denk dat Spaike  een goede avond moet hebben om tot winst te komen; sterker nog: om tot een gelijkspel te komen, want The Dutch Dudes komt er beter en beter in. Oude rotten Wil  en André zullen zich toch niet laten inpakken door die  . . . . . . . jonge gastjes?????

Maandag 17 februari

De avond van Blox. Alle eerste plaatsen van Last Week's Top Scores plus individueel ook nog eens voor een BLOX'  er. Plus ook nog eens een 4-0 overwinning op Spaike.  Jan Verschoof zet een nieuw seizoen record scratch serie neer:
+ 10. In de tweede game wordt het heus spannend, maar BLOX trekt deze met 3 pins voorsprong over de streep. Ondanks dat Spaike in de laatste game een seizoen record neerzet -de handicapgame score wordt met 7 pins verbeterd-  levert dat geen punt op. Deze uitslag zet het team weer op plaats 1, een half puntje meer dan de ex- nummer 1 Strike Back.  Dat klopt TMC met 3-1. In de eerste twee games zijnd e scores van Strike Back  hoger, met een 2-0 stand tot gevolg. In die laatste game moet Strike Back  alle zeilen bijzetten om een 2-2 te voorkomen. Dat lukt, maar vooral dankzij vrouwe Fortuna. The Golden Pins  laat een puntje liggen voor AND . Misschien is het wel anders om. Er worden wel twee games gewonnen, maar die verliesgame is zodanig groot dat de totaalscore alsnog bijna naar AND is gegaan. The Golden Pins houdt zegge en schrijve 1 pin meer pinfall over. Fireballs  komt weer meer en meer in oude doen, maar het heeft vanavond de grootste, nee de allergrootste moeite met The Dutch Dudes. Dat verlies de eerste game met 1 pin met een hoge score. En dat herhaalt zich in de derde game. De score is wat minder, maar die van Fireballs  ook en opnieuw scheidt 1 pin The Dutch Dudes van 1 of meer wedstrijdpunten, want de uitslag wordt 0-4 voor Fireballs. 

Zondag 16 februari

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . .

Oeps, dat is lastig. De eerste wedstrijd in DE BLIK is mijn eigen wedstrijd Strike Back tegen TMC  Gelukkig kan ik partijdigheid vermijden doordat ik alleen maar in de glazen bol hoef te kijken. Dus eerst mijn roze bril af en dan eens even zien . . . De uitslag gaat 2-2 worden. Daarvoor heb ik trouwens niet eens een glazen bol nodig, dat kon ik zo wel weten. De vorige ontmoeting was ook 2-2  en de eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in een 3-1 voor TMC. Dat zou moeten duiden op een licht voordeel voor de nummer 3, maar de huidige vorm van Strike Back  én het feit dat het team op plaats 1 staat, poetst dat voordeel weg. En trouwens. . . . . na de 1-3 en de 2-2 is eigenlijk de 3-1 aan de beurt. . . . . .  dat zou dus ook nog kunnen....BLOX  zou zo maar kunnen profiteren van de uitslag van deze wedstrijd. Dan is het minimaal nodig dat het 2 punten pakt tegen Spaike.  Die kans zit er heel dik in. Spaike  heeft al moeite om gelijk te spelen tegen de nummer laatst, hoe moeilijk zal het dan wel niet worden tegen de nummer 2? Ik ga uit van 1 punt naar Spaike  en 3 naar BLOX.  Ook The Golden Pins reist af naar een wedstrijd in de onderste regionen. AND  heeft de vorige twee ontmoetingen dit seizoen geen potten kunnen breken tegen The Golden Pins, maar toen was dat team gewoon in goede vorm en stond het in de top van het leagueklassement. De mannen zitten te wachten op een nieuw patroon, maar misschien kunnen ze zich beter focussen op het huidige patroon, anders gaat het nog meer (verlies)punten kosten. maar al is het team dan meer of minder uit vorm, de gamescores zijn nog steeds hoog genoeg om het van AND  te kunnen winnen. Ik ga ervan uit dat The Golden Pins zich hersteld heeft van de matige prestaties van de latte weken en dat het met    4-0 wint. Opeens was Fireballs  er weer afgelopen maandag. Drie keer een hele ruime 400 game. Daaraan komt The Dutch Dudes  niet zo gemakkelijk toe. Het team weet zich uit de onderste regio weg te werken, het gat is al vijf punten. Vandaag zou het gat ietsiepietsie kunnen groeien. Want tot 1 goede 400 game gaat The Dutch Dudes  wel komen, En daar liggen de kansen voor in ieder geval 1 punt. Dat zal dan het eerste punt worden tegen Fireballs dat de vorige twee wedstrijden won met 4-0. Maximum Overdrive  speelt tegen Rolling Rocks dat vorige week onverwacht het deksel op de neus kreeg ondanks twee goede 400 games. Die games gooit het vanavond wel weer en dat levert sowieso twee punten op. Daarmee gaat hettotaalpunt ook naar Rolling Rocks komen.

Maandag 10 februari

The Golden Pins  is al een tijdje van slag en ook vanavond lijdt het in de top geklasseerde team opnieuw een nederlaag. Strike Back  wint de onderlinge strijd met 4-0 en is nu de nieuwe lijstaanvoerder. Hoezeer The Golden Pins  uit vorm is blijkt wel uit de totaalscore: de een na laagste van alle teams van vanavond. Ook BLOX  levert de laatste weken punten in. Vanavond komt het tot net een 400 handicap game in de wedstrijd tegen Maximum Overdrive. In de eerste game wordt die score net niet gehaald, maar wel het punt. Hoewel de wedstrijd niet op hoog niveau staat is hij wel spannend. Het wordt 2-2. Ook tussen TMC en The Dutch Dudes is het spannend. Veel spannender zelfs. Alleen is het hier geen 2-2 geworden, wat een teleurstelling is voor The Dutch Dudes. De eerste game wordt door de Dudes  met ruim verschil gewonnen. En dan de tweede game . . . . . . . nét niet. TMC gooit 1 pin meer. Nog niets aan de hand, de voorsprong in pinfall is nog steeds ruim: nog 38 pins. Maar dan . . . . . . .  in de derde game gooit TMC  41 pins meer en gaat de totaalscore met 3 pins verschil naar de winnaar: TMC. De beste wedstrijd vanavond is die tussen Fireballs  en Rolling Rocks.  Vijf van de zes games eindigen boven de 400 handicap. Drie daarvan zijn er voor de winnaar. In de eerste game komt Fireballs nog even te kort, maar daarna is het weg en komt Rolling Rocks  er niet meer aan te pas. Robin Hendriks van Fireballs evenaart in deze wedstrijd zijn beste seizoen scratch serie. In de staartwedstrijd geven beide teams elkaar weinig toe. AND  legt in de eerste game al de basis voor een vette winst: het overklast Spaike  in een game met 129 pins. En dan gebeurt het ongelofelijke: Spaike  pakt beide andere games. Een met 8 pins verschil en de laatste met 20 pins verschil. Het resultaat is dan ook 2-2 en in de stand verandert onderin niets. 

Zondag 9 februari

DE BLIK VOORUIT . . . . . . 

BLOX  wint afgelopen woensdag de inhaalwedstrijd tegen The Golden Pins.  Opnieuw een 3-1 nederlaag voor de nummer 2, die nu even is afgedaald naar plaats 4 op de ranglijst. BLOX kan na dit goede resultaat weer even lucht pakken en hoeft zich voor vanavond geen zorgen te maken. Dat het een 4-0 overwinning wordt is geen uitgemaakte zaak. Wellicht wordt het een herhaling van beide voorgaande ontmoetingen tegen Maximum Overdrive: waarschijnlijk gaat BLOX  voor de derde keer met 3-1 winnen. Een dergelijke overwinning is voor The Golden Pins voorshands niet weggelegd. Beide vorige ontmoetingen moest Strike Back lijdzaam toezien hoe de punten (5 van de 8) naar The Golden Pins gingen. Intussen is Strike Back  niet meer te kloppen. De laatste 8 wedstrijden zijn de mannen van Strike Back ongeslagen. De laatste nederlaag dateert al weer van speeldag 12. De tegenstander was toen . . . . . . . The Golden Pins. Een mooi moment voor Strike Back om revanche te nemen op die nederlaag. Dat gaat vanavond ook gebeuren en de mannen pakken een 3-1 overwinning. Omdat TMC  ietwat nonchalant steeds weer een puntje vergeet afgeeft staat het nu derde. En daarmee is het niet zo blij, dus vanavond is er alles op gericht om sowieso de 4-0 te maken. En dat moet kunnen, want tegenstander The Dutch Dudes timmert wel aardig aan de weg, maar nu zal blijken dat TMC  toch een maatje te groot is. Het wordt 4-0 voor TMC. Deze drie resultaten maken het voor het aanstormende Rolling Rocks  moeilijk om de grote achterstand op de top 3  te verkleinen. Het zal al moeilijk blijken vanavond om op gelijke hoogte te blijven. Daarvoor is dus minimaal een 3-1 overwinning nodig, En dat is op papier tegen Fireballs. zo gebeurd. Immers de laatste  vier resultatenn van Fireballs  zijn bedroevend; twee keer  1 punt en twee keer 0 punten. Maar die ommekeer moet toch een keer komen, net zo goed als die bij Rolling Rocks  is gekomen. Misschien vanavond? Dus wordt het 2-2. Spaike  en AND gaan de strijd aan om niet op de laatste plaats te staan. Beide staan op gelijk puntenaantal. Zowel de handicap pinfall als de scratch pinfall van Spaike  is beter en dat is ook de reden dat AND  deze wedstrijd gaat verliezen met 1-3, zodat ook het verschil in puntenaantal duidelijk wordt. 


Maandag 3 februari

Vandaag geen nummer 1 tegen nummer 2. Die wedstrijd wordt waarschijnlijk woensdag in gehaald. Maar beide teams moeten wel aan de slag om hun topposities te houden, want de jacht daarop is al even geopend. Strike Back  is op dit moment de grootste bedreiger. Het team zet me 4-0 Fireballs  opzij. In de tweede game komt Fireballs eindelijk een beetje in de richting van zijn oude niveau, maar met een krachtige en prachtige eindspurt weet Strike Back  de opgelopen achterstand weg te werken en alsnog dat belangrijke punt te pakken. Dat punt laat TMC in zijn eerste game liggen tegen AND.  Daarna worden de rollen weer verdeeld zoals ze zijn: TMC  de nummer 3 en AND  de nummer laatst. Dat betekent een 3-1 zege voor TMC.  Het team van de avond -ondanks zijn afwezigheid- is Rolling Rocks. Drie eerste plaatsen in Last Week's top Scores. Bijna alle teamrecords worden verbroken tijdens de vooruit gespeelde wedstrijd. De scratchgame score wordt met 2 pins verbeterd, de scratchserie gaat met 74 omhoog, de handicapgamescore wordt geëvenaard en de handicapserie stijgt met 68 en staat nu op 1 in Season High Scores. handicapserie. Ferdi Maks  van Rolling Rocks  gooit zijn  hoogste scratchgame van dit seizoen (+ 3). zijn hoogste scratchserie (+ 48), zijn hoogste handicapgame (+2) en ook nog eens zijn hoogste handicapserie (+42). Met deze records is Ferdi  nu drie keer terug te vinden in Season High Scores. Tegen al dat geweld kan Spaike vanavond niets inbrengen. Het komt iedere game 100 pins tekort. Het verliest met 0-4. The Dutch Dudes gaat beter en beter. Vanavond een 2-2 tegen Maximum Overdrive is een goed resultaat. Weliswaar gaan twee games verloren, maar het pinfall totaal bedraagt op het eind 5 pins meer er levert een extra punt op.  

Zondag 2 februari

DE BLIK VOORUIT . . . . . . 

Dat wordt een mooi gevecht maandag. De nummers 1 en 2 spelen tegen elkaar. Beide moeten de wonden likken na de laatste speeldag waarop beide een nederlaag moesten lijden. Wie is daarvan het snelste hersteld?? Dat zal vanavond blijken. Het wordt de derde keer dat beide teams elkaar treffen dit seizoen. Vorige ontmoetingen eindigden in een 2-2. Dat zou een gunstige uitsag zijn voor beide teams, omdat de achervolgers TMC en Strike Back dan alleen maar langszij kunnen komen bij een 4-0 overwinning. Ik ga ervan uit dat BLOX  de beste papieren heeft om te winnen. Met weer een (wekelijkse) uitschieter van The Golden Pins  gaat dat een 3-1 overwinning betekenen. TMC  speelt tegen nummer laatst AND en de vorige twee ontmoetngen tussen beide teams gaven onverwachte uitslagen.  Je zou twee keer een 4-0 verwachten in het voordeel van TMC,  maar het werd een keer 3-1 winst en een keer 3-1 verlies voor TMC.  Dat gaat het vanavond niet worden. Nee, TMC  pakt alle 4 punten, hoewel dat niet zonder slag of stoot zal gaan, want AND  wil niet twee keer achter elkaar met een maximale nederlaag de bietenbrug op gaan. Strike Back  zal die 4-0 niet gaan redden, omdat de tegenstander Fireballs  heet. Tussen beide teams staat dit seizoen een keer een 2-2 en een keer een 4-0 voor Fireballs. Dus is Strike Back  nu aan de beurt voor een (4-0)overwinning om de zaak gelijk te trekken. Maar ik hou het op 3-1 voor Strike Back. Gaat Rolling Rocks doordenderen met alleen maar ovewinningen? In ieder geval houdt het wel zijn ongeslagen status van deze derde ronde; daar gaat Spaike niets aan kunnen doen,. Een 2-2 is maximaal haalbaar voor Spaike, maar zeker wel mogelijk. The Dutch Dudes gaat zijn overwinningenreeks ook vootrzetten. Deze keer moet Maximum Overdrive er aan geloven. Dat gaat met 1-3 de overwinning aan The Dudes laten..

DE BLIK VOORUIT . . . . . 

Maandag 27 januari

Onverwachte uitslagen vanavond (zie DE BLIK VOORUIT)……… BLOX  genadeloos en hard onderuit tegen Rolling Rocks en The Golden Pins  eveneens ten onder tegen The Dutch Dudes.  Rolling Rocks begint overdonderend de eerste game. De openingsgame van 460 is direct goed voor de eerste plaats in Last Week's Top Scores. In de tweede game kan BLOX  beter bijbenen, maar ook dan is het verschil nog 13 pins in het nadeel. 0-2 achter na twee games voor de koploper. Dan moet het dus in die belangrijke derde game gaan gebeuren. Maar ondanks dat Rolling Rocks  opnieuw lager gooit dan de vorige game lukt het BLOX  niet om op een hogere score uit te komen. Integendeel, het wordt de enige game die lager is dan 400 in deze wedstrijd. Rolling Rocks begint met een prachtig resultaat aan deze derde competitieronde. Dat belooft wat. . . . . Zal het de mannen opnieuw gaan lukken om net als vorige seizoen een ongelsagen reeks neer te zetten die een hele ronde (9 wedstrijden) duurt? We gaan het zien.  In ieder geval gooit het team vanavond zijn hoogste series van het seizoen; de scratchserie gaat met 14 omhoog en de handicapserie met 17. Het lukt de nummer 2 The Golden Pins opnieuw niet om meer dan een keer een 400 handicapgame te gooien. In de eerste game lukt dat nog wel tegen The Dutch Dudes en daarmee is een punt binnen. In de tweede game wordt he slechter, maar bij de Dudes  juist beter en dan is het 1-1. Wie heeft in de derde game de langste adem? Dat blijkt The Dutch Dudes  te zijn dat opnieuw hoger gooit dan de game daarvoor. Het verschil met de score van The Golden Pins is aanzienlijk en de knappe overwinning is binnen. TMC  geeft inderdaad weer eens een puntje af en weer eens in de derde game, niet eens zijn slechtste game. Dat is game twee. Het team zakt ver beneden de ondergrens, maar toevallig doet net op dat moment tegenstander Fireballs dat ook. In de derde game richt Fireballs zich op en gooit he na 11 games weer eens een 400 handicapgame. Dat heeft nogal geduurd. Hoe dan ook, deze 400 game is een punt waard. Thomas Stammes van TMC  evenaart in de eerste game zijn hoogst scratchscore van dit seizoen. Ook Strike Back sluit weer aan bij TMC  in de jacht naar de bovenste plaats(en). Met 4-0 wint he van AND. Het blijft laatste op de ranglijst met nog steeds 1 puntje boven zich Spaike dat eveneens een 0-4 nederlaag te slikken krijgt. René Schendelaar van Strike Back gooit scratch zijn beste serie van het seizoen. Hij komt daarmee boven de 600 uit. Met die 618 staat hij niet alleen op 1 in Last Week's Top Scores, maar komt hij ook op 3 binnen in  de Season High Scores. Daar verdrijft hij Ferdi Maks (Rolling Rocks) uit de top 3. Ook het handicapserierecord van René gaat omhoog: hij verbetert zijn oude record met 16 pins en ook daarmee staat hij nu ook naast plaats 1 in Last Week's Top Scores op plaats 3 in Season High scores. Hier heeft Jan Verschoof (BLOX) moeten plaats maken. 

Zondag 26 januari

DE BLIK VOORUIT  . . . . . . .

BLOX  ontmoet Rolling Rocks. Begin van speelronde drie. De vorige beide ontmoetingen ging de winst naar BLOX.  Maar wat zegt dat? Uitschieten voor Rolling Rocks  kan, uitglijden door BLOX  kan ook.  Ferdi Maks heeft misschien nog de regioleague wedstrijd van zondag in armen en benen zitten. Of misschien in zijn hoofd, wanneer het super of juist helemaal niet goed is gegaan. Uit ervaring weet ik dat twee speldagen achter elkaar toch een iets andere instelling bij een speler kan geven. Dat maak het voor mij iets gemakkelijker om een 3-1 zege voor BLOX  te verwachten.  De winnaar van Rolling Rocks  van vorige week was The Dutch Dudes.  Dat heeft het vanavond moeilijker, omdat tegenstander The Golden Pins  hoger op de ranglijst bivakkeert. Toch zou het wel eens een heel zware opgave kunnen worden voor The Golden Pins. Ik zei eerder al dat The Dutch Dudes sterker en sterker en beter en beter wordt. Twee keer ging de overwinning naar The Golden Pins en dat zal vanavond ook wel weer zo zijn, maar de verschillen in gamescores zullen klein zijn. TMC  tegen Fireballs.  Ook Thomas Stammes  heeft een regiowedstrijd achter de rug, zondag. Ook bij hem kan dat doorwegen in zijn spel vanavond. Dat biedt Fireballs kansen. Nee, niet op een overwinning, maar wel op een punt. Een herhaling van de laatste ontmoeting tussen deze twee zal er toch wel niet inzitten: het werd toen namelijk 2-2. Strike Back  speelt tegen de nummer laatst AND.  Als je van de nummer 1 kunt winnen, dan moet je toch ook van de nummer 8 kunnen winnen. Maar ja dat team zit wel in  de winning mood: liefst 4-0 was de uitslag tegen Maximum Overdrive vorige maandag. Ook deze vorige ontmoeting was een gelijkspel. Ik denk toch dat Strike back  er opnieuw met een overwinning vandoor gaat, Net als in de eerste ontmoeting dit seizoen. Nu wordt het zelfs 4-0. Wanneer gaat Maximum Overdrive weer eens een wedstrijd winnen vraag ik me af? De laatste overwinning in de tweede competitieronde is de eerste wedstrijd van die ronde  geweest, tegen. . . . .. juist ja. . . . . Spaike,  de tegenstander van vanavond. (Ik zie even gemakshalve de overwinning van twee weken geleden teen Rolling Rocks over het hoofd. . .)Maar Maximum Overdrive  gaat deze wedstrijd sowieso (weer) niet winnen, want ook Jeffrey Peters  van Maximum Overdrive zal de wedstrijd van gisteren in de  armen en benen en in zijn hoofd hebben. Spaike  wint met 3-1.

Maandag 20 januari

Pas de tweede nederlaag van dit seizoen vanavond voor de nummer 1 BLOX.  Het had bijna een historische 0-4 geweest, maar in de tweede game weet BLOX  dat te voorkomen door 1 pinnetje meer te gooien dan Strike Back.  OIn e eerste game is het "lijntje zoeken" voor de mannen van BLOX op het patroon van vanavond. En dat zet zich eigenlijk voort in de twee volgende games. Niet een keer blijft het achter elkaar door lopen, zoals we van BLOX  kennen en gewend zijn. Dan weer een split of dan weer een normaal niet te missen pin 7 (of 10)……  Dat nekt de heren Verschoof, van wie Michael  het heel goed lukt om ondanks alles toch vet en ver boven zijn gemiddelde te presteren. Bij de 3-1 winnaar Strike Back  lukt het Joop Peeters  om zijn beste seizoen scratchserie te gooien Een verbetering met 17 pins.  The Golden Pins slaagt er wonderwel in om de overwinning te pakken tegen Fireballs.  Met de drie na slechtste gamescore weet Fireballs  zijn ene punt binnen te slepen. In beide andere games gooit het amper hoger. Het is niet eens nodig voor The Golden Pins  om twee 400 games te gooien. Aan een heeft het team in de laatste game genoeg en die volgt op een tweede game, die  al een stuk beter is dan de eerste. De eerste plaats komt weer goed in het zicht voor de nummer 2. TMC  kan niet volle bak uithalen tegen Spaike. Dat gooit een 400 game, in de tweede game, net wanneer TMC dat nalaat. Een lelijke game van TMC en een gemist punt. Spaike heeft net genoeg aan dat ene punt om niet opgeslokt te worden door de nummer laatst van de ranglijst. Dat is namelijk (nog steeds) AND, ondanks de goede 4-0 overwinning van  de AND  mannen tegen Maximum Overdrive, dat toch wel erg de weg kwijt lijkt te zijn. De eerste game is al voor AND en dat kan zich permitteren ieder game slechter te gaan gooien. Maximum Overdrive kan desondanks niet in de buurt komen. de laatste game scheelt nog altijd 9 pins in het voordeel van AND.  The Dutch Dudes en Spaike  wisselen van plaats op de ranglijst. The Dudes behaalt een knappe 3½ tegen ½ overwinningg tegen Rolling Rocks  Wat is het niveauverschill groot vanavond tussen beide teams. Dat dat in het voordeel van The Dutch Dudes is, is toch wel erg verrassend. 

Zondag 19 januari 

DE BLIK VOORUIT. . . . . . 

TMC  lijkt het gemakkelijkste programma te hebben vanavond. Tegenstander Spaike  staat op plaats 8 en verkeert nou niet in een bloedvorm de laatste weken. En dat geldt juist wel voor TMC,  dat door het programma en over de tegenstanders heen dendert. Ook vanavond komt er weer een 4-0 zege aan. BLOX  staat nog steeds betrekkelijk veilig op 1. Kan Strike Back  deze keer meer uit het vuur slepen dan de vorige ontmoeting? Toen bleef het bij 1 puntje. Ik denk dat dat deze keer gaat lukken. Het gaat 2-2 worden en zo niet, dan zal dat heel weinig verschillen en kan de 3-1 beide kanten opvallen. Ook The Golden Pins  gaat het moeilijk krijgen de volle winst binnen te halen. Tegenstander Fireballs  had vorige week dan wel een off day, maar dat gaat echt niet twee keer achter elkaar gebeuren. Wanneer The Golden Pins  weer eens twee games een 400 handicap gooit, dan wint het met 3-1. Zo niet, dan wordt het 2-2 of minder. De onderste twee teams blijven op die plaatsen staan en ook de onderlinge verschillen blijven gelijk, omdat beide verliezen met 1-3. Wellicht dat The Dutch Dudes  voor een verrassing kan zorgen door een puntje meer te pakken. Vooral Dude Jitse Teunissen  groeit meer en meer in deze competitie. 

Maandag 13 januari

BLOX  speelt vanavond zonder inzinking en gooit na een eerste hoge 400 handicapgame er gewoon nog twee "normale" bij en bij AND  is de hoogste game 351. Geen eer te behalen dus voor de nummer laatst en alle punten gaan naar de koploper. Bij TMC  van hetzelfde laken een pak. In de wedstrijd tegen Rolling Rocks gooit TMC  zijn hoge 400 game in de tweede game en worden in andere twee games de "normale" 400 handicapgames neergelegd. Alleen voorkomt Rolling Rocks  een 0-4 nederlaag door in de laatste game uit te schieten naar 430. En dan komt TMC  17 pins tekort. Gevolg is dat de achterstand naar BLOX  voor TMC met 1 punt groeit. The Golden Pins  - de nummer 2- komt wel binnen bereik van 4 wedstrijdpunten doordat het het niet redt tegen Maximum Overdrive.  Beide teams komen tot één 400 handicapgame. En allebei de teams doen dat in de eerste game.  Maximum Overdrive finisht met 8 pins voorsprong. Gelijk gooien de mannen hun ballen in een versnelling lager. Geen probleem tot nu toe, want ook deze game wordt gewonnen en het verschil is nog groter. Dan nog maar een versnelling lager denken de heren van Maximum Overdrive. Bespaart energie en levert minder CO2.  Maar net in die laatste game herpakt The Golden Pins zich en sleept een punt binnen. Voor 2-2 komt het team 25 pins tekort. Volgens plan gaat Strike Back fel van start en wordt in de eerste game alles op alles gezet.  The Dutch Dudes blijft verslagen en 50 pins achter. In de tweede game gaat deze wedstrijd hard tegen hard. Drie van de vier spelers gooien in deze game hun hoogste score van de dag. Bij Strike Back lukt dat bij Joop Peeters  niet en mede daardoor gaat The Dutch Dudes er met 9 pins meer met de gamewinst vandoor. In de laatste game is de puf er bij de Dudes  minder uit dan bij Strike Back. Drie van de vier spelers gooien hun laagste game van de avond. Jitse Teunissen van The Dutch Dudes doet hieraan echter niet mee en mede daardoor gaat die derde game en daarmee het tweede punt naar The Dutch Dudes en wordt het 2-2. De verrassing zit hem vanavond in de 0-4 nederlaag die Fireballs  lijdt tegen Spaike.  In de eerst game sleept Fireballs  bijna nog een (half) punt uit het vuur, de achterstand bedraagt slechts 3 pins.  Dan is het gebeurd en in de volgende twee games loopt Spaike  ver bij Fireballs  weg. Gastspeler Gerard Pierik is de belangrijke man bij Spaike. Hij is de enige van alle vier spelers die boven zijn gemiddelde gooit. Het scratchtotaal over drie games van Gerard  is dit seizoen nog niet zo hoog geweest. (+ 12) 

Zondag 12 januari

DE BLIK VOORUIT  . . .  . . . . 

Daar gaan we weer. Eerst even naar koploper BLOX. Als tegenstander fungeert vandaag de nummer laatst van de ranglijst, AND. Dat gaat vanavond toch niet gebeuren, dat BLOX een punt gaat afstaan. Al zouden de mannen Verschoof een inzinking hebben tijdens een van de games, dan zal die behaalde score nog hoog genoeg zijn om ook die punt te pakken. Die 4-0 gaat The Golden Pins slecht uitkomen. Al is bij Maximum Overdrive de vorm (en ook de motivatie???) er op dit moment niet, dan zal het nog niet lukken voor The Golden Pins om alle games te winnen. Dat lukte Fireballs vorige week wel, maar dat scoorde drie keer een 400 game. Dat lukt Golden Pins al weken niet meer. Dus hou ik het op een minimale 3-1 overwinning voor The Golden Pins of beter nog: een 2-2. TMC heeft nu alles wat Maximum Overdrive niet heeft: vorm, motivatie en scorend vermogen. Dat gaat Rolling Rocks vanavond ondervinden. (Meer dan) 1200 totaalscore voor TMC betekent al sowieso drie punten. En omdat de jacht naar BLOX is ingezet laat TMC zich vanavond niet verrassen. Geen enkele game winst dus voor Rolling Rocks. Strike Back zou moeten kunnen aanhaken met een 4-0 overwinning. Maar dat gaat veel meer moeite kosten dan bij BLOX en TMC. Omdat de tegenstander The Dutch Dudes is. Als vanaf het begin alles op alles wordt gezet door Strike Back dan gaat dat lukken. Anders wordt het 3-1. Fireballs komt dan op gelijke hoogte. Spaike zal zich kranig gaan verweren. Misschien kunnen de gastspeler en de nieuwe bal van Wil Loeffen voor een verrassing (maar zeker geen stunt) zorgen. Dan wordt het 3-1 voor Fireballs. Iedere punt meer voor Spaike zou een punt zijn.

Maandag 6 januari

BLOX weer als vanouds dit seizoen op een

Lang heeft The Golden Pins  niet kunnen genieten van de nummer een positie. De leider is weer leider af, door een 1-3 nederlaag tegen TMC.  Dat begint dit kalenderjaar direct met een evenaring van zijn  hoogste seizoen handicapserie.  Thomas Stammes evenaart zijn hoogste scratchgame,  verbetert zijn hoogste scratchserie met 19 pins en zijn hoogste handicapserie met 16 pins. Die scratchserie verstevigt zijn eerste plaats van de Season High Scores.TMC gooit alle drie games dik boven de 400 handicaptotaal en het vergeet alle 4 punten te pakken, door de tweede game 4 pins minder te gooien dan The Golden Pins. Dat komt daarin tot een mooie score van 440. BLOX  laat een punt liggen tegen The Dutch Dudes. Elke game scoort Dutch Dudes  meer pinfall en in de laatste game is dat hoog genoeg voor een punt. Dude  Bjorn Konings evenaart zijn hoogste scratchgame, verbetert zijn beste scratchserie met 16 pins en zijn handicapserie met 13 pins. Jan Verschoof van BLOX verbetert zijn beide gamescores: zowel scratch- als handicapgame staan nu 3 pins hoger.  Ook Michael Verschoof, teamgenoot heeft al 235 scratch als hoogste game staan. Strike Back  blijft op gedeelde plek drie staan, doordat het met 3-1 wint van de nieuwe ballen van Spaike.  Fireballs  kruipt door een 4-0 overwinning op Maximum Overdrive dichter naar die derde plaats toe. De overwinning komt redelijk gemakkelijk tot stand. Desalniettemin scoort Fireballs er flink op los, zonder seizoenrecords te breken. Door de knappe 3-1 overwinning van AND tegen Rolling Rocks is het onderin plotseling erg spannend geworden. Drie teams gelijk op de laagste plaatsen 8, 9 en 10. AND  komt tot bijna twee keer een 400 handicapgame en mede daardoorworden drie wedstrijdpunten binnengehaald. 

Maandag 16 december

THE  GOLDEN PINS ALS NUMMER EEN DE WINTERSTOP IN

De 3-1 overwinning die The Golden Pins  pakt tegen Spaike  brengt het team naar de eerste plaats van de ranglijst. De overwinning is moeizaam, maar dat doet de mannen niet zo veel. De eerste game is voor Spaike , de tweede bij lange na niet, dat wordt zelfs de hoogste handicapgame van het seizoen voor The Golden Pins, die ook nog eens goed is voor de eerste plaats in de Season High Scores, waar BLOX naar de tweede plaats wordt verwezen,  maar in de derde game wordt het spannend. Met die punt gaat The Golden Pins  aan de haal met 8 pinfall meer. BLOX  pakt een gelijkspel tegen Fireballs.  Deze wedstrijd kent een spannend verloop. De eerste game gaat naar BLOX,  niets aan de hand. Voorsprong 21 pins. de tweede game draait Fireballs  de rollen om: de 412 is stukken beter dan die van BLOX.  Stand 1-1 en verschil in pinfall is nu 33 pins in voordeel van Fireballs. En dan komt die spannende derde game. Fireballs  hoeft maar voor te blijven en de 3-1 is binnen. Dat lukt de mannen echter niet, want BLOX  pakt die game niet eens met een hoge score, maar wel met 7 pins in zijn voordeel. Dus wordt het 2-2. Boven verwachting lukt het TMC toch om opnieuw alle eerste plaatsen te bezetten in Last Week's Top Scores. En met nóg betere scores dan vorige week. Daar kan het(tegenwoordig)  arme Maximum Overdrive  niet tegenop. Scratchgame van TMC: 9 pins hoger dan seizoensrecord; handicapgame 12 pins hoger, handicapserie 14 pins hoger dan oude record. Ook hier verliest BLOX  zijn eerste plaats in de Season High Scores: met de scratchgame staat TMC  nu op 1. Met de handicapgame verdrijft TMC  Maximum Overdrive daar van de derde plek Uiteraard gaat de overwinning in deze wedstrijd naar TMC:  4-0, waarin Thomas Stammes van TMC schittert door zijn hoogste scratchserie met 20 pins te verbeteren en zijn handicapserie met 8 pins. Met die scratchserie wisselt Thomas stuivertje met  Jan Verschoof van BLOX, die daar nu op twee staat. De  nummer 3 blijft Thomas teamgenoot Maurice Werts, die vanavond zijn hoogste scratchserie evenaart. Strike Back  speelt een moeizame wedstrijd tegen Rolling Rocks waarvan Ferdi Maks  vanavond tot drie tweede plaatsen en een derde plaats(en) komt in Last Week's Top Scores. Hij gooit zijn beste twee handicapscores van dit seizoen: zijn game wordt 3 hoger en zijn serie 5. Het wordt 2-2. In de laatste frames van game drie kan het nog alle kanten op: winst voor Strike Back, winst voor Rolling Rocks of een gelijkspel. Het wordt het laatste. Onderin lukt het toch The Dutch Dudes  om de laatst plaats te verlaten. In het onderlinge duel met AND  worden vier punten gepakt en daarmee krijgt AND  de rode lantaarn nu in handen. Leuke verlichting voor onder de kerstboom. 

Zondag 15 december

Geen vuiltje aan de lucht. De koppositie is stevig, dit kalenderjaar komt die niet in gevaar; noch voor BLOX,  noch voor The Golden Pins.  Maar of de voorprong nog zo groot is aan het einde van de laatste speeldag van 2019? Ik waag het te betwijfelen. Fireballs is voor niemand een gemakkelijke tegenstander, ook niet voor BLOX.  Aan de scores te zien hebben Robin Hendriks  en Sjonny Peters nog bij lange niet de vorm terug van vorig seizoen. Maar daarin zit het gevaar voor BLOX.  Het verschil in handicap tussen beide teams is behoorlijk groot. En het gaat bnatuurlijk gebeueren dat Fireballs  iets van zijn oude gla sgaat terug krigjen. Een ontmoeting tegend e nummer 1 is daarvoor een mooie uitdaging. Ik denk dat een 2-2 voor beide partijen een mooi resultaat is n deze avond. Daarmee is de kans voor The Golden Pins  om alleen aan de leiding te komen groter. Tegenstander Sopaike  presteert ook regelmatig beneden zijn kunnen van vorig seizoen. De 421 score in de laatste game van de vorige week mag er zijn en daar kan The Golden Pins niet altijd tegenop. En omdat beide koplopers steeds hand in hand gaan de laatste weken, zal ook The Golden Pins gelijk spelen. En ook The Golden Pins kan me dat resultaat de handen dicht knijpen. Strike Back wil en kan en zal derde op de ranglijst blijven. Tegen Rolling Rocks zal een goed resultaat gehaald worden. Daarvoor zal René Schendelaar wel in zijn eentje zorgen als het moet. Maar lukt het zijn teamgenoot om een duit in het zakje te doen dan wordt in ieder geval de winst binnengehaald. Maximum Overdrive bakte er maandag niet zo veel van en dus wordt hettijd voor een revanche op zichzelf. Dat kan TMC duur komen te staan.  Kan TMC zij goede scores van vorige week nog eens op de baan leggen dan valt er voor Maximum Overdrive weinig te revancheren. Maar die kans is niet zo groot, want weinig teams lukt het om twee keer achter elkaar de nummers 1 in Last Week's Top Scores te zijn. Het wordt 3-1 voor TMC,  The Dutch Dudes krijgen weer een kans om zich van de onderste plaats te ontdoen. Vorige week liep het nog mis na de eerste twee games te hebben gewonnen. Dat zal vanavond toch niet gaan gbeuren. het wordt 3-1 tegen AND  en dat betekent nog wel laatste, maar gaatje verkleind.


DE BLIK VOORUIT . . . . . . . 

Maandag 9 december

KOPLOPERS LEVEREN BEIDE IN . . . . . . 

Het is noch BLOX noch The Golden Pins gelukt om een overwinning bij te schrijven. The Golden Pins  sleept een 2-2 uit het vuur tegen Rolling Rocks en BLOX  levert drie punten in bij TMC.  Deze laatste wedstrijd speelt zich af op een 100 pins hoger niveau. Beide teams zijn nagenoeg aan elkaar gewaagd. De eerste game gaat met  vier pins verschil naar BLOX. Beide teams moeten even op gang komen, want de scores blijven ver beneden de 400 handicapotaal. De tweede game is de 200 scratchgame van Jan Verschoof (213) van BLOX  en van Thomas Stammes (241, 1 pin minder da zijn seizoensrecord)  van TMC.  Het totaal is nu 11 in het voordeel van BLOX. In de laatste game komt het erop aan. Dit is de 200 game van Maurice Werts (236, 15 meer da zijn beste seizoensscore tot nu toe) van TMC  en nu gaat BLOX  niet mee. En de gamepunt en het totaalpunt naar TMC. In de andere "topper" wordt geen enkele keer een 400 handicapgame en ook geen 200 scratchgame gegooid. Dat maakt deze wedstrijd niet minder spannend. De eerste game van The Golden Pins  is de beste van alle zes. Bijna 400 pins levert een voorsprong op van 39 pins. De tweede gaat echter naar Rolling Rocks  met een verschil van 55. Dus na twee games is het 1-1 en 16 pins in het voordeel van Rolling Rocks.  In de derde game  vóór blijven op The golden Pins is genoeg voor een 3-1 overwinning. Dat gaat niet lukken, want die game gaat naar The Golden Pins. 9 pins meer gegooid is te weinig voor The Golden Pins  om de 3-1 te pakken. Dat hadden er 8 meer moeten zijn. Dus wordt het 2-2 na een spannende wedstrijd. Strike Back stond derde met 1 punt meer dan drie achtervolgers. Door met 4-0 van een van die drie te winnen (Maximum Overdrive)  loopt het team in op de koplopers en uit op de achtervolgers TMC  en Fireballs (dat met 3-1 AND  verslaat na een zéér spannende tweede game
-1 pin meer voor Fireballs - en iets minder spannende derde game -14 pins meer voor AND - . Onderin gloort er hoop voor The Dutch Dudes op een overwinning. Na twee games tegen Spaike is de stand 2-0 in het voordeel van The Dudes.  maar dan komt de uitschieter van Spaike. Na twee opklimmende scores wordt in de  derde game een dikke 400 handicap gegooid en daar moet The Dutch Dudes passen en toezien dat twee punten verloren gaan.  Wil Loeffen  van Spaike  gooit in die game zijn hoogste scratchgame tot nu toe (+ 17), waardoor hij ook zijn hoogste scratchserie verbetert (+ 21). Zijn handicapscores gaan eveneens omhoog; de handicapgame met 22 pins en de handicapsere met 36. 

Zondag 8 december

DE  BLIK  VOORUIT  . . . . . . . .

De voorsprong van de beide koplopers heeft intussen wel zijn maximale grootte bereikt. De overige teams zullen er steeds meer op gebrand zijn om bressen te slaan in de stevige muren die BLOX  en The Golden Pins  hebben opgetrokken door hun regelmatige overwinningen. TMC heeft alles in huis om tot een overwinning te komen tegen BLOX.  In de eerste wedstrijd dit seizoen tussen beide teams kreeg TMC  geen been aan de grond. 0-4 werd het; drie vette 400 games voor BLOX, beste wedstrijd tot dan toe, zes matige games van TMC , twee keer een 180-ger, drie keer een 170-ger en een keer een 160 game. Dat kan in ieder geval beter. Bij BLOX  bijna niet. Ik zal niet zeggen dat BLOX  zijn tweede seizoensnederlaag gaat lijden, maar het zal zeker niet zijn 11e overwinning worden. In feite geldt het voorafgaande ook voor de andere koploper The Golden Pins.Rolling Rocks  is coming back en komt vol zelfvertrouwen op de banen maandag. Een mooie parallel met vorige twee teams. Ook The Golden Pins  pakte in de eerste ontmoeting een 4-0, alleen niet met die superscores. Maar de scores van Rolling Rocks  waren bedroevend. Geen van de twee spelers kwam tot een 150 scratch gemiddeld. Daar gaan ze maandag zeker wel aan toe komen. Ook nu voorspel ik geen nederlaag voor de nummer 2, maar een overwinning acht ik eigenlijk niet mogelijk vanavond. Wanneer deze voorspelling gaat uitkomen, wordt vanavond het gat met de achtervolgende middengroep verkleind. Maar dan moeten Strike Back  en Fireballs en Maximum Overdrive meer dan 2 punten gaan pakken. Strike Back en Maximum Overdrive spelen tegen elkaar. Deze wedstrijd wil Maximum Overdrive  altijd in de hoogste versnelling. Zeker omdat de eerste ontmoeting verloren ging tegen Strike Back. Ik denk dat deze teams niet gaan inlopen op de bovenste twee, maar Fireballs  gaat dat wel doen. Deze mannen gaan op het Marikenpatroon als een speer en AND  gaat het moeilijk krijgen en (g)een puntje pakken. Spaike en The Dutch Dudes gaan onderin de strijd aan. Wanneer de nummer 10 van de ranglijst voor een stunt kan zorgen, dan trekt het zich een stuk omhoog uit de ellende van de onderste plaatsen. Het zal erom spannen, net als de eerste ontmoeting, toen werd het
2 ½ tegen 1 ½ voor Spaike 

Maandag 2 december

KOPLOPERS LOPEN WEG VAN DE REST

BLOX  pakt zelfs 4 punten tegen Spaike, dat echt wel tegenstribbelt. Iedere game blijft het een stukje achter, 11 pins en dan 22 pins en de laatste game 8 pins. Punten leveren die scores echter niet op. De andere koploper, The Golden Pins, moet een half punt afstaan aan AND.  In de eerste game gaat het nog gelijk op, maar dan wordt het verschil groter en is de rest van de punten voor de nummer 2 van de ranglijst. De voorsprong is door de resultaten van vanavond al opgelopen tot 8 ½ punt. De beste wedstrijd speelt zich vanavond af tussen de nummers 3 Strike Back en 4 TMC.  Van de acht Last Week's Top Scores plaatsen 1 en 2 gaan er zeven naar deze teams. De wedstrijd eindigt in 2-2. Strike Back  gooit zijn beste games van dit seizoen. Scratchgame wordt met 28 pins verbeterd, scratchserie met 81 pins; de handicapgame gaat met 19 omhoog en de handicapserie met 83 pins. Ook TMC  stelt enkele scores scherper.  Scratchgame wordt 4 pins beter, en de handicapserie 27. Individueel verbetert René Schendelaar  van Strike Back  zijn scratchserie met 10 pins en zijn handicapserie met 1 pin. Ook de nummers 5 en 7 spelen   2-2 tegen elkaar. Maximum Overdrive  verliest weliswaar twee games van Rolling Rocks, maar een gameverschil van 59 pins is voldoende om de totaal pinfall zege binnen te halen. 30 pins bedraagt het uiteindelijke totaalverschil. Bij  TMC tegen Strike Back bedraagt dat verschil slechts 10 pins in het voordeel van TMC. Fireballs  heeft weinig moeite met The Dutch Dudes  en wint met 4-0.

Zondag 1 december 

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . .

Ik laat de nummers 1 en 2 voorlopig even voor wat ze zijn en voorspel voor beide teams 3-1 overwinningen. Voor deze avond is dat geen probleem. B:LOX  wint met 3-1 van Spaike (net als de eerste wedstrijd in deze competitie) en The Golden Pins  wint met 3-1 van AND. Juist, evenals hun eerste ontmoeting deze competitie. De vraag is: komen er achtervolgers met een 4-0 overwinning op de proppen, zodat de afstand verkleind gaat worden tussen de nummers 1 en 2 en de rest van het veld? Ik denk dat dat alleen Fireballs  gaat lukken, dat de meeste kans op een maximale zege maakt, omdat de tegenstander The Dutch Dudes  heet, de nummer laatst van deze ranglijst. Ook die uitslag zal een herhaling zijn van de eerste ontmoeting dit seizoen. Tot zo ver is voorspellen makkelijk. Nog 2 wedstrijden te gaan: Rolling Rocks  tegen Maximum Overdrive  wordt geen 4-0 wedstrijd. De eerste ontmoeting was het 3-1 voor Rolling Rocks.  Gezien de steeds betere vorm waarin dat team verkeert, gaat ook die uitslag herhaald worden. De enige andere uitslag in vergelijking met de vorige speeldag toen deze teams elkaar ontmoetten gebeurt bij TMC  tegen Strike Back. Dat gaat 2-2 worden in plaats van 3-1. Strike Back  gaat er alles aan doen om die derde plaats in bezit te houden. Ik denk dat dat gaat lukken, ondanks dat handicaptotaal verschil 5 pins minder bedraagt dan bij de eerste ontmoeting. 

KOPLOPERS BLIJVEN IN ELKAARS SPOOR

Het gat is geslagen, voorlopig vechten beide koplopers het met hun tweeën uit. Zowel BLOX als The Golden Pins pakken een 3-1 overwinning. Maximum Overdrive  komt de eerste twee games maar niet op gang, terwijl BLOX  juist fel uit de start-blokken schiet. Dan is het al snel 2-0. Ook de derde game van  BLOX is sterk (weer bijna 300)). Toch weet Maximum Overdrive  op dat moment een 400)) game neer te zetten en dat levert een punt op. De andere topwedstrijd speelt zich op een 100 pins lager niveau af. Ook hier staat het al snel 2-0 voor The Golden Pins. In de laatste game gaat er in dit team het nodige mis en krijgt Strike Back het punt in de schoot geworpen. Hoe kun je anders met slechts 362 pinfall een game winnen?  Fireballs tegen Rolling Rocks is een wedstrijd op hoog niveau. Met hun scores staan beide teams in de Last Week's Top Scores. Rolling Rocks op 2 en Fireballs op 3. Rolling Rocks  verbetert zijn hoogste team series van dit seizoen. Handicap-serie gaat met 61 pins omhoog en de scratchserie met 67. Bob Geurts van Rolling Rocks  verbetert al zijn scores: scratchgame + 25, scratchserie + 51, handicapgame + 51 en handicapserie + 52. De wedstrijd eindigt in 2-2. Fireballs  pakt de laatste twee games, maar kan het verlies, opgelopen in de eerste game, van 84 pins net niet meer goed maken. In die twee games komt het uiteindelijk 5 pins te kort voor een 3-1 overwinning. Onderin doet Spaike goede zaken. Concurrent AND  wordt iedere game dik weggezet en door die 4-0 overwinning gaat Spaike  over AND  heen naar de 9e plaats.

Zondag 24 november

DE BLIK VOORUIT. . . . . . .. . . . 

BLOX  is nog steeds koploper. Het zal moeilijk worden daar te blijven. Zeker wanneer je een wedstrijd moet spelen tegen Maximum Overdrive.  Van dat team speelt Jeffrey Peters  de dag hiervoor een Nationale Regio league wedstrijd. Daarvan komt hij meestal niet sterk terug. Hoe heeft hij deze keer de zondagwedstrijd verteerd? Dat maakt het voor BLOX  iets gemakkelijker om tot een overwinning te komen. Het wordt daarom 3-1. Lukt het de nummer 2 Th Golden Pins  om met 4-0 te winnen, dan wordt het de nieuwe koploper. Maar dat gaat niet gebeuren. Het overkomt The Golden Pins  vaker dat een van de drie games beneden de norm is, dan dat het drie ijzersterke games op rij gooit. Ook vanavond zal er een dip zitten in een van die drie games. Daarvan gaat Strike Back  gebruik maken om minimaal een punt binnen te halen. Lukt het de mannen René Schendelaar en Joop Peeters om beiden gelijkwaardige games te gooien (meestal vervalt een van de twee in een dipgame) dan pakt het zelfs meer dan een punt. Het gaat 2-2 worden. Onderin moet Spaike  er alles aan doen om van die laatste plaats af te komen. Tegen AND  zou dat een overwinning moeten kunnen opleveren. Omdat The Dutch Dudes  die zeker niet gaat pakken tegen TMC  is Spaike  in ieder geval voor even van de laatste plaats af. 

Maandag 18 november

KOPLOPERS SPELEN GELIJK EN NIET ALS ENIGE. . . . . . . .

BLOX  (de nummer 1) en The Golden Pins  (de nummer 2)  delen de punten. Beide teams passeren een game de 400 handicapgrens. BLOX  doet dat met een gamescore die het dit seizoen nog niet heeft gegooid. Deze handicapgame staat nu op plaats 2 in de Season High Scores. De scratchscore van deze game is nog beter. Eveneens beste van BLOX  van dit seizoen, maar ook de beste op dit moment in de Season High Scores. Tegenstander The Golden Pins  wordt daarmee naar de tweede plaats verwezen. Eigenlijk is dat ook het enige vuurwerk in deze voor de rest matige wedstrijd. Tegenover die hoogste game zet The Golden Pins  zijn slechtste game neer en daardoor is het verschil zo groot, dat die ene game winst 2 punten oplevert voor BLOX,  dat daardoor de nummer een op de ranglijst blijft De verrassingen op deze avond van de gelijke spelen zit in de staartteams. Wie had gedacht dat nummer laatst The Dutch Dudes   gelijk gaat spelen tegen Maximum Overdrive?? Het weet zelfs twee games te winnen! Omdat de tweede game bijna 100 pins minder wordt gegooid (Jeffrey Peters van Maximum Overdrive gooit zijn hoogste scratchgame van het seizoen), raakt het in die ene game op slag twee punten kwijt. In de laatste game is het de beste scratchgame van dit seizoen voor Dutch Dude  Jitse Teunissen. En wie had gedacht dat de nummer een na laatst Spaike twee punten zou pakken tegen de kampioen van vorig jaar, Rolling Rocks? Spaike  begint zelfs met twee keer gamewinst (waarvan de eerste 1 pinfall meer heeft dan Rolling Rocks). En dan is een goede 400 handicapgame in de derde game van Rolling Rocks  toch nog goed voor 2 punten.  Op de ranglijst is het stuivertje wisselen en krijgt Spaike  de rode lantaarn in handen van The Dutch Dudes, omdat het 6 pins minder handicaptotaal heeft. En wie had gedacht dat de derde startploeg, AND,  zelfs de winst gaat pakken tegen  TMC.??? Dat schiet trouwens belabberd uit de startblokken: eerste game nog geen 300 handicaptotaal. De tweede game is beter, maar ook die wordt verloren. Dan maar even een eindsprint inzetten voor nog tenminste 1 punt. Dat lukt en AND  wordt met maar 60 pins teruggewezen en dat hadden er voor de totaalwinst iets van 260 meer moeten zijn. Dat is zelfs voor Thomas Stammes  en Maurice Werts van TMC te veel!!!!!!

Zondag 17 november

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . .

Vanaf speelweek 5 wordt de ranglijst in deze league aangevoerd door BLOX , het team van vader Jan en zoon  Michael Verschoof. Is dat na deze speelavond nog zo? Daarvoor is een klein wonder nodig denk ik. Het kan niet anders dan dat BLOX  vanavond zijn tweede nederlaag gaat lijden en dat het daarmee koploper af is.  De eerste verlieswedstrijd kwam volkomen onverwacht tegen toenmalig nummer laatst AND,  de laatste speeldag van oktober. BLOX kan aanvoeren dat het scratch 800 pins beter staat. Maar de handicaptotalen verschillen maar 30 in het voordeel van de aanvoerder van de ranglijst. en dat maakt The Golden Pins zo sterk en nagenoeg onverslaanbaar. De eerste wedstrijd eindigde in 2-2. De wedstrijd kantelt in het voordeel van The Golden Pins, omdat de snelheid waarmee Cliff Reinders  van The Golden Pins  het wint van de gespannenheid van de tegenstander. Hard gooien kun je namelijk altijd, maar zonder zenuwen gooien is een stuk moeilijker. 3-1 voor The Golden Pins  en daarmee eerste op de ranglijst. Een 4-0 overwinning van Strike Back  op Fireballs  zou de top 3 dichter bij elkaar brengen. Maar een maximale zege voor Strike Back zie ik niet gebeuren. Immers, is de tegenstander een keer niet zo sterk, dan geeft dat team altijd wel de punt(en) uit handen. Maar  Fireballs  kan het heus wel op eigen kracht en dat zal het vanavond ook echt wel doen. Ik ga uit van een puntendeling, omdat een van beide teams wel tot zo'n hoge game in staat is, dat die voor 2 punten gaat tellen. Dat opent perspectieven voor de achtervolgers Maximum Overdrive  en TMC.  Maximum Overdrive  gaat in de hoogste versnelling over The Dutch Dudes heen (eerste ontmoeting pakte Dudes  nog wel een punt) en TMC   pakt de volle buit tegen het laatste weken punten sprokkelende AND.  Met name Thomas Stammes  is de laatste weken op strike jacht en die gaat ie nu ook in de maandag 2 laten zien. 

Maandag 11 november

GOLDEN PINS AL WEER OP RECORDJACHT. . . . . .  .

Het is vooraf al geen gemakkelijk vooruitzicht voor de nummer laatst The Dutch Dudes  om op dit moment The Golden Pins te treffen. Is dat team de ene maandag een storm, de maandag erop wordt dat een zware storm dan groeit dat de maandag daarna uit tot een orkaan.  Vanavond is er hoe dan ook voor The Dutch Dudes  tóch een beginnen aan. Die eerste game had het punt gepakt kunnen en eigenlijk moeten worden. Twee games gooit Dudes  hoger dan The Golden Pins  in de eerste game. Alleen in die eerste game lukt dat de Dudes niet. Terwijl de gamescore van The Golden Pins  in die game de laagste is van alle 8 teams van vanavond. Daarbij blijft het. tweede game: hoogste score van alle teams voor The Golden Pins,  derde game: hoogste score van alle teams voor The Golden Pins. Die laatste game betekent: hoogste scratchgame van het team van het seizoen; tevens de nummer 1 positie in de Season High Scores. Die laatste game betekent hetzelfde voor de handicapgame scores. In die laatste game gooit Quincy van Rijn  zich met de scratchgamescore van 245 naar de eerste plaats op de Season High Scores. En doet dat ook  met zijn handicapgamescore.  273. De uitslag? Natuurlijk een 4-0 zege. Strike Back  struikelt over AND.  De eerste game verliest het me 5 pins, de tweede game verliest het met 7 pins en pas in de laatste game schudt het de lastige tegenstander van zich af.  Omdat Maximum Overdrive  met 4-0 wint van Spaike komt het dicht in de buurt van de nummer 3 positie op de ranglijst. Hoewel iedere game de scores naar beneden gaan, levert dat geen verliespunt op, omdat Spaike  exact hetzelfde doet. TMC  wordt voorbij gestreefd door  Maximum Overdrive doordat het tegen Fireballs  niet verder komt dan 2-2. Het zit de mannen van Fireballs weer niet mee. De eerste twee games kennen geen problemen: twee keer winst, geen vuiltje aan de lucht. In die derde game gaat het helemaal mis. Na twee keurige 400 handicapgames volgt dan een instorting en de slechtste game van alle zes in deze wedstrijd wordt op de baan gelegd. En daarmee gaat de winst in rook op en wordt het 2-2. 

De wedstrijd tussen BLOX  en Rolling Rocks  wordt ingehaald. Nog even (o.a. voor beide teams) een belangrijke regel uit het huisleaguereglement van de NBV:  Aangezien er gebruik kan worden gemaakt van een reservespelerspoule mogen teams nog maximaal 2 x per jaar inhalen.  

Zondag 10 november

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . . 

De ploegen ontmoeten elkaar voor de tweede keer dit seizoen. Dus tijd voor de revanche. Hoe zit dat met koploper BLOX, dat vorige wedstrijd zo schitterde. Is tegenstander Rolling Rocks al klaar voor een revanche op de dikke nederlaag tijdens de eerste wedstrijd? Een half puntje kreeg Rolling Rocks. De laatste keer dat Rolling Rocks  tot meer dan één 400 handicapgame kwam is al weer lang geleden. 23 september namelijk. Dus sporadisch lukt dat de mannen Bob en Ferdi.  Vorig seizoen zetten zij een onwaarschijnlijke reeks neer vanaf begin van de tweede competitieronde. Liefst 15 wedstrijden ongeslagen en daarbij zat slechts 1 keer een 2-2. Ik denk dat de mannen nu zo ver nog niet zijn. Er wordt opnieuw van BLOX   verloren, maar nu wordt het een half puntje meer: 1-3. De regelmatige 400 handicapgames van BLOX  gaan Rolling Rocks nekken.The Golden Pins gaan iets inlopen op de nummer 1; daarvoor is wel een 4-0 nodig tegen The Dutch Dudes.  Dat gaan de heren van The Golden Pins  wel redden. De nummers 1 en 2 gaan door deze overwinningen niet uitlopen op de nummer 3 Strike Back. Dat won de eerste wedstrijd van dit seizoen van AND en dat gaat het nu weer doen. TMC moet moeitedoen om bij te blijven, omdat Fireballs   weer een beetje aan het meedoen is. De eerste wedstrijd wist TMC  nog te winnen me  3-1, ik denk dat de uitslag vanavond andersom is. Fireballs 3, TMC 1. 


Maandag 4 november

BLOX EN GOLDEN PINS ZETTEN DOOR AAN KOP

BLOX  wint met 3-1 van Strike Back en staat in de tweede game ternauwernood (slechts 3 pins) het enige verliespunt af. In de andere games is het verschil te groot voor wat een serieuze achtervolger zou moeten zijn; vooral in de laatste game strijkt Strike Back  met te veel eer voor de koploper de vlag en de verwachte 2-2 zit er lang niet in. Pluim voor Jan Veschoof van BLOX die zijn beste seizoensavond heeft. Zijn scratchgame wordt 7 hoger; zijn handicapgame 30. Scratchserie van Jan stijgt met 47 en zijn handicapserie is over de 100 pins meer: + 109 om precies te zijn. Direct door naar de eerste plaats bij de Season High Scores. Veel meer spanning en dus strijd zit er in de andere topper, die tussen The Golden Pins  en Fireballs. Eindelijk eindelijk eindelijk vindt Fireballs  zijn vorm en ritme een beetje terug. Zowel Robin Hendriks als Sjonnie Peters van Fireballs komen eindelijk eindelijk eindelijk weer eens tot een 200 scratchgame. Behalve zijn hoogste scratchserie (+ 84) scoort Fireballs  ook zijn hoogste handicapserie (+ 78)  van dit seizoen. Dat is echter vanavond tegen het op hol geslagen The Golden Pins  niet voldoende voor meer dan 1 wedstrijdpunt. Beide teams staan 1 en 2 op Last Week's Top Scores met hun handicapserie, die echter bij The Golden Pins 1 pin hoger is. Die pin wordt in de allerlaatste bal van de wedstrijd gescoord en betekent de 3-1 in het voordeel van de nummer 2 van de ranglijst. Quincy van Rijn en Cliff Reinders blijven records gooien, ook op deze laatste speeldag van de eerste competitieronde. Quincy gooit zijn hoogste scratchgame (+ 39) en hoogste scratchserie (+ 49) van dit seizoen; Cliff gooit zijn hoogste scratchserie (+ 21). Beiden verbeteren ook hun handicapscores; serie + 21 voor Cliff en game + 3 en serie + 49 voor Quincy.  Als team worden scratch- en handicaptotaal verbeterd met 70 pins. Logisch dat met zulke scores de naam van Quincy van Rijn nu ook op twee tweede plaatsen te vinden is bij de Season High Scores. The Golden Pins staat nu met de series eveneens twee keer in de Season High Scores na vanavond. De andere wedstrijden kennen wel de spanning, maar niet de hoge prestaties van deze eerder genoemde. Zowel de nummer laatst AND als de nummer een na laatst komen tot een verrassende prestatie en pakken onverwacht punten.  AND verrast het meest, door met 3-1 te winnen van Maximum Overdrive dat vanavond met een kapotte versnellingsbak speelt. De laatste game wordt met 5 pins meer binnengehaald door AND,  dat nu van de laatste plaats af is. Spaike  verliest de eerste game met 1 pin van TMC,  gooit in de tweede game 65 pins meer en die grote wint maakt TMC  in de derde game niet meer goed. Zo komt Spaike aan zijn twee punten. Het blijft een na laatst staan en heeft nu evenveel punten als The Dutch Dudes  dat alleen in de laatste game een punt pakt tegen Rolling Rocks.

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . . 

Zondag 3 november

Laatste wedstrijd van de eerste speelronde. Met daarin de topper tussen de nummer 1 BLOX  en nummer 3 Strike Back. Op papier staat BLOX bij alle scores voor op Strike Back. Het zal de vorm (en het geluk) van de dag zijn  die het resultaat bepaalt. Strike Back kan zijn voordeel halen uit de grote voorsprong die het heeft op basis van de handicap. Die bedraagt liefst 21 punten. Ik hou het voorlopig even op 2-2. The Golden Pins -vorige wedstrijd afgedroogd met 0-4 door Maximum Overdrive - zal zijn gram willen halen tegen Fireballs. Dat wil maar niet echt los komen dit seizoen, getuige de teamhandicap van 78! De gemiddeldes van Robin Hendriks en Sjonny Peters zijn veel te laag. De laatste 200  scratchgame is van 3 speeldagen terug, toen Robin tot 201 kwam. Het wordt dus weer eens tijd voor een goede wedstrijd. Beide teams gaan voor prestatieherstel, dus ook een 2-2. TMC en Maximum Overdrive gaanalle twee winnen. Hun tegenstanders zijn respectievelijk Spaike, de nummer een na laatst en AND de nummer laatst. Doen ze dat met 4-0 dan maken ze zo weer aanspraak op de derde plaats op de ranglijst.

Maandag 28 oktober

SLECHTE DAG VOOR DE KOPLOPERS. . . . . .

Natuurlijk geen nieuws dat een bowlingbal raar kan rollen. Dat weten we immers allemaal al. Maar zo raar als vanavond. . . . . . . .????? Koploper BLOX  (dat vanavond van alle teams het slechtste totaal scoort; dat is al raar) gaat onderuit tegen de nummer laatst AND en de nummer 3 Strike Back  gaat onderuit tegen de nummer voorlaatst The Dutch Dudes. Da's toch raar?!?! Koploper BLOX  lijdt zijn eerste nederlaag tegen de nummer laatst AND dat zijn eerste overwinning pakt dit seizoen. En dan mag BLOX  ook nog zijn handjes dichtknijpen met dat ene punt. Dat wordt binnengesleept in zijn beste game van de avond. 381. En dat is drie pins meer dan AND,  dat dus een 4-0 overwinning laat glippen. En dan de wedstrijd tussen The Dutch Dudes  tegen Strike Back. The Dudes  wisten tot nu toe slechts één wedstrijd te winnen. Tegen de concurrent om de laatste plaats AND. Vandaag is The Dutch Dudes  na TMC het tweede beste team van de dag. Alles wat de mannen van Dudes gooien is het beste van het seizoen. Hoogste scratch plus handicapgames en hoogste scratch plus handicap-series. Björn Konings (de ene dude) gooit 16 boven zijn gemiddelde en maatje Jitske Teunissen (de andere dude) gooit 39 boven zijn gemiddelde. Tegenstander Strike Back is in alles het derde beste team van de  avond, maar in deze wedstrijd op hoog niveau verliest het kansloos met 1-3. TMC  is het beste team van de avond, maar blijkt niet in staat om tot een 4-0 te komen tegen Rolling Rocks. De enige game beneden de 400 in game 3 wordt gelijk weggegeven aan het steeds hoger scorende Rolling Rocks. Van 373 naar 391 en in de laatste game naar 408 betekent een punt voor de Rocks. In de enige wedstrijd zonder 400 handicapgame wint Fireballs met 4-0 van Spaike. 

Zondag 27 oktober

DE BLIK VOORUIT . . . . . . 

BLOX  bleef afgelopen maandag twee games ruim beneden de 400 handicap. dat geeft de tegenstander kans(en) op een (of meer) punt(en). alleen. . . . . laat nou net de tegenstander vandaag de nummer laatst AND zijn. En of de rode lantaarndrager daarvan gebruik kan maken????? Tot nu toe heeft AND  twee keer een 400 game kunnen gooien. Van alle 21 games die het heeft gegooid.  Maar, die laatste van afgelopen week was er wel een om in te lijsten: 481. Zo'n hoge handicapgame heeft de koploper nog niet gegooid. Dat maakt de voorspelling wel moeilijk. Het kan niet anders of het wordt 4-0 voor BLOX. Het kan niet anders of AND  pakt minimaal 1 punt en verliest met "slechts "1-3. Een stuk gemakkelijker wordt de voorspelling van de nummer 2 The Golden Pins tegen de nummer 6 Maximum Overdrive. Dat wordt een duidelijke overwinning voor The Golden Pins, dat nu al niet meer te stuiten lijkt. Maar waarom wordt het geen 2-2 en laat Maximum Overdrive  zich eindelijke eens van de ware kant zien? The Dutch Dudes krijgen het net zo moeilijk als een na laatste tegen de nummer 3 Strike Back als AND.  Maar . . . .  The Dudes hebben al drie keer een 400 game gegooid en scoren scratch dan wel ongeveer gelijk met AND,  maar zijn in handicaptotaal 150 pins beter. Dus meer kans op 1 punt tegen Strike Back dan AND  tegen BLOX. En....... komt AND  tot 1 punt in die wdstrijd, dan pakt The Dutch Dudes er twee tegen Strike Back.

Maandag 21 oktober

BLOX  komt ook vanavond tot een overwinning. The Dutch Dudes  verweert zich krachtig en komt uiteindelijk 33 pins tekort voor een gelijkspel. En dat is een goede prestatie, gezien het verschil op de ranglijst. The Golden Pins  blijft prima in het spoor door TMC  met 3-1 terug te wijzen. Daar is voor TMC  vaavond geen beginnen aan. De eerste game zit The Golden Pins al dik in de 400 handicap. Dat doet TMC in de tweede game en dat kost The Golden Pins  een punt. Beide mannen van dat team gooien er nog even een prachtige derde game overheen. Cliff Reinders gooit een 222 scratch en zijn maatje Quincy van Rijn gooit bijna 200 en komt tot 197. Met deze mooie scratchtotaalscore wordt The Golden Pins  kanshebber voor team van de week. Het resultaat, een 3-1 overwinning voor The Golden Pins,  logenstraft DE BLIK VOORUIT, waarin wordt verondersteld dat die uitslag precies andersom zal zijn. De voorspelling is voor Strike Back tegen Spaike wel uitgekomen. Dankzij de man van de eerste plaatsen in de week topscores van vandaag - René Schendelaar- wordt Spaike met 4-0 opgerold. Ferdi Maks is er gelukkig weer, gezond en wel. Hij komt met zijn teamgenoot met Rolling Rocks  tegen het onderaan staande AND  niet verder dan een gelijkspel. Een puike prestatie voor de rode lantaarndrager dat voor het eerst dit seizoen niet verliest. Extra compliment voor AND  speler Jan van de Griend die 201 scratch gooit in de tweede game. Met een hoge score van zijn teamgenoot daarbij in die game worden in een keer 2 punten gepakt: voor de gamewinst en de totaal pinfall. Maximum Overdrive en Fireballs maken er een spannend potje van. In de eerste twee games blijven de teams dicht bij elkaar met hun scores. Beide keren in het voordeel van Maximum Overdrive. Dan echter geeft Fireballs  een flinke dot gas en gooit in de derde game bijna 100 pins meer. Op dat moment levert Maximum Overdrive  de slechtste game van alle teams van vanavond af en verspeelt daarmee twee punten: 2-2

DE BLIK VOORUIT  . . . . . . .

De koploper zal zeker nog BLOX  heten na een week pauze en na deze eerste speeldag daarna. The Dutch Dudes gaan daar echt geen stokje voor steken en mag blij zijn met een punt. Dat gaan beide mannen echter niet halen. Beide teams kunnen er een mooie trainingspartij van maken. Dat geldt niet voor de nummer 2, The Golden Pins. Dat zal er hard voor moeten knokken (en gooien Cliff....!) om punten binnen te halen. Het lijkt erop dat dat er 2 worden, maar als TMC  in alle games even goed doorpakt, dan komt The Golden Pins  niet verder dan 1 punt. De nummer 3 Strike Back speelt tegen het onvoorspelbare Spaike. En daarbij maakt het niet uit of Gerard Pierik de plaats inneemt van André Kelders, want met vaste speler Wil Loeffen gooit Spaike vandaag alles en morgen niets. Strike Back heeft het geluk dat maandag morgen is, dus gaat het met minimaal 3-1 winnen. Ik hoop dat het met Ferdi Maks weer zo goed gaat dat hij in staat is om te bowlen. Maar ik heb gehoord dat hij flinke verwondingen heeft overgehouden aan zijn fietsongeluk, dus ik vrees dat hij er nog niet is of in ieder geval nog niet kan spelen.  Sterkte man.

Maandag 7 oktober

Mazzel zou Frieballs  echt niet aan een gelijkspel of overwinning hebben geholpen. daarvoor is BLOX  vanavond te sterk. Weer drie van de eerste week-scoresplaatsen naar  BLOX, plus nog eens twee eerste plaatsen individueel voor Michael Verschoof van BLOX.  Mooie overwinning, knap punt trouwens van Fireballs (in game 2 11 pins meer dan BLOX) en nog steeds de eerste plaats voor BLOX. The Golden Pins komt zeer zeer zeer dichtbij. Door een 4-0 over-winning op Spaike loopt The Golden Pins 1 punt in. The Golden Pins bewaart zijn slechtste game tot het laatst, Spaike bewaart zijn beste game tot het laatst en dan nóg is het The Golden Pins dat 3 pins meer gooit en dat betekent de 4-0 overwinning voor The Godlen Pins en de 0-4 nederlaag voor Spaike.  En dat was niet afgesproken in DE BLIK VOORUIT  . . . . van gisteren. A & D pakt weer zijn wekelijkse puntje. Omdat de tegenstander een plaatsje hoger op de ranglijst staat, komt A & D maar niet van de onderste plaats af. Door de 3-1 overwinning neemt The Dutch Dudes iets afstand. Het beste handicapteam vanavond is Maximum Overdrive. Genoeg motivatie vanavond om tot twee mooie 400 games en een mooi 1200 totaal te komen. Liefst 1236 en dat is gelijk plaats 3 in de season high scores. Jeffrey Peters van Maximum Overdrive gooit meer dan 100 pins scratch meer dan vorige week. En dan is TMC daartegen natuurlijk niet opgewassen. Het loopt iedere game wel wat minder bij Maximum Overdrive en dat kost in de tweede game een wedstrijdpunt. In die game zitten Thomas Stammes (net wel, 201) en Maurice Werts (net niet, 191) van TMC  in de buurt van de 200 scratch. Dat is een mooi punt, maar niet genoeg om kans te maken op de totaalpunt. 3-1 voor Maximum Overdrive. Rolling Rocks  kan vanavond niet spelen. Ferdi Maks heeft een akelig fietsongeluk gehad en is er niet zo goed van afgekomen. De wedstrijd  tegen Strike Back zal wel ingehaald worden.

Zondag 6 oktober

DE BLIK VOORUIT ......

Het is natuurlijk gemakkelijk om te zeggen dat koploper BLOX  deze wedstrijd met gemak gaat winnen. Dat is echter nog niet zo maar gedaan. En zeker niet tegen Fireballs.  Het is moeilijk te vatten dat  Fireballs  speler Sjonnie Peters op dit patroon maar niet tot zijn normale gemiddelde kan komen. Maar dat duurt niet zo lang meer of het gaat hem lukken. Misschien ook nog eens over de eerste arrow, alhowel dat voor dit patroon niet de beste weg is. Maar als hij er doorheen is, en Robin Hendriks zijn handschoen goed zit, dan kan BLOX het moeilijk krijgen, ondanks de prachtige scors van vorige week. Immers, het is een handicapcompetitie. Handicapvoordeel voor Fireballs  is 42. Een gelijkspel zou een verrassing voor de competitie, een teleurstelling voor BLOX, maar een mazzel voor Fireballs. De achtervolgersblijven waarschijnlijk op afstand, ongeacht het resultaat van de koploper. Spaike is in staat om The Golden Pins te kloppen. Vorige week had het team (bijna) twee keer een 400 game. Daaraan kwam The Golden Pins bij lange niet toe. Laat het vandaag iets anders zijn dan wordt het 2-2. Maar dat wordt het niet, want Spaike gaat winnen. Dat gaat Strike Back  ook doen tegen de kampioen van vorig jaar Rolling Rocks. Die mannen gebruiken wellicht deze eerste periode opnieuw om in de competitie te komen en gaan dan vanaf de tweee periode weer alles winnen. Zo ver zijn ze nu nog niet en daarvan maakt Strike Back gebruik. Het wordt 3-1. Ook de mannen van TMC  zijn nog (te veel) zoekende. Als Maximum Overdrive  een beetje motivatie kan opbrengen wordt het 2-2, zo niet dan krijgt TMC net als Strike Back  vorige week de punten in de schoot geworpen. Komt AND  van de onderste plaats af tegen The Dutch Dudes?  Ik ben er bang voor want een overwinning lijkt een onmogelijke opgave. 

Maandag 30 september

Het gaat er vanavond niet eens om óf en hoeveel fouten koploper TMC  heeft gemaakt in het duel om de bovenste plaats tegen BLOX. (zie DE BLIK VOORUIT van gisteren, hieronder.)Dat heeft daar namelijk geen boodschap aan en gooit drie perfecte (in de originele betekenis) games. Alle drie games 400 scratch (althans in de buurt van).... Eerste game: Verschoof J en Verschoof M beiden sterk; tweede game Verschoof J sterk, Verschoof M  minder sterk en dan de laatste game precies omgekeerd. Dan ben je dus sterk als team. In geen enkele game komt TMC in de buurt. Jan en Michael nemen de leiding over. De opmars van Rolling Rocks laat nog even op zich wachten. De eerste game staat het het punt af aan The Golden Pins. In de tweede game doet het het punt cadeau aan die tegenstander. Ga maar na: Ferdi Maks (Rolling Rocks) en Quincy van Rijn (The Golden Pins) zijn beiden klaar. Cliff Reinders  (The Golden Pins)  heeft 1 beurt van tiende frame gegooid: er staan nog 9 pins. Bob Geurts (Rolling Rocks) gooit strike en tweede beurt 8 in de tiende frame. Beiden moeten nog de laatste bal gooien. Stand is nu 386 voor The Golden Pins en 385 voor Rolling Rocks. Die single pin voor Cliff  gaat mis. Pfoeiiii, wat een geluk voor Rolling Rocks dat nu zijn punt gaat pakken. Gelatenheid bij The Golden Pins, want de game zal verloren gaan. Bob, kom op man, twee pins staan er nog. . . . . . . . . . . . . .MIS...…. punt naar The Golden Pins  dat ook nog de laatste game binnen haalt. Een gevoelige nederlaag voor Rolling Rocks. Strike Back wint met 3-1 van een matig Maximum Overdrive en blijft in de top 3. The Dutch Dudes  doet het in de laatste game iets beter dan in de twee eerste; Spaike doet het in die game een stuk slechter dan in zijn eerste twee games en zo komen ze op gelijk eindtotaal uit en wordt dat punt gedeeld. 2 ½ tegen 1 ½ Het lukt AND  niet om zijn vierde nederlaag te ontlopen. Tegen Fireballs komt het 8 pins tekort in het totaal voor een gelijkspel.

Zondag 29 september

DE BLIK VOORUIT  . . . . . . .

Leuk zo vroeg in het begin van het seizoen al (weer) een heuse topper. Vorige week liet TMC  even zijn tanden zien tegen de nummer 2 van die dag; nu krijgt het opnieuw te maken met een nummer 2, de mannen van Verschoof. (Als ze er tenminste alle twee zijn....) Ik denk dat deze wedstrijd even gemakkelijk/ moeilijk zal zijn als het vorige topduel. Ook omdat het handicapveschil  een stukje kleiner is. "Bij de aftrap" staat BLOX  met 9 tegen 0 voor. Beide teams hebben individueel beide spelers in de gemiddelde top 10 staan, dus is het verschil in alle opzichten gerng. Dat betekent dat TMC  minder fouten moet maken dan vorige week. En ik denk dat dat niet gaat lukken. Daarvoor zijn zowel Thomas Stammes  als Maurice Werts nog te wisselvallig. Het kan bijna niet anders of deze wedstirjd wordt 2-2. Mocht er tóch een winnaar uit dit duel komen, dan wordt dat BLOX. Omdat het ee gelijkspel wordt, zou het zo maar kunnen zijn dat Strike Back of  The Golden Pins op een van de bovenste 2 plaatsen gaat komen. Maar. . . . . dan moet Strike Back  wel erg goed voor de dag komen tegen angstgegner Maximum Overdrive dat altijd overdreven goed voor de dag komt tegen Strike Back. En datzelfde moet The Golden Pins  tegen Rolling Rocks  dat misschien vorige week al aan een opmars is begonnen naar weer de eerste plaats. Gaat het dan gebeuren dat al deze drie wedstrijden in 2-2 gaan eindigen? Zou zo maar eens kunnen.

Maandag 23 september

In de voorbeschouwing (DE BLIK VOORUIT) had ik het al voorspeld: TMC wint met 3-1 van medekoploper Strike Back en blijft dus eerste. Thomas Stammes gooit zijn 200 game (tijdens de eerste game) , Maurice Werts  gooit zijn hoogste game (in de laatste game) en die twee games gaan daarmee  naar TMC. En inderdaad zit het Strike Back  niet een beetje mee en gaat de totaalscore met 10 pins naar TMC. Dat wordt nu -al bijna op een achterstand van 3 punten- gevolgd door BLOX  (op papier, want er staat nog een inhaalwedstrijd tegen Spaike)  en op precies 3 punten door The Golden Pins, dat met 3-1 wint van AND. De kampioen van vorig jaar Rolling Rocks en de very slow starter van dit seizoen  Fireballs komen beter in hun spel. Dat gaat ten koste van respectievelijk  Maximum Overdrive  (dat met 1-3 verliest) en The Dutch Dudes (dat met 0-4 verliest, maar dat in de tweede game slechts 2 pins tekort komt voor de winst).

Zaterdag 21 september

DE BLIK VOORUIT

Dat wordt een leuke avond: de nummers 1 en 2 tegen elkaar. Het verschil in totale scratchpinfall is al bijna 300.  Da's toch 100 per wedstrijd, want de competitie loopt pas drie weken. Maar wanneer de eerste frames worden gegooid, staat het al 
29 tegen 0 in het voordeel van Strike Back. Maar ja, een Thomas in normale doen legt er in zijn eentje zo al dik 200 scratch neer; laat Maurice zijn handschoen ook nog eens goed zitten dan gaat hij sowieso zijn hoogste game tot nu toe (182) verbeteren. TMC natuurlijk vet favoriet en ik ga uit van een 3-1 overwinning, want een slordigheidje houdt TMC natuurlijk altijd. Mocht het Strike Back ook maar een beetje meezitten en gooien René Schendelaar  en Joop Peeters beiden in dezelfde game een hoge (handicapscore) dan is een 2-2 mogelijk. 


Maandag 16 september

Het is koploper Strike Back toch gelukt om de helft van de punten over te houden aan het duel met The Golden Pins.  Maar met moeite, terwijl ook een 4-0 zege tot de mogelijkheden had behoord. De eerste game wordt met slechts 2 pins verschil gewonnen en in de tweede game laat The Golden Pins het even afweten, om in de derde game tot een mooie 411 te komen. Die game levert dan twee punten op, voor The Golden Pins eigenlijk een meevaller, want in de laatste game gooien beide Strike Back  spelers een split, waardoor een ruime 400 game wordt misgelopen. TMC  behaalt een ruime 3-1 overwinning tegen The Dutch Dudes, dat zijn beste game tot het laatst bewaart, waar TMC  juist zijn slechtste game gaat gooien. Dat levert The Dudes  een punt op. De enige 4-0 overwinning gaat vanavond naar Spaike, dat geen moeite heeft met AND. De eenling van Blox  pakt 3 punten tegen de twee van Maximum Overdrive. Dankzij een uitschieter van Jeffrey Peters in game 2 wordt dat ene punt veilig gesteld.

Zondag 15 september

DE BLIK VOORUIT

De wedstrijd van de koploper er even uitlichten: Strike Back zal -net als vorig seizoen- een zware dobber krijgen aan The Golden Pins. In alles heeft dit team hogere scores dan de koploper. Betere scratchscores en betere handicapscores. De verwachting is dan ook gerechtvaardigd dat de punten naar de huidige nummer 5 vand e ranglijst gaan.

9 september

Op basis van de scratchpinfall hebben we TMC  als koploper. Ook heeft dat team hoogste scratchgame en hoogste scratchserie van dit prille seizoen op zijn naam staan. In beide gevallen trouwens op 1 pin gevolgd door Maximum Overdrive. Maar omdat we in een handicapcompetitie spelen is er een andere leider: Strike Back. Enigszins verrassend, maar wat zeker verrassend is dat Fireballs nummer laatst staat met slechts 1 punt. Sjonnie Peters  en Robin Hendriks hebben hun draai nog niet helemaal gevonden op dit patroon.

2 september

Kampioen begint met half punt

Rolling Rocks speelt vanavond zijn eerste wedstrijd tegen de heren Verschoof. Beide teams gaan beter spelen, hoe verder de wedstrijd loopt. De eerste twee games blijven Verschoof en Verschoof steeds iets voor en dus is het 2-0. In de derde eindigen beide teams op 411. een goed begin voor het nieuwe team in deze compettie; een minder goede start voor de kampioen van hetvorig seizoen, dat toen ook een nieuw team was. En na een trage start die een aantal weken duurde, is Rolling Rocks bete en beter en zod e beste geworden. Dus wie weet................... vanavond worden er 3 tweehonderd games gegooid. En allemaal in de derde game. Gerard Pierik  (Spaike) en Robin Hendriks  (Fireballs) houden het op 200 precies en Jeffrey Peters (Maximum Overdrive) is de topscorer van de avond met een mooie 225.

Bijna alle spelers gooien een tweede game die lager is dan de eerste. Op vier man na. Wat ook opvalt is, dat de top 7 spelers van de avond hun hoogste game gooien in de laatste game van de wedstrijd.

Eerste speelronde

Jan/Michael Verschoof - Rolling Rocks

Fireballs-TMC

The Dutch Dudes - The Golden Pins

Strike Back - AND

Spaike-Maximum OverdriveMAANDAG TRIO

Maandag 9 maart

Gamekings  is weer eens helemaal los. Alle vier eerste plaatsen in last Week's Top Scores bij de teams en ook individueel. Het team scoort zijn hoogste handicapserie van dit seizoen + 8. Elroy Ruzette  verbetert zijn scratch game record met 65 pins. Op een frame na scoort hij 300. (Tweede plek Season High scores) Hij zet een nieuw scratch serie record neer:+ 85; nieuw handicap game record + 303 (tweede plaats Season High Scores) en nieuw handicap serie record:+ 76. (Derde plaats Season High Scores) In de eerste twee games wordt koploper Bad Boys  overklast en loopt het een pinfall achterstand van 88 pins op. In de derde game geeft Gamekings  zich met 8 pins gewonnen en dat levert Bad Boys  1 winstpunt op. In de wedstrijd tussen The Sensational triple B  en All in 4  zit alle spanning in de eerste game. Die gaat met 1 pin meer naar The Sensationals.  Dan is de koek op en All in 4  pakt de resterende punten in de volgende twee games. Peters Keukeninterieurs  is alleen de eerste game niet bij de les in d e weedstrijd tegen A & D.  Dat punt wordt dan ook verloren. Daarna is het een gelopen wedstrijd die eindigt in een dikke voorsprong voor Peters Keukeninterieurs. Flexa Forte moet alleen de tweede game aan Get2Work laten, maar beide andere games en totaal pinfall is voor Flexa Forte dat niet diep hoeft te gaan. De laatste game wordt een goede 600 handicap game en die is alles beslissend voor de 3-1 overwinning. 

Zondag 8 maart

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . .

Bad Boys gaat vanavond de strijd aan tegen Gamekings.  Het resultaat is voor Gamekings  veel belangrijker dan voor de koploper. Twee keer dit seizoen is Gamekings er niet aan te pas gekomen. Een 0-4 en een ½ - 3 ½ nederlaag. Daar zal het deze keer ook op uitdraaien. Het zal Bad Boys  niet veel uitmaken hoe dik en of er gewonnen wordt. Die gemakzucht is misschien in het voordeel van Gamekings. Dat wil zijn positie op de ranglijst natuurlijk niet verspelen. Dus moet Gamekings met eerzucht komen. Gaat niet helpen vrees ik: gemakzucht wint het vanavond van eerzucht met 3-1. Een lelijke tik op de neus afgelopen maandag voor de nummer 2, All in 4.  Vanavond weer zo'n tik en de tweede plaats is naar de gallemiezen. In de eerste ontmoeting dit seizoen tussen beide teams was die tik er ook: 0-4 voor The Sensational Triple B; de tweede ontmoeting ging de winst naar All in 4. Scratch verschil tussen beide teams is maar 700 pins. Over 23 speeldagen ongeveer 30 pins per avond. Het grote verschil zit um in het handicap totaal. Dat is meer dan twee keer zo veel in het voordeel van All in 4. Dus The Sensational Triple B haalt veel te weinig uit zijn handicap. Kan het vanavond scratch enigszins in de buurt blijven dan kunnen punten worden binnengehaald. Dat is natuurlijk altijd zo, maar omdat het scratch zo weinig scheelt is beetje extra aanpoten een mooie uitdaging. Dan zit een 2-2 er wel in. Of Peters Keukeninterieurs  tegen A & D  de punten pakken is nog geen uitgemaakte zaak. Beide teams wonnen tot nu toe een keer van elkaar. Nog niet alle zes spelers hebben al weer aangepast aan het nieuwe patroon. Ik geef toch Peters Keukeninterieurs de meeste kans om weer een 3-1 zege te behalen. Winst is ook echt wel nodig om bij de bovenste drie van de ranglijst te komen. Get2Work en Flexa Forte spelen een interessante wedstrijd. Wint Get2Work, dan kan het even opgelucht ademhalen en heeft het een gaatje met de teams onder hem. Wanneer Flexa Forte wint, dan heeft het weer aansluiting met de bovenkant van "het rechterrijtje".  Beide vorige ontmoetingen eindigden met 3-1 in het voordeel van Get2Work. Dat zegt genoeg over de onderlinge krachtsverhoudingen. Ook deze keer trekt Get2Work met 3-1 aan het langste eind.

Maandag 2 maart

Zitten we lekker op ons vakantieadresje in Callantsoog met een heldere hemel en plots horen we maandagvond enorm gedonder. Waar komt dat in hemelsnaam vandaan? Gauw de laptop erbij en. . . . . ja hoor. Uit Nijmegen.  Je kon het dus in Callantsoog in Nijmegen horen donderen. Dat was niet Keulen. Bad Boys  4-0 tegen A & D.  The Jokers  4-0 tegen All  in 4. Peters Keukeninterieurs  tegen Get2Work  4-0. Daverende uitslagen. Om een voorspelling uit te laten komen zijn er natuurlijk wel twee teams nodig. Als  A & D  niet tot een enkele 600 game komt (oorzaak ander patroon???) valt er tegen de koploper (zeker als die weer eens los is) geen eer en geen punt te behalen. Bij Bad Boys  kan het nog steeds weer beter. Neem vanavond: weer eens drie keer een dikke 600 game, daarbij: hoogste scratch serie van dit seizoen (+ 4) -naar plaats 2 van de Season High Scores-  en ook hoogste handicap serie van dit seizoen (+ 19). Individueel kan het ook nog beter: Dennis van Hoogstraten (vier keer nummer 1 in Last Week's Top Scores) gooit opnieuw na vorige week  alle vier zijn beste seizoen prestaties. Scratch game naar 269 (+ 13),  scratch serie  + 55!!!!, handicapgame + 13 en handicap serie + 55. Vorige speeldag gooide Dennis  zijn seizoens hoogste game van 256, daar komt hij vandaag twee keer boven! Met zijn scratch game (op plaats 2) en zijn scratch serie (op plaats 3) komt hij twee keer binnen in Season High Scores. Een 4-0 overwinning is het logische gevolg van al deze records. De voorsprong op nummer 2 (nog steeds All in 4  ondanks een 0-4 nederlaag) is vet gegroeid. Dean Janssen van The Jokers  is Dennis van Hoogstraten  in het klein. (???!!!) Hij verbetert ook (bijna) al zijn prestaties tot nu toe. Scratch game evenaring, scratch serie + BIJNA HONDERD 97, handicap game  evenaring en handicap serie +  85. Alle All in 4  mannen blijven vandaag ver uit de buurt van hun gemiddelde. Patroonproblemen? The Jokers  daarentegen spint garen bij dit patroon. Het team gooit zijn hoogste scratch game (+ 19), zijn hoogste scratch serie (+ 68), zijn hoogste handicap game (+ 10) en ook nog eens zijn hoogste handicap serie (+ 44). Ook deze prachtige scores brengen het team naar een 4-0 overwinning.  Peters  Keukeninterieurs  zet eindelijk weer eens Get2Work  opzij. En ook eindelijk weer eens met 4-0. In geen enkele game komt Get2Work  er aan te pas en de nederlaag is regelmatig en verdiend. Drie keer een 600 game voor Gamekings  en ook twee keer voor The Sensational Triple B.  Het wordt dan ook een mooie wedstrijd, die Sensational  sensationeel begint. 653 is voor Gamekings  te machtig. (633). Maar dan verliest Sensational Triple B  totaal de greep op de wedstrijd. In een matige game wordt de overwinning en zelfs ook een gelijkspel verspeeld en daarop volgt een 1-3 nederlaag. 

Zondag 1 maart

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . 

Gaat de aanpassing aan het nieuwe patroon van invloed zijn op de individuele en dus ook teamscores? Flexa Forte kan vanavond probleemloos oefenen; dat speelt immers tegen het spookteam. Bad Boys  ontmoet voor de derde keer (en nog niet de laatste keer) dit seizoen tegen A & D. Maar of het voor de derde keer een overwinning wordt? Zeven overwinningen op rij heeft A & D  nu achter zijn naam staan. Het zal een zware strijd worden voor de koploper om de  winst binnen te halen. Eerlijk gezegd, zie ik dat niet zitten. Het kan zo maar zijn dat A & D  ook vanavond tot een 3-1      overwinning komt. Maar het patroon van Bad Boys  is inmiddels bekend: ontspannen spelen en puntjes pakken en weggeven, zo lang dat de achtervolgers niet te dicht in de  buurt komen. Wanneer dat risico bestaat, dan speelt Bad Boys op zijn best en wordt gewoon weer met 4-0 gewonnen. Dus 100 % zeker ben ik niet van een nederlaag tegen A & D. All  in 4 gaat wel dichterbij komen. Voor de eerste keer dit seizoen gaat het winnen van The Jokers. Na een keer verlies, een keer gelijk is nu een keer winst aan de beurt. Het wordt geen 4-0, maar 3-1. De laatste zes wedstrijden tussen  Get2Work en Peters Keuken-interieurs (inclusief vorig seizoen) kenden een 4-0 uitslag. De twee ontmoetingen dit seizoen eindigden beide keren in een 4-0 voor Get2Work.  Het kan bijna niet anders of het wordt deze avond een 4-0 overwinning voor Peters Keukeninterieurs. Tenminste volgens de statistieken. De laatste weken wisselt Peters Keukeninterieurs  hoge totaal pinfalls af met lage. Get2Work noteerde laatste weken 1 uitschieter en daarnaast alleen maar lage scores. Dat maakt dat Get2Work toch een puntje gaat pakken, met een game uitschieter.  Dan wordt het 3-1 voor Peters. Gamekings moet per se van The Sensational Triple B  winnen om aansluiting te houden bij de  top 3. Dat gaat ook wel lukken. Het team heeft als team en ook individueel zowel scratch als handicap meer in huis. Het wordt geen 4-0, maar 3-1. 

Maandag 17 februari

Bad Boys revancheert zich zoals verwacht van de nederlaag van vorige week. The Sensational  Triple B  moet wel tot de derde game wachten voordat het een punt krijgt toegeschoven. De eerste twee games is Bad Boys  gelijk op dreef en The Sensational  draait even warm. De derde 600 handicap game van Bad Boys is te laag, want  The Sensational Triple B komt tot een sterke 600 game in de laatste game en daarmee is het punt binnen. Dennis van Hoogstraten van Bad Boys gooit vanavond vier records: zijn scratchgame staat nu 3 pins hoger; zijn scratchserie 33 en die staat nu boven de 700 ; de handicap game wordt ook 3 hoger en de handicap serie staat nu ook op 711 (+ 21) en staat daarmee nu op de derde plaats in Season High Scores. All in 4 is vanavond absoluut niet in staat om in te lopen. Daarvoor zou een 4-0 overwinning tot stand moeten komen, maar zelfs een overwinning zit er voor All in 4  niet in. A&D   blijkt opnieuw een topperkiller, want drie ongeveer gelijke 600 games brengen bijna een 4-0 overwinning binnen. Ook All in 4 komt in de laatste game eindelijk tot een 600 score en dat betekent net als in de wedstrijd hierboven een punt voor de veliezer. De 2-2 blijft 12 pins uit de buurt. Het lukt Peters Keukeninterieurs vanavond weer niet tot winst te komen. Scratchgame en scratchserie staan op plaats 1 in Last Week's Top Scores maar leveren geen punten op. Daarvoor zijn de handicapscores (alle op de tweede plaats in Last Week's Top Scores)van tegenstander Gamekings  te goed. De handicap serie van Gamekings is zelfs zijn hoogste van dit seizoen. Dat de 622 van game 1 van Peters Keukeninterieurs geen punt oplevert, daar kan ik inkomen.Maar daarna een 660 zou toch een punt moeten opleveren. Nee, zegt Gamekings, wij gooien gewoon 671. Uiteindelijk is het ook in deze wedstrijd dat de derde game (weer een 600 game) een winstpunt oplevert. Deze wedstrijd staat op hoog niveau; alle zes games zijn ver boven de 600. Hans Peters  van Peters Keukeninterieurs verbetert vanavond zijn hoogste scratchserie met 21 pins. En zijn  handicap serie met 54 pins. The Jokers verslaat op knappe wijze Flexa Forte. De eerste game wordt in de laatste frame gewonnen, maar beide andere games is het verschil groter tussen beide teams. Deze 4-0 doet The Jokers twee plaatsen stijgen en betekent voor Flexa Forte een week langer een verblijf op de plaats boven het spookteamDat lijdt tegenwoordig iedere week een 0-4 neerlag. Maar die van vanavond is opmerkelijk: Get2Work gooit juist in deze gemakkelijke wedstrijd seizoen records: scratch serie record wordt met 67 pins verbeterd!!! Handicap game record gaat met 9 omhoog en de handicapserie wordt verbeterd met HONDERD pins (op 2 na). Een knappe prestatie.

ondag 16 februari

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . 

Bad Boys probeert tegen The Sensational Triple B   de vieze smaak van de nederlaag van vorige week weg te spoelen. Dat zal wel moeten want puntenverlies gaat concurrent All in 4  alleen maar dichterbij brengen. Het wordt geen makkie, want de tegenstander was vorige week een van de topteams in Last Week's Top Scores. Maar daar staat The Sensational Triple B  niet zo heel erg vaak. Dus of dat nu twee keer achter elkaar gaat gebeuren? De vorige twee ontmoetingen was Sensational kansloos en verloor het twee keer. Het kan niet anders of dat gaat vanavond weer gebeuren. De positieve verwachting naar aanleiding van de winst van de vorige week van Sensational  gaat het afleggen tegen de revanchegedachte van Bad Boys door die nederlaag van vorige week. De koploper wint minimaal met 3-1. Intussen is er een grote middengroep die de kleine kopgroep moet zien te achterhalen. All in 4  staat behoorlijk los. Zowel naar boven als naar beneden. Kan A&D daaraan iets doen? De eerste twee wedstrijden tussen deze beide teams waren spannend: een keer gelijk en een keer bijna gelijk: 2½ - 1½ voor A&D. Dus wordt het nu weer spannend en de vraag luidt: kan All in 4 vanavond voor het eerst dit seizoen de winst pakken? Ik denk het van wel.  De toppresatie van A&D van vorige week zal moeilijk nog een keer behaald kunnen worden. en All in 4  wil engszins in het spoor van de koploper blijven. Dus wint het vanavond met 3-1. Peters Keukeninterieurs  neemt vanavond de strijd op tegen Gamekings. Alleen dit team kwam vorige week tot een 600 game. Bij Peters Keukeninterieurs lukte dat niet een keer; de banen 1 en 2 zijn absoluut niet de favoriet voor dit team. Twee weken geleden tegen Bad Boys ook geen 600 game en ook nog een 0-4 nederlaag. Dit seizoen heeft Peters Keukeninterieurs de banen 1 en 2 21 keer bespeeld en daarop zijn in totaal 3 600 games gegooid en een keer een 700.  Dus aan de banen zal het vanavond niet liggen. Ik ga ervan uit dat Peters Keukeninterieurs zich vanavond gaat bewijzen en dat het Gamekings  gaat verslaan. Het kan wel eens een maximale overwinning worden. The Jokers  moet weer winnen of in ieder geval punten pakken, wil het vanavond niet zakken naar de plaats boven het spookteam uitkomen. Flexa Forte  kan stuivertje wisselen wanneer het met 4-0 gaat winnen. Dat is bijna onmogelijk, omdat beide vorige ontmoetingen eindigden in een 2-2. Voor het gemak en vooral voor de lieve vrede ga ik het daar vanavond weer op houden. 

Maandag 10 februari

De avond van de 300. Goed gedaan -voor de tweede keer in zijn lange loopbaan als bowler- en Olround trakteerde daarop iedere aanwezige op een gratis consumptie. Ook goed gedaan. Ongetwijfeld gaat deze prestatie (304 inclusief handicap!!) naar de eerste plaats op de ranglijsten. (Zie eind februari de aanpassingen op de webpage "ranglijsten" en op Olround website onder kopje Olround top 100.) De nummer 1 van Last Week's Top Scores is ook direct de nieuwe nummer 1 in de Season High Scores. Een uitdaging voor onze trioleague-spelers om een van die eerste plaatsen te gaan overnemen.  Dit gebeuren speelt zich af tijdens de wedstrijd A&D   tegen Gamekings. Tot een 4-0 overwinning voor A&D  komt het niet. Het laatste gamepunt is voor Gamekings  dat een iets betere eindsprint heeft en 14 pins voor blijft. A&D  gooit twee seizoen records: zowel de scratchserie (+ 44) als de handicapserie (+ 45) worden verbeterd. De handicapserie gaat naar de tweede plaats in Season High Scores. Behalve de perfect game is er nog een verrassing vanavond in deze league: Bad Boys gaat ten onder tegen The Jokers. Dat heeft niet eens een teamrecord nodig om tot een 3-1 overwinning te komen. En ook nog niet meer dan een 600 handicap-game, terwijl Bad Boys  er twee gooit.  Na de eerste twee games is de stand 1-1 en verschil in pinfall is er nauwelijks. Dus komt het op de laatste game aan. En daar laat Bad Boys zich overklassen en staat daarmee twee punten tegelijk af. Flexa Forte steelt een punt in de wedstrijd tegen Peters Keukeninterieurs. In de eerste twee games van deze matige wedstrijd pakt Peters Keukeninterieurs zonder problemen de punten, al is de voorsprong in game twee wat minder. Terwijl Peters  in de derde game minder scherp wordt, gaat Flexa Forte juist gas geven en scoort het de enige 600 handicapgame in deze wedstrijd. Hierdoor komt het totaal van Flexa Forte drie pins hoger uit en is deze game opeens twee punten waard. The Sensational Triple B gooit vanavond de beste wedstrijd van het seizoen. Get 2work is daarvan de dupe en verliest met    1-3.  De team scratchgame van Sensational wordt met 22 pins verbeterdde scratch serie gaat met 33 pins omhoog, de handicap game wordt met 23 pins verbeterd en de handicap serie stijgt met 51 pins. Geert-Jan Bruins -de man van de prachtige NK flyer- gooit zijn beste seizoen scratch serie; een verbetering met 7 pins. 

Zondag 9 februari

DE BLIK VOORUIT . . . . . . .

Na de ontspannen wedstrijd tegen spookteam moet Bad Boys  vanavond weer "vol" aan de bak. Maar ja, hoe kijkt het team tegen de wedstrijd aan? De voorsprong is al weer zo groot dat niet tot het uiterste gegaan hoeft te worden. En wie weet wordt het kat-en-muis spelletje weer gespeeld. Punten weggeven, wachten tot de tegenstanders weer goed in zicht komen en dan weer beginnen met afstand nemen. Daarvan kan The Jokers  vanavond misschien gebruik maken. Maar dan moet het team wel weer gaan beginnen met bowlen en dan bedoel ik, dat scratch weer eens gescoord dient te worden. De handicap is dan pas effectief. Ik heb mijn vraagtekens bij de vorm en ook wel een beetje bij de spirit in dit team. Het team is nieuw in deze league en de eerste wedstrijden waren interessant. Er waren verrassingen, er was ook goed spel, en de stand oogde steeds gunstig. Maar na twee rondes is de nieuwigheid er wat vanaf. Het spel sprankelt niet meer en alle spelers hebben de laatste weken moeite om hun gemiddeldes over drie games te halen. Dat maakt The Jokers  kansloos om te kunnen winnen. Het team mag blij zijn met 1 punt dat Bad Boys  het gunt. Get2Work gaat moeite hebben om tot winst te komen tegen het lager geklasseerde The Sensational Triple B. Dat heeft nu vier nederlagen op rij op zijn naam staan en ruikt zijn kansen om weer eens een goed resultaat neer te zetten. Tegen Get2Work zou dat vanavond zo maar eens kunnen lukken. Dit seizoen hebben de teams  twee keer tegen elkaar gespeeld en Sensational  heeft twee keer met 3-1 gewonnen. Vanavond dus de triple. (Zit ook in de naam, dus . . . . .) Dat betekent dat Gamekings  een plaatsje op de ranglijst gaat stijgen. Daarvoor is een overwinning nodig tegen A&D. Dat is de vorige twee keer gelukt; met 3-1  werd A&D  opzij gezet. Drie keer op rij heeft Gamekings  een 4-0 overwinning behaald de laatste speeldagen. Vanavond wordt het 3-1. Peters Keukeninterieurs  speelt vanavond tegen Flexa Forte.  De nummer 1 van vorige maandag last Week's Top Scores tegen de nummer 3 daarin. Beide hebben een keer van de ander gewonnen, met 3-1. Eigenlijk is Flexa Forte  vanavond weer aan de beurt. maar ik denk dat Peters  de flow van vorige week doorzet en dat het vanavond tot een 3-1 overwinning komt. 

Maandag 3 februari

Vijf van de zes games (gebeurt vanavond in geen enkel ander duel) vet boven de 600 handicap!!! De laagste score daarvan is de 643 van All in 4 in de tweede game. Aan die gamescore komt vanavond van de andere teams alleen Flexa Forte  toe. Kun je nagaan op hoe hoog niveau de wedstrijd tussen All in 4 en Peters Keukeninterieurs  zich afspeelt. Alle eerste en tweede plaatsen van Last Week's Top Scores worden door deze twee teams bezet. Bij de individuele scores gaan op een na alle ereplaatsen naar spelers van All in 4 en Peters Keukeninterieurs. De Season High Scores wordt volledig op zijn kop gezet. Drie keer Toon Peters  op 1 en 1 keer op 2. Nesa Mitic  op 1 en op 2. Vooral de twee eerste games zijn spannend tussen beide toppers. Peters  verliest de eerste met  pins, maar wint de tweede ruim De derde game moet de beslissing brengen en die valt in dubbel opzicht uit voor All in 4: én het gamepunt én het totaalpunt naar de winnaar. Individueel worden er natuurlijk records gebroken. Nesa Mitic  (All in 4) verbetert zijn scratchgame (+ 18) en scratchserie (+ 57) en handicapgame (+17) en handicapserie (+105) . Hans Peters (Peters Keukeninterieurs) verbetert zijn scratchserie (+5) Toon Peters (Peters Keukeninterieurs) gooit alles hoger en dus beter. Een NBF sportresultaat zit er niet in voor zijn scratchserie: 741. Voor een sport resultaat is 760 nodig. Hij verbetert zijn scores met: scratchgame +33, scratchserie + 74, handicapgame + 34 en handicapserie + 79. Ook tussen Get 2 Work  en A&D is het spannend. Uiteindelijk scoort A&D  11 pins totaal pinfall meer en daarmee komt Get2Work  niet aan een gelijkspel. Ook in de laatste game doet die gelegenheid zich voor, maar daar komt Get2Work  2 pins tekort voor gamewinst. Flexa Forte  staat de eerste game nog netjes af aan The Sensational Triple B,  maar vindt het dan genoeg. Twee gamezeges brengen ook het totaalpunt  en dus wordt met 3-1 gewonnen. Meer en meer beseft The Jokers dat een nederlaag dreigt tegen Gamekings.. Dus gaan de mannen beter en beter gooien. Het zet flinke stappen: tweede game 42 hoger dan de eerste en de derde game weer 26 hoger dan de tweede. Het mag echter niet baten. Datzelfde doet Gamekings  namelijk ook: tweede game 6 meer dan de eerste en de derde game 5 pins meer dan de tweede. Maar omdat alle gamescores hoger zijn bij Gamekings wordt de 4-0 toch bereikt.

Zondag 2 februari

DE BLIK VOORUIT . . . . . . 

Zo gauw bij een team maar het idee ontstaat dat er tegen  Bad Boys  wat te halen valt lijkt het wel direct daarvoor te worden afgestraft. En is dat niet zo het geval, vorige week wist Get2Work immers Bad Boys  te kloppen met 3-1, dan graaft het winnende team wel zijn eigen graf: door bijvoorbeeld na de winst met 0-4 te verliezen van All in 4. Peters Keukeninterieurs zou afgelopen maandag zo mooi zaken kunnen doen door de winst te pakken tegen Bad Boys. Maar dan heb je minimaal twee of drie keer een 600 handicapgame nodig. Peters  kwam tot niet 1. Het ging wel iiedere game beter met de scores, maar dat ging het bij Bad Boys  ook, allen dan op een hoger niveau. Een concurrent werd af geserveerd door titelkandidaat nummer 1. Vanavond kan Bad Boys  achteroverliggend de 4-0 maken tegen spookteam. Als lachende eerste zal het uit de strijd komen: die gaat tussen All in 4 en Peters Keukeninterieurs.  De voorsprong zal worden vergroot, want die wedstrijd gaat allebei de teams punten kosten. Wat vorige week niet gelukt is, gaat vanavond bij Peters Keukeninterieurs wel lukken. En wat bij All in 4 daarentegen lukte, zal vanavond wel eens niet kunnen lukken. En dan bedoel ik ook de 600 handicap-games. Peters  gooit er meer en wint met 3-1. Wat doet  Get2Work vanavond? Het moet Ger Nillesen  missen, maar spelen met een gastspeler hoeft niet automatisch een verzwakking te betekenen in onze handicapcompetitie. Het treft runner-up A & D.  Dat heeft de laatste 4 wedstrijden gewonnen en zal graag door willen stomen naar een paar plaatsjes hoger.  Dat gaat ten koste van Get2Work. Dat krijgt natuurlijk de kans op sowieso 1 punt, maar of dat gaat llukken? Ik heb mijn twijfel en reken op een 4-0 zege voor A&D.  Wat doet  The Jokers tegen Gamekings?  De vorige week ging The Jokers  met souplesse naar twee 634 games in de laatste twee games. Gamekings  komt dan maar tot 1. Stel dat zoiets vanavond weer gebeurt, dan wordt het 2-2. Op de ranglijst schelen de teams elkaar in handicaptotaal slechts 100 pins, terwijl het scratchverschil 3000 is...…. Hoera voor de handicap en hoera voor de 2 punten. Flexa Forte is ver weggezakt. het wil daar natuurlijk weg, beneden zijn stand. Dat kan vanavond in de wedstrijd tegen The Sensational Triple B,  ook al zo (ver) weggezakt. Als het met 3-1 wint, wordt het plaatsje ruilen tussen beide teams. Ik denk dat het Flexa Forte gaat lukken en dat ik mijn goede vrienden van The Sensational triple B maandagavond een plaatsje lager op de ranglijst zie. Waaraan ik mijn "bijdrage"  heb mogen hebben (als gastspeler vorige week), helaas . . . . .

 

Maandag 27 januari

En dan denk je dat je Bad Boys  in het vizier hebt en hoop je er zelfs op om in puntenaantal dicht in de buurt te komen, dan krijg je weer een klap om je oren. Ik had het al een beetje verwacht: Bad Boys  in het nauw maakt knappe sprongen. Peters Keukeninterieurs  (geen enkele game een 200 handicap vanavond) komt wel beter en beter in de wedstrijd, iedere game is beter dan de vorige, maar de scores zijn te laag. Geen enkele 600 game zegt eigenlijk al genoeg. Ook Bad Boys gooit iedere game een hogere score dan de vorige. Alleen ligt dat niveau iedere keer bijna 100 pins hoger dan dat van Peters.  En dan staat Bad Boys weer ruim bovenaan: opnieuw een concurrent op (flinke) achterstand gezet, want die 4-0 tikt (voor beide partijen) hard aan. Bad Boys verbetert en passant ook nog snel even zijn beide seizoen games tot nu toe. De 641 scratch is de hoogte van dit seizoen (een verbetering met 8 pins) en de 686 handicap is een verbetering van het oude record met 15. Bad Boy  Wim Hermsen gooit zijn hoogste scratchgame van dit seizoen.Van 242 naar 257 (gedeeld derde in de Season High scores) Zijn scratchserie stijgt met 31, handicapgame + 12 en handicapserie + 25. En door de maximale nederlaag van Peters Keukeninterieurs  is er plots een nieuwe nummer 2: All in 4. Ook al een (onverwachte)4-0 overwinning. Get2Work blijft vanavond te voorzichtig met zijn scores. In totaal 100 pins minder dan de winnaar. In de eerste game hoeft dat team geen 600 te gooien voor een punt. Daarna gaat dat "zeshonderdje" gooien als vanzelf.  Gerard Pierik van All in 4  gooit zijn hoogste scratchserie van dit seizoen. Een verbetering van 10 pins. Ook in de wedstrijd Flexa Forte  tegen Gamekings wil het maar geen 3-1 worden. Ook hier gooien beide teams iedere game beter en beter, maar steeds weet Gamekings  iedere game weer net aan de goede kant van de scores te blijven. Game 1 is het 5 pins beter, tweede game 9 pins en pas in de  laatste game wordt het verschil in scores groter. En in de wedstrijd The Sensational Triple B  tegen The Jokers  wil het (bij lange na) geen 2-2 worden. En dat is voor Sensational een hard gelag. De beste man van de avond in huis hebben in de persoon van Peter van Beem (nummer 1 in Last Week's Top Scores scratchserie) en dan nog hopeloos ten onder gaan tegen The Jokers. Dat gaat in de games 2 en 3 constant 633 en 634 gooien (Kevin Couwenberg gooit in de tweede game zijn hoogste seizoen handicapgame (+ 6) en blijft beide games bijna 100 pins voor. 

Zondag 26 januari

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . 

Bad Boys zal er niet blij om zijn, dat de vorige wedstrijd (en die twee daarvoor) verloren ging(en) tegen  Get2Work  (en tegen Flexa Forte en tegen All in 4). Temeer niet, omdat het vanavond Peters Keukeninterieurs ontmoet. Bij weer een nederlaag kan de voorsprong in punten zo maar verdwenen zijn. Komt nog bij dat de eerste twee ontmoetingen dit seizoen tegen Peters Keukeninterieurs  alle twee verloren gingen. Dus het komt er maandagavond op aan. Hard tegen hard. Knallen voor de punten. Alles of niets. Nu of nooit. Nou jja, kijk, als het zo moet dan staat Bad Boys  zijn mannetje wel en is het er klaar voor om een klap uit te delen. Peters Keukeninterieurs  gaat het daarom vanavond niet redden en verliest dit seizoen voor de eerste keer van Bad Boys. Met 1-3. Get2Work  wint dit seizoen van Al in 4,  dan verliest het er van en nu is dus winnen weer aan de beurt. Zo gemakkelijk voorspelbaar is bowlen natuurlijk niet. Het met vlag en wimpel beste team van vorige maandag gaat vanavond weer de punten binnenhalen. Get2Work komt gelijk in punten, want een punt voor dit team en 3 voor de tegenstander maakt dat beide op 45 staan na vanavond. Datzelfde kan wel eens gelden voor The Jokers. Als dat met 1-3 verliest, dan komt tegenstander The Sensational Triple B ook gelijk in puntenaantal. Oh nee, bij een 3-1 voor  Sensational  komt The Jokers  een half puntje lager te staan. Dat willen de mannen voorkomen en ze zullen alles in het werk stellen om dan tenminste nog tot een gelijkspel te komen.  Net als de laatste ontmoeting tussen deze twee teams. Ik zal het voor de lieve vrede daar dan maar op houden. De hele tweede competitieronde  wint Flexa Forte maar 2 wedstrijden. De wedstrijd tegen het spookteam (de nummer laatst) en de wedstrijd tegen Bad Boys,  de koploper. Gamekings  wint er veel meer. Het verliest er maar twee. Tegen koploper Bad Boys  en tegen . . .  . . .  juist, Flexa Forte.  Dat wordt tijd voor de revanche. Deze keer wordt Flexa Forte  in deze onderlinge ontmoeting de overwinnaar. Het wordt geen 4-0, zoals de vorige nederlaag tegen Flexa Forte, maar het wordt 3-1. FF  pakt in ieder geval een punt.


Maandag 20 januari

Dat is (on)geluk hebben. Ongeluk voor koploper Bad Boys (vier games ver onder de 150 scratch) en geluk voor de nummer 2 Get2Work (niet eens -meerdan-  1800 hcp serie nodig om te winnen). Hoe kan het dat een topteam twee games produceert op één avond die beide de laagste scores opleveren van alle games van alle wedstrijden. Dank je wel zegt Get2Work  en verkleint de achterstand tot 2½ punt. De 0-4 nederlaag voor Bad Boys  komt er niet, omdat de enige 600 handicapgame in de derde game 1 winstpunt oplevert. Twee keer een 200 scratchgame is daarvoor genoeg. Peters Keukeninterieurs  zet inderdaad The Sensational Triple B  met 4-0 aan de kant. The Sensational  is aan het wegzakken, zowel in de stand als met de scores. Ook vanavond komt er geen enkele 600 hacndicapgame uit de handen. Bij Peters Keukeninterieurs  lukt dat twee games van de drie. In deze wedstrijd valt drie keer een 200 game; alle drie zijn voor Peters. De laatste 200 game van Sensational Triple B is vorige week gegooid in de eerste game. Dus al 15 games zit het team nu zonder. En dan pak je natuurlijk niet veel punten. All in 4 gooit vanavond de meeste 200 scratchgames. Drie daarvan komen op naam van Roel Ariaans die zijn beste scratchserie van het seizoen neerzet. Liefst 80 pins scratch meer dan het vorige record. Ook de handicapserie van Roel moet er aan geloven en die gaat met 71 pins omhoog. Met zoveel 200 games kun je (bijna) niet verliezen en dat gebeurt dan ook niet. De sterke 641 van Flexa Forte  in de eerste game wordt noncahlant weggespeeld met een score van 676. De hoogste score in Last Week's Top Scores, zoals alle scores vanavond de nummer 1 zijn in die lijst. Daarna gaat het iedere game wat minder bij All in 4. Die leidt tot puntverlies op-het-nippertje in de laatste game: Flexa Forte  richt zich na een mindere tweede game nog even op en finisht met 1 pin voorsprong. 3-1 voor All in 4. A & D  pakt meer en meer punten en het duurt niet lang of de mannen gaan aansluiten bij de middengroep. Vanavond gooit het team zijn hoogste handicapserie van dit seizoen. + 21 pins. Tegenstander The Jokers  verkoopt zijn huid duur. Twee vette 600 games in game 1 en 2 leveren slechts 1 winstpunt op.Het enige winstpunt. Maar het team gooit zijn beste avond van dit seizoen. Alle drie games boven de 600. Dat lukt alleen Gamekings  vanavond, dat tegen het spooteam gooit. Het scratchtotaal van The Jokers  gaat met   74 omhoog en handicaptotaal met 71. Gastspeler van het team Roel Janssen  gooit zijn hoogste seizoen scratchserie (+ 34). Helaas voor de mannen: tijdens de beste avond van het seizoen toch 3 punten moeten inleveren. Bowlen ken hert  sien . . . . . .Bij winnaar A & D  is he Vincent Disveld  die met 31 pins zijn beste seizoen scratchserie verbetert. Zijn handicapserie gaat met 26 omhoog. 

Zondag 19 januari

DE BLIK VOORUIT  . . . . . . . . . 

Dat zijn twee nederlagen op rij voor Bad Boys.  Dat is dit seizoen pas een keer eerder gebeurd. De vorige keer werd dat reeksje stopgezet door het spookteam, van wie Bad Boys  met 4-0 won. Deze keer staat er een andere tegenstander dan het spookteam. En ook nog eens de tegenstander tegen wie die vorige verliesreeks werd ingezet. Deze wedstrijd vanavond is voor ieder team de laatste van de tweede competitieronde. Hoe de wedstrijd afloopt, in ieder geval gaat Bad Boys  als leider de derde ronde in. Vergroot het zijn voorsprong op de nummer 2 of. . . . . . .?? Ik hou het op het eerste. Hoewel gastspeler Jeroen Kraak  vorige week een goede invalbeurt had, betekent het toch voor Bad Boys  een opsteker dat het in zijn vertrouwde samenstelling kan spelen. Er komt een revanche voor de eerder geleden nederlaag. Toen was het 3-1 voor Get2Work,  nu wordt het 3-1 voor Bad Boys. Peters Keukeninterieurs  is met All in 4  serieuze kandidaat voor de nieuwe nummer 2, bij slecht resultaat van Get2Work. Peters Keukeninterieurs gaat daarvan serieus werk maken omdat het met 3-1 of misschien zelfs wel met 4-0 gaat winnen van The Sensational Triple B. Dat heeft al vijf opeenvolgende games de 600 handicapsscore niet meer weten te halen. Misschien gaat dat vanavond 1 keer lukken en zou dat een mooi gewonnen punt zijn. All in 4  zal meer moeite hebben tot een overwinning te komen tegen Flexa Forte. All in 4 heeft al vier wedstrijden achter elkaar niet meer verloren. Dat gaat vanavond ook niet gebeuren. maar of het 3-1 wordt? Misschien toch eerder een 2-2 gelijkspel. The Jokers  heeft deze competitieronde al twee keer verloren met 0-4, tegen nul keer in de eerste ronde. Het zal toch niet opnieuw een maximale nederlaag worden? A&D is er op papier wel toe in staat. Maar al vijf wedstrijden achter elkaar weet A&D een game te produceren, die nog niet goed genoeg is om van het spookteam te winnen. Als dat vanavond ook gebeurt pakt The Jokers in ieder geval 1 punt. Ik denk dat dat maximaal haalbaar is voor The Jokers.  zelfs wel met 4-0 gaat winnen van

Maandag 13 januari

Flexa Forte  schrijft vanavond geschiedenis in de maandag 3 lleague. Voor het eerst in de laatste twee seizoenen wordt er gewonnen van Bad Boys. Bij afwezigheid van Dennis ontbreekt de onderlinge strijd met Cris van Hoogstraten en dat viert Cris misschien wel met een extra goede wedstrijd. Op 1 pin  na evenaart hij zijn hoogste scratchgame van dit seizoen. Bij tegenstander Bad Boys lukt het de twee vaste spelers niet om hun leaguegemiddelde te gooien, terwijl gastspeler Jeroen Kraak zich een waardig vervanger toont van Dennis van Hoogstraten. Hij heeft dan ook een belangrijk aandeel in het enige winstpunt dat wordt binnengehaald: in de laatste game gooit Jeroen 243 scratch en mede daardoor wordt een 0-4 nederlaag voorkomen. Het lukt Get2Work toch bijna vrij gemakkelijk om opnieuw de volle 4-0 winst te behalen tegen The Jokers. De handicap mag dan wel lekker zijn voor The Jokers-spelers, maar als je scratch te weinig te bieden hebt, dan helpt de handicap je ook niet. In de tweede game komt The Jokers tot (boven) gemiddelde scores en die game wordt dan ook bijna binnengehaald. 2 pins meer gooit Get2Work  van wie 2 spelers ruim boven hun scratchgemiddelde gooien. Een mooie 4-0 is dan het resultaat en er wordt zelfs ingelopen op de koploper. Het verschil bedraagt nu nog 5 ½ punt. Volgende speeldag spelen de nummers 1 en 2 tegen elkaar. Door de vette nederlaag zakt The Jokers  van plaats 3 naar plaats 5. Peters Keukeninterieurs  komt op plaats 3 (4-0 overwinning op spookteam), maar ook All in 4  komt langs en over. Van redelijk aan elkaar gewaagd zijn (zie DE BLIK VOORUIT) is vanavond geen sprake bij All in 4  en Gamekings. De eerste twee games gaan al met groot verschil naar All in 4 en alleen in de laatst game lijkt het op aan elkaar gewaagd te zijn. maar dan nog is de score 10 pins in het voordeel van All in 4. Dankzij een 200 game lukt het Bjorn Konings  als enige van Gamekings om boven zijn gemiddelde te komen. Zijn beide teamgenoten blijven daar vanavond ver van uit de buurt. De eerste game moet A&D even op stoom komen. Dat gaat in de laatste frames al zichtbaar worden door de vele strikes in negende en tiende frame. Die eindsprint is net te laat ingezet om ook die game binnen te halen. The Sensational triple B  houdt dan nog bijna 20 pins over, maar in de volgende twee games moet het lijdzaam toe zien hoe A&D  ver weg loopt. Het Triple B kanon P. van Beem staat niet meer zo op scherp, terwijl sluipschutter Alex Nguyen van A&D juist dan tot een gamegemiddelde komt dat  30 hoger is dan zijn leaguegemiddelde en meer dan 50 pins hoger is dan in zijn eerste game. Een 1-3 nederlaag voor The Sensational Triple B  is dan een feit.

Zondag 12 januari

DE BLIK VOORUIT  . . . . . . . . 

En nog eens Bad Boys tegen Flexa Forte. Vorig seizoen en dit seizoen: zes wedstrijden, waarvan 5 overwinningen voor Bad Boys en 1 keer een gelijkspel. Dat gaat het vanavond zeker niet worden. Maar een 4-0 (zou de derde zijn in deze reeks) wordt het ook niet. Bad Boys scoort de laatste weken iedere avond wel een ½ puntje. Dat zal vanavond ook het geval zijn en dat geschonken halve puntje maakt dan dat de uitslag 3 ½ tegen ½ wordt, voor Bad Boys. Dat wordt dan weer uitlopen op de rest van de league. 4-0 was de eerste uitslag dit seizoen bij Get2Work tegen The Jokers. In het voordeel van The Jokers. Dat gaat het vanavond niet worden. Voor geen van twee, want in elk geval pakken beide teams sowieso een gamepunt. Daarbij blijft het voor Get2Work. Dat gaat het verschil in handicap vanavond niet goed kunnen maken. Daarvoor zijn de handicapspelers van The Jokers te ver in het seizoen. Die opgebouwde handicap gaat nu voor punten zorgen. Omdat door hun beter en beter wordt gegooid en daar kan Get2Work niet tegen op. The Sensational Triple B en A&D zijn aan elkaar gewaagd, afgaande op de scores van vorige maandag. De totaal handicappinfall is tot nu toe dit seizoen ook nagenoeg gelijk. Scratchpinfall is 1000 pins meer voor A&D dat echter vijf plaatsen lager staat op de ranglijst. Teamhandicap voor Sensational is stukje hoger. De eerste ontmoeting dit seizoen is gewonnen door Sensational Triple B. Dat maakt dat het geen 2-2 wordt, maar een revanche overwinning van 3-1 voor A&D. All-in 4 tegen Gamekings was 4-0 in de vorige ontmoeting. Maar beide teams zijn in de scores redelijk aan elkaar gewaagd. Dus moet het 3-1 voor Gamekings worden en dan staan beide teams in punten nagenoeg gelijk op de ranglijst. 

Maandag 6 januari

Bad Boys laat zich verrassen maar loopt toch verder uit

All in 4  is titelkandidaatkiller. Zou je denken, want twee gewonnen games plus gelijke totaalscore levert een 2 ½ tegen 1 ½ overwinning op. Daarvoor was wel degelijk een perfecte derde game nodig; de score daarvan is de tweede iin Last Week's Top Scores. En voor het team de hoogste score handicapgame van dit seizoen. De nederlaag zal niet prettig aankomen bij Bad Boys,  maar zal de mannen weinig deren. Omdat de eerste achtervolger Get 2 Work  geen enkel punt binnenhaalt, loopt Bad Boys  vandaag nog uit ook. De eerste twee games die Get 2 Work  gooit leveren al een ruime achterstand  op; 0 voor de games en ook de totaalwinst is al niet meer bereikbaar. Toch zet het team in de laatste game alle zeilen bij. De score is weer niet erg goed, maar slechts 4 pins is het verschil. Wel in het nadeel, dus geen enkel punt, want bijna een punt is geen punt. In de wedstrijd The Jokers  tegen  Peters Keukeninterieurs  valt geen enkele 600 handicapgame. In alle andere ontmoetingen wordt die score (meermaals) gehaald. De eerste game gaat  naar Peters.  Daar blijft het bij. Geen enkele speler is vanavond echt op dreef in deze teams. Het zal The Jokers  weinig uitmaken. De punten zijn binnen en op de ranglijst staat het team mooi op de tweede plaats. A&D  heeft een goed begin deze avond. De eerste twee games tegen Flexa Forte worden ruim gewonnen en een 4-0 zege dient zich aan. Dat kan het team goed gebruiken, want ten eerste is Flexa Forte  de eerste tegenstander op de ranglijst die gepasseerd moet worden en ten tweede, zo laag staan in deze competitie wil je eigenlijk niet. Toch lukt het niet de volle buit binnen te halen. In de derde game gaat het lichtelijk mis. Flexa Forte  iis 40 pins beter en pakt een punt. De eerste game van The Sensational Triple B  tegen het spookteam is direct een klapper. Zo hoog heeft het team dit seizoen nog niet gegooid. Een handicapgame van 675. 

Maandag 16 december

ANTICLIMAX VOOR STERKE GER NILLESEN

De koploper dendert door en ziet achter zich de achtervolgers worstelen om in het spoor te blijven. In de laatste game komt Gamekings  tot dezelfde gamescore als Bad Boys  en verovert daarmee een half wedstrijdpunt. Het is zijn beste game van de avond en leuk dat het team nog een resultaatje behaalt. Meer vuurwerk tijdens de wedstrijden van de achtervolgers. Een aansteker daarvan is Ger Nillesen. Na twee fantastische games, de ene nog beter dan de andere lijkt Ger op weg naar een nog fantastischer persoonlijk record. Helaas levert hij in de laatste game liefst 100 pins in, waardoor zijn scratchserie op 665 blijft steken met een 700 serie binnen handbereik. Zijn beste scratchgame tot nu toe dit seizoen wordt met 21 pins verbeterd en zijn scratchserie staat nu liefst 48 pins hoger. Met drie scores werkt Ger  zich de Season High Scores in. Zijn scratchgame verjaagt Hans Peters  (Peters Keukeninterieurs)  en Bert Geerlings  (The Jokers)  van de derde plaats. De handicapgame komt op plaats 2 en de handicapserie eveneens. Deze recordavond van Ger  levert zijn team Get 2 Work een overwinning op tegen Flexa Forte.  Deze wedstrijd staat op hoog niveau, want beide teams hebben de eerste twee plaatsen van Last Week's Top Scores in hun bezit. Hans Zonnenberg van Flexa Forte  verbetert zijn hoogste scratchgame van dit seizoen met 12 pins en zijn hoogste  scratchserie met 7. De handicapgame gaat omhoog met 11 en de handicapserie met 4. De uitslag wordt 3-1 in het voordeel van Get 2 Work en die ene punt weet Flexa Forte  te behalen als gevolg van het instorten van Get 2 Work, dat in die laatste game meer dan 100 pins terug valt. Toch is deze avond de beste avond van het seizoen voor Get 2 Work. Alle team-scores worden verbeterd. Scratchgame + 17, handicapgame + 13 en handicapserie + 8. Peters Keukeninterieurs  gaat daverend van start. In de eerste game tegen A & D  scoort het een handicaptotaal van 705 en een scratchtotaal van 669; iedere speler van het team zit op meer dan 200 scratch. Voor Francesco Sopacua betekent dat een verbetering van zijn gamerecord tot nu toe. Hij gooit vanavond 1 pin meer. In de volgende games wordt de 600 handicap niet meer gehaald en dat kost in de laatste game een punt. In de enige 600 game die A & D  vanavond weet te gooien bereikt het wel een punt. Door met 4-0 van het spookteam te winnen komt The Jokers  weer terug in de top 5. Daarin staat nu ook All in 4. Door met
3-1 te winnen van The Sensational Triple B  -dat met 3 pins meer de tweede game weet te winnen- klimt het 2 plaatesen op de ranglijst en passeert het de tegenstander van vanavond. 

Zondag 15 december

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . 

Bad Boys  gaat als nummer 1 het kalenderjaar uit. Gamekings  is vanavond de tegenstander. Dat komt de laatste weken aardig op dreef. Maar het zal niet genoeg zijn om Bad Boys  tegen te houden. Het gaat een wedstrijd worden met hoge scores, maar die vallen in het voordeel uit van Bad Boys,  dat met 3-1 gaat winnen. Get 2 Work gaat zeker een game afstaan aan Flexa Forte,  maar daarbij zal het blijven. Het team is in zijn totaal nu zo sterk dat drie keer een 600 game gooien mogelijk is. En dat zal vanavond nodig zijn en als dat gebeurt is de 3-1 overwinning een feit. Ik ga me geen buil meer vallen aan een voorspelling van Peters Keukeninterieurs. Ik zeg gewoon 2-2 tegen A & D, dan zal ik er toch wel niet zo ver naast zitten. Serieus All in 4  en The Sensational Triple B  in ogenschouw nemend wordt dat ook een 2-2. De 600 games van  Sensational  komen regelmatig in de scorelijsten voor, maar vanavond moet daar dan wel een uitschieter bij zijn om te kunnen winnen. Net als vorige week verwacht ik die uitschieter eerder bij All in 4, dat daarmee de achterstand van twee games goed maakt. 

Maandag 9 december

HET HOUDT NIET OP MET DE VERKEERDE VOORSPELLINGEN BIJ DE TOP TEAMS

Opnieuw is Bad Boys weer de grote leider in de Last Week's Top Scores lijst. En weer is het (nóg) beter dan vorige week. Hoogste seizoensscratchgame van het team gaat met 12 pins omhoog. Dat kan trouwens nog een stuk beter mannen. Met deze score van 633 staan jullie slechts op de vijfde plaats! En de hoogste scratchserie van het seizoen gaat met 27 omhoog. Daarmee derde op de ranglijst van Season High Scores, waar het zichzelf verbetert. De voorspelling dat A & D  punten gaat pakken en zelfs gaat winnen is niet uitgekomen. Iedere game scoort A & D  hoger; de tweede game is gelijk aan die van Bad Boys  en levert ½ puntje op, maar Bad Boys scoort twee overtuigende 600 games in de eerste en de laatste game. Nog zo'n misser: voor Peters Keukeninterieurs  wellicht al vertrouwd, maar ik kan er niet aan wennen: opnieuw 4-0 voor tegenstander Get 2 Work.  En daar valt niets op af te dingen. Hoe constant hoog scoort Get 2 Work  vanavond. Dat is dit seizoen nog niet gelukt. Daarom hoogste scratchserie van dit team vanavond; 24 pins hoger dan oude record. Ook handicapserie record sneuvelt; vanavond komen daar 33 pins bij. Wil Peters  draagt daartoe bij door haar hoogste seizoens scratchserie (+ 8) en hoogste handicapserie (+ 11) In de tweede game komt Peters Keukeninterieurs  nog het dichtste bij: verlies game met slechts 15 pins. De beide andere games komen deze drie mannen er niet aan te pas. Get 2 Work  klimt van plaats vier naar plaats twee. De andere voorspellingen komen beter uit de verf. The Sensationael Triple B  verliest inderdaad van Gamekings. Dat levert drie constante 600 handicapgames af. De eerste game is desondanks bijna voor The Sensationals,  het verschil is slechts 2 pins. Daarna worden de verschillen (een stuk) groter in het voordeel van Gamekings dat nu al weer duidelijk zicht krijgt op plaats drie van de ranglijst. Het verschil bedraagt nog slechts 3 punten. All in 4 speelt volgens voorspelling 2-2 tegen The Jokers. Maar het spant er wel om. Na twee games is de achterstand 0-2 voor All in 4 en 23 in pinfall. Slechts 3 pins in game 2 komt het tekort voor een gamepunt. In de laatste game volgt de uitschieter. Roel Ariaans van All in 4 verbetert zijn hoogste scratchgame met 10 pins.  De derde score van het team in Last Week's Top Scores. In een game en in een klap levert The Jokers  ( Dean Janssen evenaart zijn hoogste handicapserie van het seizoen) twee punten in. Het verschil van 47 in die game is niet voldoende om tot een 3-1 te komen en dus wordt het 2-2.. 

Zondag 8 december

DE  BLIK  VOORUIT  . . . . . . . 

Het wordt intussen steeds moeilijker om in deze rubriek te schrijven dat Bad Boys  het moeilijk gaat krijgen. En dan ook nog als de tegenstander A & D  heet, de nummer 9 van de ranglijst. De bovenste tegen de onderste. Het komt regelmatig voor dat de onderste dan de winnaar wordt. Dat ga ik nu niet zeggen. Maar bijna zeker is wel, dat A&D  niet alle vier punten gaat inleveren. Dat deed het de eerste wedstrijd ook niet. Ik reken vanavond op een klein wonder: A&D  gaat een recordgame gooien die hoog genoeg is voor 2 punten. Twee games winnen van Bad Boys  is (on)mogelijk, maar toch wordt het een gelijkspel. Ik denk dat ik er met de voorspellingen het vaakste naast zit bij wedstrijden van Peters Keukeninterieurs.  Vandaag is Get 2 Work  weer eens de tegenstander. Daarvan kan Peters Keukeninterieurs  maar niet (meer) winnen. Dat lukte de eerste twee ontmoetingen van het vorig seizoen nog wel, maar daarna is het vier keer een 4-0 overwinning geworden voor Get 2 Work. Maar resultaten uit het verleden. . . . enz. . . . Ik ga de voorspelling, voor de eerste ontmoeting gedaan, herhalen: Peters Keukeninterieurs  gaat vanavond met 3-1 winnen. Hoera hoera hoera. Kan The Sensational  Triple B  zich herpakken na de afranseling van vorige week? Gelukkig is Gamekings   van een ander kaliber. Zou je denken. Vorige week was dat team echter wel de nummer 3 in Last Week's Top Scores bij de totaal handicap pinfall. Twee mooie 600 games. Ik ga ervan uit dat The Sensational Triple B  zich een beetje herstelt en dat Gamekings  zijn tweede opeen-volgende overwinning gaat pakken. Het wint met 3-1. The Jokers  treft weer All in 4.  Beide teams kunnen vlammen (vorige week The Jokers 1 game en All in 4  2 games). beide komen dan uit op een 2-2. 

Maandag 2 december

En dan ben je Sensational Triple B  en dan wil je volle bak gaan en dan weet je dat het vanaf het begin er bovenop moet zijn en dan gooi je een 655 handicapgame (de hoogste van dit seizoen!!) en dan zie je nóg Bad Boys  met het punt gaan lopen. En dan kak je in en kom je er niet meer over heen. In de laatste game zet je dan nog even alles op alles. En dan is het toch nog 0-4. Dat is het laatste dat je van deze avond en van deze wedstrijd zou verwachten. Bad Boys  schittert juist in dit duel tussen de nummers 1 en 2. Drie van de vier seizoens-prestaties worden verbeterd. De scratchgame wordt 3 pins hoger, de scratchserie gaat met 102 pins omhoog!!! Deze score gaat direct door naar plaats 3 van de Season High Scores en verdrijft daar de score van Flexa Forte. De hoogste handicapgame wordt op 2 pins na geëvenaard en de hoogste handicapserie stijgt met  87. Daar valt dan ook niet tegen te gooien als je Sensational Triple B  bent.  Ook individueel breekt Wim Hermsen  van Bad Boys met eerdere seizoens-records. Zijn scratchserie gaat met 22 omhoog;  Dennis van Hoogstraten  evenaart in zijn eerste game zijn seizoensrecord scratch, maar verbetert die in zijn laatste game met 1 pin; zijn scratchserie gaat met 34 omhoog; zijn handicapserie verbetert hij met 28 pins. Met deze score wordt hij nummer 3 in de Season High Scores, die vanavond twee nieuwe gezichten kent. Deze wedstrijd is qua uitslag nog te billijken. De nederlaag van Peters Keukeninterieurs  tegen Gamekings komt wat mij betreft volkomen uit de lucht vallen. Scratch wil het bij de Petersmannen wel lukken; het zal de handicap zijn waardoor het team genekt wordt. De eerste game is de beste van Toon Peters, maar het team haalt de 600 handicapscore desondanks niet. Gamekings  wel en dan staat het  al 1-0 voor de kings.  In de tweede game loopt het voor Peters Keuken-interieurs  een stuk beter. Dan gooit Teun Daalmeijer  van Gamekings  zijn beste scratchgame van dit seizoen. Met 7 pins verschil gaat ook de tweede game naar Gamekings.  2-0 is dan al de voorsprong. De laatste game komt de uitschieter van invaller Richard van Oldenbeek  bij Peters Keukeninterieurs die 220 gooit. Toon  zakt dan weer wat weg, Hans gooit een wat mindere game en het handicapgametotaal van deze game is voor Peters Keukeninterieurs  dan wel 40 pins meer, maar uiteindelijk komen de mannen toch 17 pins tekort voor een 2-2. Wel 2-2 wordt het tussen Flexa Forte  en The Jokers.  Beide teams hebben vanavond een kanon aan boord. Cris van Hoogstraten  van Flexa Forte heeft in de tweede game genoeg van het geknoei van game 1. Door zijn 269 scratch-game (record stond op 268!) helpt hij zijn team aan de 1-1 stand na twee games. Die achterstand komt doordat het kanon van The Jokers Bert Geerlings  de eerste game met scherp schiet: 257. Een seizoensrecord met een verbetering van 34 pins. Zijn scratchserie wordt  ook 34 pins meer en ook zijn handicapgame . De handicapserie wordt met 2 pins verbeterd. Beide scores zijn hoog genoeg voor vermelding in de  Season High Scores, op de plaatsen 2 en (gedeeld) 3. Die mooie scratchscore levert Bert een top handicapscore op: 277. Wim Hermsen (Bad Boys) wordt van plaats 1 verdreven; Cris komt met zijn handicaprecord van vandaag (+ 36) op plaats 2 binnen en Bert gaat naar 1. In de derde game zakt De Jokers weer verder terug en Flexa Forte pakt die game. Het verschil is te gering om het pinfall totaal te pakken. Twee games winst betekent voor Flexa Forte niet meer dan 2-2. Die uitslag komt er net niet bij All in 4  tegen A & D.  De eerste game scoren beide teams een mooie 617 en dan gaat Al in 4 in de  tweede game nog even door. De stand is nu 1 ½ tegen ½. Het verschil tussen beide is aanzienlijk: All in 4 staat 62 pins voor. En dan gebeurt het tóch en blijkt die grote voorsprong niet groot genoeg. A & D wint de derde en beslissende game met meer dan 100 pins met een totaal dat een gedeelde eerste plaats oplevert in Last Week's Top Scores. Die hoge score levert in een klap 2 wedstrijdpunten op. Dus winst voor A & D  met 2 ½ tegen 1 ½.

Zondag 1 december

DE BLIK VOORUIT. . . . . . . . . 

We hebben weer een nummer 1 tegen de nummer 2 wedstrijd. Bad Boys  bindt de strijd aan met de directe achtervolger  The Sensational Triple B. De eerste ontmoeting tussen beide teams werd het 3-1 voor Bad Boys. Zo gemakkelijk zal het deze keer niet gaan. The Sensationals weten steeds beter de weg naar strikes en dus naar hogere scores te vinden. En dit team gaat niet onder de druk bezwijken. Uit eigen ervaring weet ik dat het tegen Bad Boys  pas gedaan is na alle frames per game en dat de mannen altijd nog in staat zijn om in frame 9 en frame 10 te vlammen. The Sensational Triple B  moet het dus in de eerste frames gaan maken. Ruim afstand nemen. Zetten beide teams dezelfde prestatie neer als vorige week, dan wordt het 3-1 voor The Sensational Triple B,  hoe sensationeel zou dat zijn. Beide teams leden hun laatste nederlaag op speeldag 9. Wie is er nu (weer) aan de beurt? Peters Keukeninterieurs  kan goed zaken doen richting de nummer 1 positie. Dan moet het wel zien klaar te komen met Gamekings. Ik zie dat wel gebeuren en twijfel tussen 4-0 en 3-1. Vorige ontmoeting werd het 3-1, dan wordt het nu 4-0 voor (Toon) Peters  en de zijnen. All in 4  is stevig opgeklommen de laatste weken. Dat wordt nu een halt toegeroepen door A&D. Dat gaat vandaag punten pakken en All in 4  krijgt meer weerstand dan van het spookteam vorige week. Het wordt eerder 3-1 voor A&D,  dan 2-2, waarmee All in 4  erg blij zou zijn. The Jokers  zijn daarentegen de laatste weken aan het afzakken. Om dan de ommekeer te maken tegen Flexa Forte  zal niet gemakkelijk zijn.  Maar het kán wel, omdat Flexa Forte net zo wisselend kan presteren. Meer dan een 2-2 zal er niet in zitten. Voor beide teams niet  trouwens. 

Maandag 25 november

BAD BOYS WERKT ZICH NAAR EEN 4-0 OVERWINNING TOE

laat zich me 0-4 opzij zetten door de koploper. Terwijl alle kansen er liggen om Bad Boys  met een nederlaag naar huis te sturen, gaat elke game onnodig verloren. Die overwinning maakt dat Bad Boys  zich een beetje meer heeft losgemaakt van zijn achtervolgers, van wie de nummers 2 en 3 dezelfde blijven. The Sensational Triple B zet tóch Get 2 Work  opzij. 3-1 wordt het. Drie regelmatige 600 handicapgames brengen dit team zijn hoogste seizoensscore van de handicap-serie. Die gaat met 6 pins omhoog. GJ Bruins  verbetert zijn scratchserie met 2 pins, zijn handicapgame met 22 pins en zijn handicapserie wordt vanavond 64 hoger. Een topavond voor Geert-Jan. Ook Peters Keukeninterieurs wint met 3-1. Iedere game levert dit team rond de 50 pins minder en dat betaalt zich in de laatste game (106 pins minder dan de eerste) uit in een verloren punt, dat Flexa Forte  in dank aanvaardt en daarmee een 0-4 nederlaag voorkomt. All in 4  springt van plaats 7 naar plaats 4, door met hoge scores het spookteam te kloppen. Roel Ariaans  verbetert zijn hoogste handicapgame van het seizoen met 2 pins, Nesa Mitic zet zijn hoogst handicapserie neer, + 44. Ook teamrecords worden tegen de zwakke tegenstander gegooid: scratchserie All in 4 + 21,  hoogste handicapgame + 2, handicapserie + 19. A & D en Gamekings  consolideren hun posities onderaan de ranglijst, maar komen nu gelijk in punten, omdat Gamekings  met 3-1 de winnaar is in het onderliggende duel. Hoewel de scores aangeven dat het om de twee laagst geklasseerde teams gaat (alleen spookteam scoort handicapserie lager),is het duel er niet minder spannend om. Na twee games staat Gamekings  dan wel met 2-0  en met 99 pins vóór, de laatste game verliest het met . . . . . . . 98 pins, waardoor het pinfall net nog totaal 1-tje meer bedraagt en de 3-1 binnen is. 

Zondag 24 november

DE BLIK VOORUIT............

The Jokers  overleefde de wedstrijd vorige week tegen Gamekings  niet en werd er verloren. Vanavond is de tegenstander van een ietwat zwaarder kaliber in de  vorm van Bad Boys,  de koploper nota bene. Beide scores van de vorige wedstrijd erbij halend heeft The Jokers  wel kans op een punt. Daar hou ik het en blijft het bij. Ook Get 2 Work  leverde punten in tegen de nummer een na laatst. Maar de kans op revanche is aanzienlijk groter, omdat The Sensational Triple B  de tegenstander is. Behalve de revanche op de  nederlaag van de vorige week is er vanavond ook nog de revanche voor de nederlaag tegen Triple B in de eerste wedstrijd van dit seizoen. Toen werd het 3-1 voor Triple B. Daarom wordt het vanavond een 3-1 overwinning voor Get 2 Work.  En dan hebben we nog de "topper"  (al staan beide teams op 3 en 7) tussen Peters Keukeninterieurs en Flexa Forte.  Ook hier komt een revanche. De eerste wedstrijd dit seizoen werd gewonnen door Flexa Forte. Vanavond gaat Peters Keukeninterieurs  winnen. Vorig seizoen heeft het geen enkele nederlaag geleden tegen Flexa Forte. Dit seizoen zal het bij die ene blijven ind e eerste speelronde. 

Maandag 18 november

BAD BOYS ZIET ONDER ZICH VAN ALLES VERSCHUIVEN, MAAR BLIJFT (VOORLOPIG) ONAANTASTBAAR....

Natuurlijk wint Bad Boys  met 4-0 van spookteam. Daarnaast neemt het ook nog even zijn hoogste handicapscores van dit seizoen mee. Topklasseringen in Last Week's Top Scores, maar niet goed genoeg voor plaatsing in de Season High Scores. Individueel gooien Wim Hermsen en Dennis van Hoogstraten hun hoogste scratchserie van dit seizoen. De hoogste scratchgame van Wim Hermsen gaat vanavond van 213 naar 242. Voorlopig eerste afhaker is The Jokers. Bij aanvang van de wedstrijden staat dat team nog op plaats twee, in punten gelijk met Bad Boys,  maar de 1-3 nederlaag tegen Gamekings laat de mannen van The Jokers  zakken naar plaats vier. Gamekings  begint met een mooie 600 handicapgame en zakt de volgende twee games weg. The Jokers  heeft in de laatste game die 600 handicapgame en die levert 1 punt op. Omdat The Sensational Triple B  en Peters Keukeninterieurs  hun wedstrijd met 3-1 winnen, haken die een beetje aan, ondanks dat het verschil met Bad Boys  1 punt oploopt. De overwinning van The Sensational Triple B  acht ik sensationeler dan die van Peters Keukeninterieurs. Tegenstander van Triple B  is Flexa Forte  en dat lukt het vanavond maar niet om een 600 handicapgame te gooien. Dat is toch onverwacht. De ene speelavond (de vorige) ben je in alles het team van de avond, in de andere week (vanavond) gooi je het laagste handicaptotaal van alle 11 teams. (Nog geen 1700). Tsja, en dan verlies je natuurlijk, al gooit de tegenstander ook niet al te denderend. All in 4 scoort net als Trfiple B  een handicaptotaal van 1729. En terwijl dat een overwinning oplevert voor The Sensational Triple B,  betekent die score juist een nederlaag voor All in 4,  tegen  Peters keukeninterieurs.  In de eerste game gooit dat team net geen 600 handicap en dat kost met 5 pins een punt. Het beste handicapteam vanavond is A&D.  Dat gooit zijn hoogste handicaptotaal van dit seizoen. (+ 43). Drie keer komen de mannen tot een 600 handicapgame, waarvan er nog een wordt verloren ook. De 619 in de tweede game moet het afleggen tegen de 650 van tegenstanderGet 2 Work,  dat daarmee een punt weet te pakken. 

Zondag 17 november

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . .

Een ding is zeker: The Jokers  zijn na vanavond niet alleen koploper in deze league. Dat komt omdat concurrent Bad Boys het spookteam als tegenstander heeft en dat levert geheid 4 punten  op.  The Jokers komt niet verder dan 3, omdat Gamekings  in staat moet worden geacht minimaal 1 winstpunt te pakken. Ook het eerste duel in september gingen de 3 punten naar The Jokers.  dat zou vanavond wel eens weer zo kunnen zijn. Get 2 Work won die avond met 3-1 van A&D. Die uitslag zal vanavond niet herhaald gaan worden. De laatste drie weken gaat A&D constanter gooien en scoort drie keer een hoger totaal dan Get 2 Work.  Grote kans dat dat vanavond weer gaat gebeueren tegen het ietwat wisselvallige Get 2 Work. en dat betekent een 3-1 overwinning voor A&D. The Sensational Triple B  ontmoet Flexa Forte,  het beste team van afgelopen speeldag. In totaal die avond  338 pins meer gegooid dan The Sensationals.  Het kan zo wel eens anders zijn, maar andersom kan het nooit zo zijn, denk ik. Drie zo sterke games zal Flexa Forte  niet weer op de baan kunnen leggen. Ik denk dat daardoor de kans bestaat, dat The Sensational Triple B  1 punt gaat pakken. Sensationeler zal het wel niet worden. Ook Peters Keukeninterieurs  staat maar 1 punt achter op de eerste plaats. Die kan het dus vandaag niet goed maken. Consolideren misschien wel. Maar All in 4 moet zich dan wel gewonnen geven, maar het zal zeker weten minimaal 1 puntje pakken. 

Maandag 11 november

HANDICAP DOET BAD BOYS DE DAS OM . . . .  .

Peters Keukeninterieurs tegen Bad Boys  heeft vanavond een raar scoreverloop.  De hoge handicaptotaalscore ontbreekt in last Week's Top Scores en Toon Peters  , die niet meedoet krijgt een score van 10 inde  eerste game. Ik ga ervan uit dat de 4-0 overwinning niet aanvechtbaar is en constateer vanaf deze plek dat Thomas Stammes  een belangrijk aandeel heeft hierin. Immers, met recht staat hij op alle eerste plaatsen in de week topscores. Met bijna een 300, op een sparetje na.  Het moet een spannende wedstrijd zijn geweest, waarin Bad Boys  zich krachtig verweerd heeft, maar toch ten onder ging. Door dit puntenverlies moet het The Jokers  naast zich dulden, dat met 2-2 gelijk speelt tegen The Sensational triple B.  Knap van de nieuwkomers, dat ze zo hoog op de ranglijst zijn terug te vinden na een hele eerste periode. En op vijf pins na had er een 3-1 overwinning ingezeten, maar die krappe voorsprong is voor Tripple B  een punt en dus gelijkspel waard. Get 2 Work  handhaaft zich in de kopgroep, die inmiddels uit vijf teams bestaat. Het behaalt slechts 1 puntje tegen All in 4, dat de laatste twee games wint en ook het totaal pakt. Gerard Pierik van All in 4 gooit inde  tweede game zijn hoogste scratchgame van dit seizoen. Flexa Forte wint inderdaad de 'classico ' tegen Gamekings. De 4-0 is wel erg duidelijk vanavond. De eerste game is het verschil al 100 pins, de tweede scheelt er maar 60, maar de laatste game is met 725 helemaal alleszeggend. Alle teamscores van Flerxa Forte zijn de beste van dit seizoen. De scratchserie gaat naar plaats 3 in de Season High Scores, de handicapgame gaat naar plaats 2 en de handicapserie staat nu op plaats 1 in de Season High scores. Des te meer bijzonder, omdat toppertje Cris van Hoogstraten niet eens meespeelt. Misschien dat dat er wel toe bijdraagt dat Brigitte van Hoogstraten (+ 35) en Hans Zonnenberg (+ 13) tot hun beste scratchserie van het seizoen komen. .  . . (haha). 

Zondag 10 november

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . 

Daar hebben we um weer: de ontmoeting tussen de titel rivalen Peters Keukeninterieurs  en Bad Boys. De eerste wedstrijd van deze tweede competitieronde. Vorig jaar ontmoetten beide elkaar 5 keer en was de "eindstand" 3-2 in het voordeel van Bad Boys.   Ik heb geen reden om aan te  nemen dat het dit jaar anders gaat worden. Bovendien is Bad Boys  dit seizoen relatief gezien veel sterker. Ga maar na: alleen de eerste en de laatste wedstrijd van de eerste speelronde is verloren gegaan voor Bad Boys. Voor de rest zes overwinningen en een gelijkspel. Dat belooft niet veel goeds voor Peters  Keukeninterieurs. Maar Toon, Hans en Francesco  kunnen moed putten uit het feit dat juist zíj het waren die in de eerste wedstrijd de eerste nederlaag toebrachten aan Bad Boys.  Maar of dat vanavond opnieuw gaat lukken? Ik denk het niet; hoe sterk kan Bad Boys  zijn!!! Dat gaat dan ook met 3-1 winnen. Of The Jokers  in de buurt van de koploper kan blijven? De eerste wedstrijd tegen The Sensational Triple B werd wel met 3-1 en met 62 pins totaal gewonnen. Eerlijk gezegd zie ik dat vanavond niet zo zitten. Ik hou het in het midden: het wordt 2-2. Get 2 Work  tegen  All in 4  wordt een herhaling van de eerste wedstrijd van dit seizoen. Get 2 Work gaat weer met 3-1 winnen. Al is het op dit moment op een lager niveau: toch blijft  Flexa Forte tegen Gamekings  een kraker. Vorig seizoen won Gamekings 3 keer en Flexa Forte 2 keer. Dat gaat dit seizoen anders worden. daar komt  Gamekings vanavond al achter. Oké, de eerste wedstrijd dit seizoen ging de winst naar Gamekings.  Toen was Flexa Forte  echter nog in vakantiesferen. Cris van Hoogstraten  van Flexa Forte  gaat zijn jacht naar de perfect game voortzetten. Woensdag lukte het (net) niet. Dit seizoen gaat het hem wel lukken. Misschien vanavond al.............. In ieder geval leidt hij zijn team naar een overwinning. 

Maandag 4 november

WAT GEEN ENKEL, TEAM LUKT, LUKT GET 2 WORK.............

Sensationeel, slechts 1 punt voor Bad Boys. Get 2 Work  kan het goede  spel van de eerste game nog een beetje in de tweede game volhouden, maar de weer mindere derde game wordt afgegeven aan de koploper, dat dan eindelijk een 600 handicap gooit. Door in de eerste game 100 pins meer te gooien houdt Get 2 Work  voldoende over om ook de totaalpunt te pakken. Nummer 3 The Jokers , vanavond in geheel andere samenstelling, pakt het verwachte gelijkspel tegen het opgekrabbelde A&D  (vanavond op de tweede plaats in de Last Week's Top Scores met zjn handicapserie) en gaat daardoor naar de tweede plaats. Dat komt omdat The Sensational Triple B  de verwachte nderlaag oploopt tegen het eveneens opgekrabbelde Peters kekeninterieurs.  dat heeft zichtbaar moed geput uit de overwinning tegen het spoookteam vorige week. Het winnende team vindt zich drie keer terug op de eerste plaatsen in Last Week's Top Scores. Knap hoe Sensational  zich in de tweede game opricht na de volledige knock down (merer dan 10 tellen....)  in de eerste game. Daarna gaan de mannen echter weer totaal onderuit en wordt net als in de eerste game de 500 handicap nog niet gehaald. 


DE BLIK VOORUIT . . . . . .

Zondag 3 november

Ook in deze league de laatste wedstrijd van de eerste speelronde. Bad Boys, de heersende nummer 1, neemt het op tegen Get 2 Work,  dat vorige week tegen een zeperd op liep in de wedstrijd tegen The Jokers.  Gezien de resultaten tot nu toe van Bad Boys is geen enkele tegenstander opgewassen tegen de aanstaande kampioen. Zó overtuigend Flexa Forte opzij gezet. Het zal de gemakzucht zijn dat niet elke wedstrijd met 4-0 wordt gewonnen. Maar winnen doet Bad Boys.
 
3-1. The Sensational Triple B is sensationeel bezig. Vanavond tegen Peters Keukens  wordt een klein wedstrijdje van de waarheid. Bij winst blijft het op twee staan, verlies kan een (of meer) plaatsen op de ranglijst kosten. Vorig seizoen leverde naast een gelijkspel slechts een overwinning op in vijf ontmoetingen. Die kans (ongeveer 20%) bestaat nu ook. Gezien het mooie resultaat van Peters Keukens vorige wedstrijd tegen het spookteam lijkt de vorm in dat team terug te keren. Dat gaat ten koste van Triple B, dat met 1-3 gaat verliezen. The Jokers speelt vanavond in een totaal andere samenstelling. Wordt dat een voordeel of een nadeel voor A&D?  Dat staat veel te laag op de ranglijst. Hoe lang is het niet geleden dat een van de spelers van dit team een 200 scratch heeft gegooid? Op speeldag 3 lukte dat de laatste keer door Vincent Disveld  die tot 222 kwam. Het kan toch niet langer uitblijven zou ik zeggen. Hoe dan ook, een zware dobber voor de nummer 2, The Jokers.  Laat ik de mannen (en ook A&D) een 2-2 gunnen.

Maandag 28 oktober

BIJNA ALLEMAAL 4-0 SCORES

Bad Boys blijft de lijstaanvoerder na het duel met Flexa Forte.  in de verste verte geen vuiltje aan de lucht. De eerste game word dan wel met de hakken over de sloot in de tiende frame binnen gehaald met slechts 7 pins verschil, maar daarna is de strijd al snel gestreden. Fluitend wordt de 4-0 binnengehaald. In dubbel opzicht winst voor Dennis van Hoogstraten ten opzichte van Cris van Hoogstraten. Individueel gooit Dennis 30 pins meer).Dat The Jokers  dat ook zou lukken tegen Get 2 Work  is zeker wel een verrassing. de overwinning op zich misschien nog niet, maar wel de grootte daarvan. Iedere game gaat het punt met ruim verschil naar The Jokers.  En iedere game komt dat team tot hogere scores. Op deze overwinning valt vanavond dan ook niets af te dingen. Het lukt The Sensational Triple B  (alleen de eerste game wordt geen punt binnengehaaldl) niet om tot een 4-0 te komen tegen A & D,   maar de vreugde om de overwinning zal er zeker niet minder om zijn. In dit team zit vanavond de man van de league. Hoge scratchscores voor Peter van Beem en daardoor ook een hoog handicaptotaal vanavond. Dat is zelfs zo hoog, dat Peter  met die score op de nummer 1 positie terecht komt van de season high scores. De bowler van de week gaat hij echter niet worden. Jimmy Giesbert  gooit bij All in 4  in de wedstrijd tegen Gamekings  een scratchgame van 255. Ook deze ontmoeting kent een 4-0 uitslag in het voordeel van All in 4. En ook in deze wedstrijd ontbreekt de spanning en is de overwinning overduidelijk. Datzelfde geldt voor de wedstrijd van Peters Keukens  tegen het spookteam. 

Zondag 27 oktober

DE BLIK VOORUIT . . . . . .

Opnieuw de absolute kraker: Flexa Forte  tegen Bad Boys,  waarin natuurlijk het duel tussen beide Hoogstratens.  Wie is deze keer in de persoonlijke confrontatie tussen Cris en Dennis de beste en wie neemt zijn team mee naar de overwinning?  Gezien de statistieken van vorig seizoen zou het een makkie moeten worden voor Bad Boys. Vijf keer speelden beide teams tegen elkaar en drie keer kwam Bad Boys  tot een 3-1 overwinning. Een keer werd gewonnen met 4-0 en een keer werden de punten gedeeld. Dus ligt een overwinning voor de slechte mannen (die zo slecht nog niet zijn) voor de hand. Maar Flexa Forte  staat te laag op de ranglijst. Beide handicaptopscores (game en serie) van Flexa Forte  zijn beter dan die van de opponent van vandaag. Scratch zijn de verschillen klein in het voordeel van Bad Boys. Dit ziet er naar uit dat Flexa Forte dit seizoen voor het eerst van Bad Boys gaat winnen, nadat dat vorige hele seizoen niet gelukt was. En dat Bad Boys tegen zijn tweede nederlaag van dit seizoen gaat aanlopen. Het wordt 3-1 voor Flexa Forte. Get 2  Work gaat de leiding dan niet overnemen, doordat het niet gaat winnen van The Jokers. Het wordt hooguit 2-2, maar die kans is maar 15 %. A & D  is op papier beter dan de nummer 3 The Sensational Triple B, maar op datzelfde papier staat het wel zeven plaatsen lager. Vanavond gaat het daar wat aan doen. Na de glansrijke overwinningen van A & D  tegen het spookteam en tegen Peters Keukens komt daar vanavond een derde overwinning bij. Het verslaat The Sensational Triple B  met 3-1.

Maandag 21 oktober

Bad Boys  blijft op 1, maar heeft nu gezelschap van Get 2 Work. Beide teams hebben 20 winstpunten. Bad Boys  krijgt inderdaad de overwinning niet cadeau. Meer dan een 2-2 tegen All in 4  zit er vanavond niet in. En die 2 punten worden in de eerste game behaald. De hoogste handicapgame van de avond van alle teams wordt gevolgd door twee (veel) mindere 500 games. All in 4  heeft dus zelfs geen 600 game nodig om een gelijkspel te pakken. Dat gelijkspel had ik maximaal gedacht voorGet 2 Work. Maar dit gemengde team rijgt de overwinningen de laatste weken aan elkaar. Ditmaal gaat Gamekings  aan de zegekar en op de bietenbrug. In de eerste game zet Get 2 Work  al een vette punt, met alsjeblieft!  een 243 scratchgame van Wil Peters, een van de 2 vrouwlijke speesters in deze league. Een prachtscore, die echter Willeke niet gaat promoveren tot bowler van de week. Gamekings  komt in de tweede game even terug en pakt daarin een punt. Nog knap voor een trio dat met 2 speelt. The Jokers verrast alles (zichzelf, de tegenstander) en iedereen (ook de schrijver van DE BLIK VOORUIT). Twee winnende games (de nummers twee en drie) zijn voldoende. Oei oei, in de eerste game (of in beide andere) laat The Jokers slechts 8 pins liggen om te winnen met 3-1 van Peters Keukens dat vanavond iedere game ver uit de buurt van de 600 handicap blijft. Het beste team van vanavond (Flexa Forte)  scoort de enige 4-0 overwinning (hetgeen zelfs The Sensational Triple B  niet lukt tegen spookteam!). Slachtoffer is het op papier sterke A & D. In dat beste team zit vanavond ook de beste scratchspeler van de avond: Cris van Hoogstraten. Voor aanvang van de wedstrijd "beklaagt" Cris zich nog over zijn "hoge"  handicap op dat moment (slechts 5). Na afloop zal hij wel tevreden zijn: handicap 0, na een serie van 694 scratch!

DE BLIK VOORUIT  . . . . . 

Bad Boys  is echt wel toppie genoeg om ook de punten binnen te halen tegen All in 4. Van de andere kant kan het ook niet zo zijn dat All in 4  zich opnieuw zo gemakkelijk naar de slachtbank zal laten leiden, zoals de laatste wedstrijd voor de break tegen The Sensationals. Minimaal 1 punt zal deze (wed)strijd de mannen va All in 4  wel opleveren. Get 2 Work  heeft al twee verrassingen na elkaar laten zien. Eerst de overwinning tegen Peters Keukens en dan nog eens dunnetjes daar overheen de overwinning tegen Flexa Forte. Hoe verassend zal het dan zijn dat de punten worden ingeleverd bij Gamekings?  Het is intussen al weer zes games geleden dat dit team tot een 600 game is gekomen, maar dat kan bij deze mannen natuurlijk zo opeens maar weer gebeuren. Intussen is het team gezakt vand e vierde naar de negende plek en dat betekent uitkijken voor Get 2 Work. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en daarom geef ik ieder team 2 punten. Mocht een team de winst weten te pakken, dan zal dat Gamekings zijn. De Jokers  blijft niet op 3, want er wordt niet gewonnen van Peters Keukens (meer dan 1 punt zit er niet in vanavond) en Sensational Triple B  gaat winnen van spookteam.

Maandag 7 oktober

Toch een topprestatie van Get 2 Work, maar wel de toppositie kwijt. Alle drie games blijven Get 2 Work en Flexa Forte  bij elkaar in de buurt. De eerste twee games vallen in het voordeel uit van Get 2 Work,  dat steeds om en nabij kleine 20 pins voordeel houdt. De laatste game is net andersom en daarmee pakt Flexa Forte zijn enige punt. Opvallend in deze wedstrijd is, dat de teams met toch niet de slechtste bowlers geen van beide vanavond een speler aan boord hebben, die tot een scratch 200 game komt. Omdat Bad Boys -volgens verwachting- met 4-0 van Gamekings wint, hebben we daarmee vanaf vandaag een nieuwe koploper. In deze wedstrijd lukt het slechts een van de zes spelers om tot een 200 scratchgame te komen. Dat is Dennis van Hoogstraten. In de wedstrijd van de nummers 2 en 3 van de week "topscores handicaptotaal", die tussen Peters Keukeninterieurs en A & D  vallen de 200 games alleen bij de Petersen. Liefst 4 stuks, waarvan er drie op naam komen van Toon Peters. Die vierde is van Francesco Sopacua. Toch ontkomt het team niet aan een nederlaag; niet  één 200 game scratch, maar tóch twee games de baas en ook nog eens het totaal door en voor A & D. De nummer 1 handicapserie vanavond is The Sensational Triple B. In deze wedstrijd twee keer een 200 scratchgame, beide op naam van Tripple B speler Peter van Beem. De voorspelde 2-2 komt er niet; geen schijn  van kans vanavond voor de mannen van All in 4. Een vette 4-0 is de beloning voor The Sensational Triple B, dat een plaatsje op de ranglijst stijgt en nu naast The Jokers staat, dat een punt laat liggen in de eerste game tegen Spookteam. Bij The Jokers is Bet Geerlings een game de man van de 200 scratch. Een van de vijf van vanavond.

Zondag 6 oktober

DE BLIK VOORUIT  . . . . . . 

Daar sta je dan als koploper. Net 1 week koploper en dan gelijk Flexa Forte "op bezoek". Het team dat vorige maandag bijna alle eerste plaatsen bezette in de week topscores. De andere twee eerste plaatsen waren voor  . . . . . Ger Nillesen speler van Get 2 Work. En bij de dames bezette Willeke Peters van Get 2 Work alle eerste plaatsen, met op 2 Brigitte van Hoogstraten van Flexa Forte.  Dus het kan hard tegen hard gaan maandag. In ieder geval gaat Get 2 Work punten pakken; iets wat het spookteam vorige maandag niet lukte tegen Flexa Forte. Een mooi duel voor een 2-2 uitslag. Bad Boys won vorige week knap van A & D. Dat gaat het nu weer  doen en dat is even knap. Ik denk dat het Peters Keukens  niet gaat lukken om met winst tegen A & D  weg te komen. Het team zal zeker beter gooien dan afgelopen week, maar dat gaat A & D  ook doen. Dat gaat daarom met 3-1 winnen. All in 4  tegen Sensational Triple B valt niets van te zeggen. Alleen dat het 2-2 wordt.

Maandag 30 september

Bad Boys (tegen A & D)  doorstaat deze avond beter dan Gamekings (tegen The Sensational Triple B). Het gaat precies anders om, zoals ik in DE BLIK VOORUIT voorspeld had. De eerste game komt Bad Boys  9 pins tekort, in de derde game scoort het 8 pins meer. Hieruit blijkt dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Terwijl A & D in de tweede game zijn hoogste game van de drie gooit, heeft Bad Boys een uitschieter de goede kant op. Die score zorgt voor de 3-1 winst. Gamekings  krijgt door zijn beste game (ook nog maar een magere 569) 1 punt tegen Sensational Triple B, dat op dat moment zijn allerslechtste game gooit. De rest gaat allemaal naar de mannen van Sensational Triple B. Verdiende 3-1 winst. De grootste miskleun van de voorspelling zit in de uitslag van Peters Keukens tegen Get 2 Work. Peters Keukens wordt aan alle kanten voorbijgespeeld en wordt in de totaalscore met bijna 200 pins overklast. Wat is dat toch dat Get 2 Work  iedere wedstrijd weer een onoverkomelijk probleem is voor Peters Keukens? Ik had het kunnen weten. Immers, drie laatste wedstrijden van vorig seizoen een 4-0 overwinning voor Get 2 Work in deze ontmoeting. Die lijn is nu voortgezet. In plaats van Peters Keukens is het Get 2 Work  dat de kopopositie overneemt. The Jokers handhaaft zich op plaats 3 door een 3-1 overwinning tegen All in 4. 

Zondag 29 september

DE BLIK VOORUIT . . . . . . 

In verhouding krijgen de nummers 1 Bad Boys  en 4 Gamekings  het even gemakkelijk dan wel moeilijk. De tegenstander van Bad Boys  is A & D  en dat staat vijf plaatsen lager op de ranglijst (resultaat inhaalwedstrijd afgelopen maandag nog niet verwerkt) . The Sensational Triple B  staat 4 plaatsen lager dan Gamekings.  De teamgemiddeldes van Bad Boys  en A & D  liggen echter dicht bij elkaar. Ik denk wanneer beide teams in de sterkste opstelling kunnen aantreden, dat de koploper blij mag zijn met een gelijkspel. The Sensational Triple B gaat het niet reddden tegen Gamekings. Met heel veel gel;uk zit er niet meer dan 1 punt in . Peters Keukens heeft altijd moeite met Get 2 Work.  Maar deteamgemiddeldes liggen bijna 100 pins uit elkaar, in het voordeel van Peter Keukens. Dat gaat deze keer dan ook zeker winnen en neemt de koppositie over. 3-1

Maandag 23 september

De 2-2 waarover ik het had in de voorbeschouwing (DE BLIK VOORUIT) is er lang niet uitgekomen, de sportieve wraak van Peters Keukens  wel. Na twee games hebben beide teams er een gewonnen en het gaat dus alles of niets in de derde game worden. De kanonniers die Gamekings vorige week aan boord hadden, lijken verhuisd naar Peters Keukens. Teun Daalmeijer en Eloy Ruzette vuren wel in game drie met twee 200 games, maar de man van de vorige wedstrijd blijft achter. Gamekings komt daarmee  in game drie tot zijn hoogste game, maar Hans Peters (257!! 1 pin meer dan Jeffrey Peters vorige week) en Toon Peters (232) vuren scherper en zo komt die game aan hun team toe:  3-1 voor Peters Keukens. Bad Boys is de nieuwe koploper. Dat wordt het door met 3-1 te winnen van The Sensational Triple B. Niet dik maar met 8 pins totaal meer, net genoeg. The Jokers heeft in game 2 een enorme uitschieter. Dat is een superhoge game voor Dean Janssen, waarvan hij zo ondersteboven raakt dat de derde game een uitschieter in tegengestelde richting wordt. Helaas, want die game gaat mede daardoor met 9 pins naar Flexa Forte, dat zo op gelukkige wijze aan een 1-3 nederlaag ontsnapt. Get 2 Work  laat de kans op gedeelde eerste plaats aan zich voorbij gaan door in de tweede game een punt te laten aan . . . .  . . . . het spookteam.

Zaterdag 21 september

DE BLIK VOORUIT

Een heuse topper vanavond, al zijn het de nummers 1 (Gamekings) en 3 (Peters Keukens). Vorige speeldag  was voor Peters Keukens een ellendige, veroorzaakt door de omstandigheden die zich voordeden bij het spelen op de banen 9 en 10, met daarnaast 17 gasten die te weinig ruimte hadden op de banen 11 en 12 en dus danig in de weg (en op de approach) liepen bij de banen 9 en 10. Veel irritatie en daardoor weinig goed spel en weinig pinfall. Er is dus voor Peters Keukens alle aanleiding om vanavond sportieve wraak te nemen op die slechte beurt van afgelopen maandag. Toevallig kan dat ook nog eens tegen de huidige koploper. Vorige week had Gamekings twee kanonnen, die beide in de laatste game afgingen waardoor een totaal gamescore van 738 handicap werd gegooid. Dat is 246 per speler gemiddeld. Daar gaat Peters Keukens natuurlijk nooit aankomen.  Maar Gamekings voorlopig ook niet meer. Ik denk gewoon alles bij het normale houden maandag, dan wordt het 2-2.

Maandag 16 september

Hoe een voorspelling kan uitkomen:.....Flexa Forte verschijnt nóg niet in zijn sterkste opstelling, desondanks kan Peters Keukens daar vanavond niet tegenop. Twee games gaan naar Flexa Forte en dan ook nog het totaal aantal pins. Peters Keukens brengt vanavond slechts een 200 game op (224 van Hans Peters), maar zelfs die game levert geen punt op. Alleen de eerste game wordt gewonnen; Flexa Forte is dan nog niet compleet en speelt die met 2 man. Nieuwe koploper Gamekings is hét team van de avond. Drie scores van de (nog jonge) season high scores worden van Peters Keukens afgepakt. Alleen de eerste game (en die punt) gaat naar tegenstander A & D. De mooie 256 van Jeffrey Peters en de bijna net zo mooie van 247 van Thomas Stammes -beide in game 3- brengen de handicapscore naar 738. (Vorig seizoen goed voor plaats 3 in de eindstand bij de season high scores). The Jokers begint goed tegen Bad Boys. Eerste game en eerste punt worden gepakt. Daarbij blijft het, omdat Bad Boys met stijgende gamescores de laatste twee games wint, ondanks dat The Jokers ook stijgende games gooit. Een zeer sterk begin van Get 2 Work (de hoogste eerste game van alle teams) wordt gevolgd door twee slechtste games van alle teams! Om je voor je kop te slaan, want de totaalscore is 2 pins te weinig voor een gelijkspel. Sensational Triple B gaat er sneaky met de 3-1 overwinning vandoor.

Zondag 15 september

DE BLIK VOORUIT

Koploper Petere Keukens lijkt op een gemakkelijke overwinning af te stevenen deze derde speeldag. Maar pas op: het erg laag geklasseerde Flexa Forte staat daar natuurlijk maar voor de schijn en voor even. Het heeft nog niet in de sterkste opstelling kunnen spelen, maar dat zal morgen anders zijn. Het zal mij verbazen als Peters Keukens voor de derde keer een 3-1 overwinning gaat bijschrijven. Misschien wordt het niet eens een overwinning. . . . . . 

9 september

Peters Keukens begint weer ouderwets aan een nieuw seizoen. Twee keer een 3-1 overwinning levert een (voorlopig gedeelde) eerste plaats op. Ook scratch is dit team de terechte koploper, want alle eerste plaatsen zijn door dit team in bezit genomen. Fijn voor deze competitie is dat het aantal teams met 1 gegroeid is, ondanks dat dit een wedsstrijd tegen het spookteam oplevert. De mannen van De Jokers (naam van het nieuwe team) hebben een goed begin gemaakt en staan keurig naast Peters Keukens op plaats 1. 

Eerste speelronde

All in 4 - Get 2 Work

The Sensational Triple B - The Jokers

Bad Boys - Peters Keukeninterieurs

Flexa Forte - Gamekings

A & D - Spookteam


Op papier staan nu tien teams die op maandag 2 september aan de start staan van de nieuwe huisleaguecompetitie. Winions is verdwenen, D & G  speelt niet meer en ook Extreme Headpins komt niet meer op de teamnamenlijst voor. Bij A & D  vindt een grote verandering plaats. Good old Vincent Disveld heeft twee nieuwe spelers in zijn team binnengehaald en omdat Annelies van Steenveldt niet meer in dit team zit (dat verandert ook zijn naam) is de duo league in een keer vrouwloos geworden. De Romeinen verliest Wim Xhofleer maar krijgt er een nieuwe speler bij (Jitse…. een mannennaam denk ik)  en verandert van naam; een geheel nieuw team komt onze league versterken: vader en zoon Verschoof komen het ons moeilijk maken.

Als enige NBV huisleague breidt deze league zich uit met 1 team. De Jokers  dient zich aan; van de duoleague komt de naam A & D  over. Misschien ook de vervanger van NTB want twee spelers van het oude team vind je terug in het nieuwe.

In afwachting van de eerste speelavond van het nieuwe seizoen even een overzicht van de eerste speelavond van de maandagleague uit de oude doos. Ruim 10 jaar geleden.

DUBBELLEAGUE

De eerste speeldag zal maandag 2 september zijn. Aanvang 19.50 uur

TRIOLEAGUE

De eerste speeldag zal maandag 2 september zijn. Aanvang 21 uur.

© Copyright www.jpbowlingnieuwsnijmegen.eu