Woensdag 11 maart

In totaal 11 pins in het voordeel van koploper BAM!  in de  wedstrijd tegen nummer laatst The Selfies. Dat voordeel levert niet de verwachte winst op, maar net een gelijkspelletje: 2-2. De eerste game gaat nog probleemloos naar BAM!,  maar dan gebeurt waar je altijd bang voor bent als je tegen The Selfies speelt: bij dat team gaat het lopen, bij je eigen team blijft het kwakkelen. Twee games (beide met een kleine 20 pins) gaan in het voordeel van The Selfies en leveren dus bijna een 3-1 overwinning op. Tussen New kids on the Block  wordt het geen 2-2, maar ook geen 3-1 voor Vending. Het is vanavond New kids on the Block dat de overwinning pakt. en nog ruimschoots ook. De twee eerste games gaan naar Kids. In de tweede game is het verschil wel heel erg groot. Die 2-0 achterstand krijgt Vending  in de laatste game echt niet meer ongedaan. Die wordt wel gewonnen met 48 pins meer, maar dat is genoeg voor slechts 1 punt. En weer wacht Lekkah Bezig!  tot de laatste game voordat het met bowlen begint tegen Hoogstraten en fans.. Alhoewel, ik kan beter zeggen voor het met winnen begint. want de twee eerste games zet Lekkah Bezig!  echt wel goede games neer. Wat dacht je van een 823? Keurig, maar Hoogstraten begint met 893. Weg eerste punt. Dan volgt nog een goede game van Lekkah Bezig!.  778. Helaas, net niet genoeg, want Hoogstraten zakt terug naar 787, maar houdt dus 9 pins over. Dan de laatste game maar weer: 821 voor Lekkah Bezig!. Hoogstraten en fans  houdt het voor gezien bij 767 en moet dat punt afstaan. Opnieuw een 1-3 voor Lekkah Bezig!. Tripp Sicherheitstechnik  en Shocking Blue  maken er een (spannend en ook slecht) potje van. Beide teams pakken in de eerste twee games op matig niveau hun puntje. In de laatste game zakken beide teams zoals dat heet, door de ondergrens en komen tot 720 en 719. Toch levert die slechte score Shocking Blue  weer een puntje op waardoor het 2-2 wordt. Beide teams zetten in deze wedstrijd totalen neer, die de laagste zijn van alle teams van vanavond. The Lucky Devils  is gelukkig terug van weggeweest, maar vergeet dat te vieren met een sprankelende 4-0 overwinning. In de laatste bal van de laatste frame van de laatste game gaat DE TOPPERS er op de valreep met 1 punt vandoor. Die frame brengt 6 pins verschil op het scorebord in het voordeel van de  dames. Het was me het avondje wel  (of eigenlijk niet) in Olround. Contactloos werd de avond doorgebracht. Af en toe zag ik nog een stiekeme omhelzing, maar handjeklap was uit den boze. Het was vanavond Corona nee. 

Zondag 8 maart

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . 

BAM!  punten inleveren tegen Selfies? Vorig seizoen kon BAM!  maar één wedstrijd winnen tegen dit team. Beide andere wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Hoe anders is het dit seizoen? Twee keer tegen elkaar gespeeld, twee keer 4-0 voor BAM!  Dat heeft wél de vorm van vorig jaar, maar Selfies  nog lang niet en het seizoen is al bijna afgelopen. Als nou vanavond bij BAM!  alles tegen zit en als dan eens bij Selfies  alles mee valt (letterlijk en figuurlijk) dan haalt Selfies  op dat moment een punt. Daar ga ik voor. New Kids on the Block en Vending@work treffen elkaar pas voor de tweede keer dit seizoen net als Hoogstraten en fans  tegen Lekkah Bezig! en Tripp Sicherheitstechnik  tegen Shocking Blue. Vanavond kan het net als in de eerste wedstrijd 2-2 worden tussen NKotB  en Vending. Waarom niet? Vorige week zat er in de totaal pinfall een verschil van 29 pins tussen beide teams, in het voordeel van de nummer 2 van de ranglijst. de laatste zes wedstrijden staat het 3 tegen 3 wat betreft de hoogste pinfall score. Met in totaal een iets hogere score voor Vending. Dus, wanneer het geen 2-2 wordt, dan gaat de winst naar Vending@work. Hoogstraten en fans kan daarom iets inlopen op New Kids.  Het heeft een wat gemakkelijkere tegenstander in Lekkah Bezig!  dat weer in het patroon 1-3 zit. Dat wordt vanavond doorbroken. Niet omdat het gaat winnen of zelfs ook maar gelijk spelen. Gewoon omdat het nu met 0-4 op de broek gaat krijgen. Misschien voor  Hoogstraten en fans een beetje zoete wraak voor de laatste wedstrijd van de vorige jaargang waarin het de titel verloor tegen deze tegenstander. The Lucky Devils gaat toch wel weer een keer punten pakken? Na twee verschrikkelijke 0-4 nederlagen? Wat dat betreft is DE TOPPERS een aangename tegenstander. Bijna nummer laatst. Dat gaat een makkie worden voor The Devils en goed om het zelfvertrouwen weer op te krikken. Het was eerder dit seizoen al een keer 4-0 voor The Lucky Devils  en in de eerste wedstrijd 3-1. Dat gaat het nu ook worden, want DE TOPPERS  wil ook niet opnieuw met 0-4 verliezen zoals vorige week. Wat doet Tripp Sicherheitstechnik tegen Shocking Blue?  Of liever gezegd wat doet Shocking Blue?  Twee achter elkaar winnen met 4-0. Gaat Shocking Blue daar een vervolg aan geven? Dat zal toch te veel van het goeie zijn. Daarvoor is niet alleen drie keer een 800 game nodig, maar ook nog dat Tripp Sicherhetistechnik net als vorige week geen enkele keer tot een 800 game komt. Dat kan ik me van dat team niet nog een keer voorstellen, dus hou ik het op 3-1 voor Shocking. 

Woensdag 4 maart

Hoe krijg je (Hoogstraten en fans) het voor elkaar? Twee games top spelen, geen vuiltje aan de lucht. Voor dat de derde game begint tegen BAM! is de stand al 2-0 plus nog eens een pinfall voorsprong van 27. Laat die laatste game maar komen: 4-0 hangt in de lucht. En dan komt de klad er in. Bij drie van de vier spelers komt de laagste score van de avond op het bord. Bij BAM! gaat het dan precies andersom, een topteam waardig. Twee van de vier spelers .(toevallig beide Pieriken) gooien juist hun hoogste game van de avond terwijl de andere twee hun niveau houden. Resultaat: gamewinst en dan ook nog eens pinfall winst van eenhonderd dertien. Weg overwinning voor de jager, knap gelijkspel voor de prooi van de avond. Dit gelijkspel kost Hoogstraten en fans ook nog eens een plaatsje op de ranglijst. want daar komt New Kids on the Block  voorbij. Niets geen opstanding uit de doden voor The Lucky Devils. Opnieuw een slechte avond voor dit team met een totaal score die de op een na laagste van alle is van vanavond. Deze inkakker betekent gelijk een afzakker: nu staat het team op plaats 5, na glorieus in de top 3 te hebben gebivakkeerd, wekenlang. Geen teamrecords vanavond voor NKotB, maar wel drie hele hoge games die voor The Lucky Devils alle drie ver op afstand en  onhaalbaar blijken. DE TOPPERS heet vanavond eigenlijk iedere game de tobbers. Drie keer helemaal niks; geen enkele uitschieter; niet qua team en niet qua individuele speelster (van de drie). En dan ben je kansloos om ok maar een punt te halen. De laatste 0 score was op 15 januari! Ook een 0 vanavond voor The Selfies. Dat team overkomt dat wel vaker. Vanavond is Shocking Blue  de killer. Met name Bert Geerlings  schiet met scherp. Hij komt dan wel niet met zijn hoogste scratch game van het seizoen (bijna onmogelijk: dat record staat al op 288 sinds laatste speeldag), maar hij gooit wel zijn beste scratch serie van dit seizoen (+61) en zijn hoogste handicap serie (+36). Lekkah Bezig!  vervalt weer in het oude patroon: het lijden van 1-3 nederlagen. vanavond is er wel een gegronde reden dat deze uitslag valt.   Vending@work heeft met gastspeler Thomas Stammes  de man van de avond in huis. Na een waardeloze zondag volgen een super maandag en een super woensdag. Alle eerste plaatsen in Last Week's Top Scores, zijn scratchgame naar gedeelde plaats 2 in Season High Scores en zijn scratch serie zelfs naar de eerste plaats op die lijst. Zijn verbeteringen: scratch game + 12, scratch serie + 37, handicap game + 7 en handicap serie +  22. Een waardige afsluiting van dit verslag. 

Zondag 1 maart

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . . 

Een mooie kraker staat vanavond op het programma: de nummer 1 tegen de nummer 2, BAM!   tegen Hoogstraten en fans. Zo goed als de laatste kans voor Hoogstraten en fans om nog op de eerste plaats te kunnen komen dit seizoen. Dat moet dan gebeuren via een 4-0 overwinning. Dat zit er niet in. Dit seizoen kwam Hoogstraten en fans  in beide gespeelde ontmoetingen niet een keer tot winst. Vanavond lukt dat dan wel een keer, maar meer dan 3-1 zal/kan het niet worden. Ook de nummers 3 en 4 spelen vanavond tegen elkaar. New Kids on the Block kan meer afstand nemen van The Lucky Devils,  The Lucky Devils  kan New Kids on the Block  voorbij gaan op de ranglijst. Beide teams wonnen dit seizoen een keer van elkaar met 3-1. Vorige speeldag was het niveau van The Lucky Devils  beneden zijn niveau. Dat kan vanavond alleen maar beter. Daarmee gaat New Kids on the Block  het moeilijk krijgen. Dat team pakt de laatste weken zijn puntjes wel; echter niet met hoge pinfall scores. The Lucky Devils doet dat wel, op vorige speeldag na. Dat was een uitzondering. Daarom wordt het 3-1 voor The Devils, omdat het vanavond weer "normaal" (is hoog: > 2300))  scoort en omdat New Kids on the Block  ook zijn normale (< 2300) avond heeft. Tripp Sciherheitstechnik  zal vanavond weer met 4 zijn. dat geeft natuurlijk geen garanties, maar het team is dan in ieder geval mans/vrouws genoeg om te winnen van DE TOPPERS.  Natuurlijk wordt het geen 0-4, want er is altijd wel een TOPPERTJE dat zijn team in een game aan een punt weet te helpen. The Selfies  kan dit seizoen zien als voorbereiding op het volgende. Al vast trainen en langzaam aan proberen beter en beter te worden. Het team heeft een aantal wedstrijden met een man minder gespeeld en kan nu wekelijks met vier spelen. Nieuweling Jordi  kan meer en meer in zijn spel komen, zodat hij aan het eind van dit seizoen als een volwaardig Selfie zijn hogere scores kan neerzetten.  Ind e laatste vijf wedstrijden pakte Selfies  vier keer een punt mee en het zou zo maar kunnen dat dat vanavond tegen Shocking Blue  opnieuw gaat lukken. Meer zal er voor Selfies  (nog) niet in zitten.

Woensdag 19 februari

Koploper speelt gelijk, maar loopt toch nog half puntje weg. BAM!  gooit een ouderwetse BAM game en die is genoeg om de twee andere verloren games te compenseren. Twee keer dun verliezen, maar een keer dik winnen voorkomt een nederlaag. Het wordt 2-2 tegen het drieman team van Tripp Sicherheitstechnik. Tom Mol  uit dat team verbetert al zijn gegooide records tot nu toe. Zijn scratch game stijgt met 25 pins, zijn scratch serie met 19; handicap game stijgt met 23 en de handicap serie met 13. The Lucky Devils zet als nummer 2 een lelijke misstap en is geen nummer 2 meer. Het verliest met 0-4 van Shocking Blue. Geen enkele game maakt The Lucky Devils  aanspraak op een punt en de nederlaag is verdiend. Kort samengevat over deze wedstrijd: wat de een steeds niet lukt, lukt de ander steeds wel.  Hoogstraten en fans en New kids on the Block maken er een mooie strijd van. De eerste klap is een daalder waard. Met een verschil van 178 pins in zijn voordeel begint Hoogstraten en fans aan zijn tweede game. Vol optimisme, dat kan niet anders, want die 888 is de hoogste score in Last Week's top Score. En dan toch is de spirit er ineens wat uit. Twee opeenvolgende games wordt de 800 niet meer gehaald. Bij New Kids juist wel. En dankzij die twee gewonnen games wordt het 2-2 en houden beide achtervolgers van de koploper elkaar in evenwicht. De nummers 9 en 10 pakken beide  een punt en daarmee blijft onderin alles bij het oude. The Selfies pakt zijn puntje in de derde game. Het gooit 34 pins minder dan in game 2, maar Lekkah Bezig!  presteert het om liefst 106 pins minder te gooien dan in zijn tweede game en dat betekent geen 4-0, maar 3-1. Daarmee blijft het gelijk op de ranglijst met Vending@Work,  dat ook met 3-1 wint. Alle drie games kennen een bijna gelijke score. Omdat DE TOPPERS zijn wekelijkse opvlieger(s) beleeft, precies tijdens het potje bowlen, in de tweede game, wordt daarmee een punt binnengehaald. 

Zondag 17 februari

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . . 

Het liefst zou ik de voorspelling van de wedstrijd van BAM!  overslaan. Ik kan niet tegen verlies en vandaag kon ik het wel eens weer verkeerd hebben. Tripp Sicherheitstechnik kan zooo vaak zoooo goed voor de dag komen dat het schier onmogelijk lijkt dat BAM!  deze opponent gaat verslaan. Of Tripp  zou net weer eens zijn dag niet moeten hebben. Wat ook telt: vorige ontmoetingen ging de winst beide keren met 4-0 naar BAM!.  Het ziet er niet anders naar uit dan dat BAM!  vanavond opnieuw gaat winnen. Maar het wordt echt geen 4-0. Ik hou het op 3-1 voor de koploper. Kan The Lucky Devils dat bijbenen in de wedstrijd tegen Shocking Blue? Ik denk het wel. Met gemak wordt het 3-1 voor The Devils. Beide vorige ontmoetingen ging de winst ook naar dat team. Voor Shocking Blue komt zo'n slecht resultaat wel goed uit; immers, een slechte generale belooft een goede uitvoering en morgen reist Shocking Blue  naar Nieuwegein voor de voorronde wedstrijd om de Ton Zandboercup en daar valt voor Shocking Blue  een volgende ronde op weg naar de finale te winnen. Hoogstraten en fans gaat voor de derde keer dit seizoen de strijd aan met New Kids on the Block. Twee keer delfde Hoogstraten  met 3-1 het onderspit. Dat zal toch vanavond wel eens een keer andersom gaan worden? Hoogstraten  wil liever stuivertje wisselen met de nummer 2 dan met de nummer 4. En het wil omhoog, naar de  nummer 1 positie. Ik denk dat NKotB vanavond niet opgewassen is tegen deze drive. Zoals iedere speelavond zal The Selfies het ook vanavond zwaar krijgen, al is de tegenstander te behappen: het is "maar" Lekkah Bezig! , de nummer 8. Het was al twee keer een nederlaag en vandaar dat een gelijkspel een topprestatie voor The Selfies zou betekenen. Maar Lekkah Bezig!  had laatste woensdag wel een topavond waarin het zelfs tot bijna 300 totaal pinfall meer kwam dan The Selfies.  Dat ziet er niet goed uit en dan lijkt een 2-2 wel heel ver weg. Maar toch. . . . . .. ???  Ook Vending@Work had zo'n topavond, afgaande op de scores van vorige woensdag. Maar tegenstander DE TOPPERS had een topgame. Daaraan  kwam Vending@ Work  niet toe, zo hoog. Dat lukt DE TOPPERS vanavond ook wel weer en wie weet, misschien zelfs wel twee keer. En dan wordt het zo maar 2-2. 

Woensdag 12 februari

En weer gaat het mis bij de voorspelling van  het resultaat van BAM! in DE BLIK VOORUIT . Die stond op 2-2, maar vanavond redden BAM! en ik het niet tegen The Lucky Devils. Alleen de laatste game gaat naar de leider van het klassement. The Lucky Devils begint furieus. De eerste game wordt overtroffen door een nog betere tweede game. Dit goede begin leidt tot een nieuw seizoen handicap serie record voor de winnaar: dat gaat met 22 pins omhoog. Grote "boos"doener in dit team vanavond is manneke Melvin Bouwman. Hij gooit zijn hoogste seizoen scratch game(+ 19), dankzij zijn drie prachtige 200 scratch games verbetert hij zijn seizoen scratch serie record met liefst 75 pins!!! en zijn handicap game (+ 14 , nu exact gelijk met grote broer Wesley) en handicap serie (+  67) worden ook de beste van dit seizoen. Dus blijft The Lucky Devils op plaats 2,  BAM! op plaats 1 en Hoogstraten en fans op plaats 3. Dat gooit tegen DE TOPPERS  drie keer een hele ruime 800 handicapgame. Dat doet DE TOPPERS alleen maar in de laatste game en laat dat nou net genoeg zijn voor weer een punt. Het is de beste seizoen handicap game van DE TOPPERS. Het oude record wordt met 9 pins verbroken. Het lukt New Kids on the Block vanavond niet om Hoogstraten en fans op de ranglijst te passeren. Dan maar de volgende week, want dan ontmoeten beide teams elkaar in een rechtstreeks duel. The Selfies begint de eerste game met zijn hoogste score van de avond en New Kids  juist met zijn slechtste. Daarmee wint The Selfies zijn enige punt en verspeelt Kids zijn enige punt. Het wordt 3-1 voor New Kids on the Block. De prijs voor het team van de avond gaat naar Tripp Sicherheitstechnik. En het team is niet eens voltallig. Het drietal Tom Mol, Jeroen Kraak en Robbert Backx wint met 4-0 van Lekkah Bezig! en dan kan je inderdaad zeggen lekker bezig te zijn. De scratchscores van dit team gaan van de eerste plaats in Last Week's Top Scores gelijk door naar de derde plaatsen in Season High Scores waar Bam! en Vending@Work plaats moeten maken. Beide teams openen met twee keer een 800 game, alleen zijn  die van Tripp wel even iets beter. In de derde game wordt die 800 drempel voor Lekkah Bezig! te hoog en scoort Tripp Sicherheitstechnik  juist zijn topgame. Robbert Backx gooit zijn hoogste seizoen scratch game (+8) en scratchserie (+16). Ook beide handicapscores gaan omhoog: de handicap game verbetert Robbert met 5 pins en de handicap serie met 7. Vader Tom Mol gooit zijn scratch serie record even omhoog: + 18. Zijn beste handicap serie van het seizoen staat sinds vanavond  12 pins hoger. Jeroen Kraak doet de grootste duit in het recordzakje: scratch game + 19, scratch serie + 51, handicap game + 17 en handicap serie + 45. Bij Shocking Blue, dat onnodig met 1-3 verliest van Vending@Work, zit Bert Geerlings vanavond op zijn maximum. Zijn beide games gaan van 1 in Last Week's Top Scores naar 1 in Season High Scores. Zijn scratch game vanavond is 288!!! Liefst 60 pins boven zijn oude record; zijn scratchserie gaat met 19 omhoog, de handicapgame gaat ongetwijfeld naar de eerste plaats in de ranglijsten van de maand februari. Die staat nu op 308, een verbetering met 65 pins. Zij  handicap serie stijgt met 33 pins.

Zondag 9 februari

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . . 

Bij de wedstrijden van BAM!  ga ik het meest in de fout met mijn verwachtingen en natuurlijk met datgene wat ik zie in mijn glazen bol. Deze keer extra opgepoetst, dus kan het nu niet mis gaan. De wedstrijd van vanavond tegen The Lucky Devils wordt de tweede ontmoeting dit seizoen tussen beide teams. De eerste wedstrijd eindigde  met 3-1 in het voordeel van The Lucky Devils. . . . . .  Omdat ik er met BAM!  zo vaak naast zit, zal The Lucky Devils  blij zijn met wat ik zie: een 4-0 overwinning voor BAM!.  Het verschil tussen beide teams is zoooo groot. . . . Kijk vorige week: BAM!  bezet alle tweede plaatsen in Last Week's Top Scores en de tegenstander van vanavond alle derde plaatsen. Maar zie de verschillen in scores. Een klein lichtpuntje zie ik in het verschil van de handicap game score. Dat bedraagt slechts 29 pins. Zou dat dan toch de mogelijkheid bieden aan The Lucky Devils om een punt te pakken???? Wacht, nog een lichtpuntje: de steeds wisselende samenstelling van BAM!  Dat levert misschien ook  nog een puntje op en dan wordt het 2-2. Dát zou een sensatie zijn . . . . . .  Hoogstraten en fans  gaat dus naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe nummer 2 worden. Zeker omdat de tegenstander DE TOPPERS is. Maar het zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Stel dat die dames een wonderschone game uit de hoed plukken, dan pakken ze wel een punt. New Kids  krijgt een mooie tegenstander om weer alle krachten te bundelen. The Selfies  ziet dat misschien ook wel zo. Tegen The Lucky Devils ging he woensdag dan wel helemaal mis, maar de wisselvalligheid waarmee het team kampt kan ook zo maar naar de goede kant uitslaan. Een punt pakt het team zeker weten; dat tweede punt zit er ergens wel in, maar of dat er vanavond uitkomt? Laat ik zeggen van ja, en uitgaan van een 2-2. Tripp Sicherheitstechnik speelt weer tegen Lekkah Bezig!.  De vorige wedstrijd is met 1-3 verloren. In deze tussenperiode van negen wedstrijden verspeelt Tripp  twee keer alle punten tegen de titelkandidaten BAM!  en Hoogstraten en fans. Tegen The Lucky Devils  speelt het gelijk. Tegen (bijna) alle lager geklasseerde teams wordt de overwinning binnengesleept. Alleen vorige week tegen Vending werd nipt met 1-3 verloren. Ik wil maar zeggen: Tripp is na de top 3 een topteam en kan ieder ander team hebben. Dus wordt vanavond de nederlaag tegen Lekkah Bezig! recht gezet. Dat was een vergissing. Het wordt 3-1 voor Tripp.  O jee, dan nu de laatste wedstrijd te voorschijn halen: Shocking Blue ontmoet Vending@Work. Dat heeft drie overwinningen op rij achter de rug. Shocking Blue  heeft de laatste twee wedstrijden verloren. Weliswaar tegen BAM en Hoogstraten, maar toch. . . . Vending was per slot vorig seizoen ook een van de drie titelkandidaten en dus ook geen kleintje, al wil het dit seizoen nog niet  zo lukken. Misschien is het nu wel weer op de terugweg naar de prestaties van vorig seizoen, getuige de laatste drie overwinningen. Ik zou blij zijn dat daar geen vierde op volgt. Dus gaat Vending@Work waarschijnlijk niet winnen. Dat zie ik Shocking Blue ook niet doen, dus wordt het (in het gunstigste geval voor SB)  2-2. 

Woensdag 5 februari 

Zo langzaam aan komt alles weer bij het oude: de nummers 1 en 2 zijn dan weer traditiegetrouw BAM! en Hoogstraten en fans. Natuurlijk hebben beide teams wel eens een mindere leagueavond en dan ruik je als tegenstander kansen op 1 of meer punten. Maar wanneer het er om gaat rest niets anders dan de punten inleveren. Mooi voorbeeld daarvan is vanavond weer onze koploper, De tegenstander is -ach erm- New kids on the Block,  de nummer 2 met natuurlijk de hoop op meer. Het resultaat van deze ontmoeting is een 4-0 overwinning voor BAM!  Met daarbij ook nog eens een nieuw record totaal pinfall (+ 27), een nieuw record scratchgame (+ 3) en een nieuw record scratchserie + 107: lees: EENHONDERD ZEVEN) Daar kun je niet tegen gooien, ook niet als je op de tweede plaats staat en dus de eerste concurrent bent. Michael Rawnsley is vanavond de grote aanjager en de eerste kandidaat om de NBV verenigingskampioen 2020 te worden. Hij verbetert zijn hoogste scratchserie tot nu toe met 33 pins en zijn handicapserie met 21 pins. Hoogstraten en fans flikt bijna hetzelfde. Het team bezet alle eerste plaatsen in Last Week's Top Scores en heeft acht ereplaatsen in die individuele lijst, 6 bij de mannen en 2 bij de vrouwen. Ook dat team breekt vanavond een record: zijn hoogste scratchserie van dit seizoen staat nu 20 hoger. Wim Hermsen verbetert zijn beide series: de scratchserie wordt 13 pins hoger en zijn handicapserie stijgt met 7 pins. Ga er maar aan staan als tegenstander.  Shocking Blue gaat eervol met 0-4 ten onder. The Lucky Devils  is nog even de lastige (?) luis in de pels bij de twee titelfavorieten van oudsher. Het wint met 4-0 met iedere game teruglopende scores van The Selfies  dat vanavond hetzelfde mankement heeft: ook bij dit team worden iedere game de scores minder en dat steeds op ruime afstand van de winnaar, dus geen schijn van kans op punten. Ricardo in den Bosch  speelt zich naar de tweede plaats in Last Week's Top Scores onderdeel scratch game. Tripp Sicherheitstechnik moet de eerste game al aan Vending@Work  laten. Maar de tweede game wordt ruim teruggepakt en de 1-1 stand belooft veel. . . . voor beide teams. De derde game wint Vending@Work  weer en dan gaat het om de totaalscore. Mooi, 1 pin meer dan Tripp Sicherheitstechnik dat dus toch niet genoeg zekerheid heeft ingebouwd vanavond om dat ene puntje verlies te voorkomen. 3-1 voor Vending@ Work. DE TOPPERS komt pas in de laatste game op stoom. De verhalen zullen intussen wel zijn uitgewisseld en er is aandacht voor het bowlen. Alle vier de dames gooien hun hoogste game van de avond en dat wordt beloond met 1 punt tegen het altijd lastige Lekkah Bezig!. 

Zondag 2 februari  

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . .

Wat doen de ploegen die achter BAM!  staan? Dat vindt alles best. Als die allemaal elkaar maar puntjes afsnoepen, wordt de voorsprong voor de koploper alleen maar groter en groter en groter. . . . . ). Zelf heeft het natuurlijk ook een belangrijk aandeel daar in. Kijk naar vanavond: New Kids on the Block staat klaar om  . . . . . .  Wat betreft handicaptotaal lijken de teams redelijk aan elkaar gewaagd. Verschil slechts 250 pins.Dat is over bijna 20 wedstrijden nog geen 5 pins per game. Scratch is het verschil veel groter, maar dat zegt niet zo veel in een handicapcompetitie. Kijk naar het beste scratchteam Hoogstraten en fans: dat vinden we terug op de vierde plaats van de ranglijst, met liefst 10 punten achterstand. Dus zijn BAM!  en New Kids on the Block gelijkwaardig. En dan zie ik hoe nipt de overwinning van BAM!  woensdag op Shocking Blue  is geweest en dan zeg ik: New Kids  grijp je kans en pak de overwinning. Een gelijkspel is te weinig (om dichterbij te komen). De laatste ontmoeting ging de overwinning wel naar NKotB, met 3-1 en daarmee was het 1-3 verlies van de eerste wedstrijd gecompenseerd. Ik denk dat het vanavond opnieuw een overwinning wordt, voor . . . . . .  de nummer 2. The Lucky Devils liep beetje te knoeien woensdagavond tijdens de wedstrijd tegen Vending@Work. 1 keer een vette 600 handicapserie in het team is goed, maar daarnaast drie scores neerzetten van 550 of lager...……… Dan ben je kans- en puntloos. Laat ik maar zeggen: dat kan iedereen wel eens overkomen. En bij The Lucky Devils  is dat niet de standaard. Het team kan zich mooi weer terug vinden in de wedstrijd tegen The Selfies van wie het in de eerste ontmoeting van dit seizoen met 3-1 gewonnen heeft. Maar gemakkelijk zal het niet worden. Het intussen bijna wekelijkse viertal van The Selfies komt beter en beter in zijn spel. De laatste wee weken wordt de 2300 handicapseriegrens bijna steeds bereikt en de week daarvoor zelfs overschreden. Al met al gaat The Lucky Devils  zich wel herstellen van de afstraffing van vorige week en gaat het met 3-1 winnen. Hoogstraten en fans heeft de eerste ontmoeting dit seizoen alle punten ingeleverd bij Shocking Blue. Dat zal deze tweede ontmoeting niet gebeuren.  Hoogstraten en fans  wil op de weg terug (van overwinning naar overwinning en naar het kampioenschap wellicht) geen punten meer verspelen. Dan zal het toch nog iets beter moeten dan in de wedstrijd afgelopen woensdag tegen Tripp. Met 2342 win je tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk van Shocking Blue. Dat gaat minimaal een punt pakken en wanneer het tikkeltje meer mee zit dan afgelopen woensdag wordt het zelfs 2-2 en dat komt Hoogstraten en fans natuurlijk niet zo goed uit. Of het dan nog : "Bedankt voor het lachen is?" bij het verlaten van Olround? Tripp Sicherheitstechnik komt  Vending@Work  tegen. Drie van die 4 spelers kwamen afgelopen woensdag tot een 600 handicapserie. Bij Tripp eh . . . . . eh . . . . . .niet 1. Dat gaat een moeilijke avond worden voor de Trippers.  Meer dan 1 punt gaat er niet binnengehaald worden. Het is nog maar de vaag of dat wel lukt bij Lekkah Bezig!  tegen DE TOPPERS, een echt handicapteam. Lekkah Bezig!  kan dan scratch wel 2300 pins meer hebben tot nu toe in dit seizoen, dat zegt niets. Ik denk dat het 2-2 gaat worden. Beide hebben dit seizoen een keer van elkaar gewonnen, dus wordt het wel tijd voor een gelijkspel.

Woensdag 29 januari

Vorige week moest BAM!   in de  derde game met 1 pin verschil het punt afgeven, waardoor het geen 4-0 overwinning werd. Punt gestolen zou je zeggen. Vanavond gaat het die derde game met 1 pin verschil winnen van Shocking Blue, waardoor het geen 2-2 wordt. Punt gewonnen dus vanavond. Daarmee krijgt deze spannende wedrtrijd eigenlijk niet wat het verdient, namelijk een 2-2 gelijkspel. De voorsprong op New Kids on the Block blijft 7 punten, omdat ook die wedstrijd tegen Lekkah Bezig!   een 3-1 uitslag kent. The Lucky Devils  doet vanavond een flinke p(l)as op de plaats. Vending@Work  draait weer eens een topavond en dat kost de nummer 3 van de ranglijst gelijk 4 punten. Zo sta je riant in de top 3, zo heb je opeens de hete adem van de numme 4 in je nek. Dat is Hoogstraten en fans dat op zijn beurt met 4-0 wint van Tripp Sicherheitstechnik  dat na de topavond van vorige week vanavond een desastreuze avond heeft. Zo ben je het beste team in Last Week's Top Scores, zo gooi je opeens de laagste totaalscore van alle 10 teaams. Onderin verandert niets, doordat de beide kandidaten voor de laatste plaats tegen elkaar gelijk spelen. Ook hier de spanning (en de lol) ten top. In de  tweede game is het DE TOPPERS  dat met een fameuze eindsprint van Carolien Janssen 1 pin meer gooit dan The Selfies. In de derde game gooit The Selfies zijn beste handicapgame van dit seizoen. De 854 is zelfs de tweede score in Last Week's Top Scores. Jordi ter Horst gooit in deze game alleen maar records in zijn nog jonge seizoen. Een scratchgame van 166 (17 meer dan zijn oude hoogste game) is voor hem (en voor ons) zeer opmerkelijk. 

Zondag 26 januari

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . . 

Zeven punten zitten er  tussen de nummer 1 BAM!  en zijn achtervolgers New Kids on the Block  en The Lucky Devils , die onderling 174 pins schelen. Gaat daar woensdagavond iets in veranderen? Beide achtervolgers hebben een even zware tegenstander. Of gezien de stand van de ranglijst: een even lichte tegenstander. Afgelopen speeldag is wel gebleken hoe gemotiveerd beide teams zijn om hun wedstrijden te winnen. Wanneer die drijfveer er woensdagavond ook is tegen de lagere geklasseerde teams dan gaan beide teams met 4-0 winnen. Denk je. NKotB scoort woensdag meer dan 300 pins meer dan de tegenstander van vanavond. Lekkah Bezig! komt aan een mager 800 gamepje, terwijl de Kids  niet onder de 825 scoren. Het gaat een donkere avond worden voor Lekkah bezig!. Door die 0-4 nederlaag. De wedstrijd van The Lucky Devils  tegen Vending@Work  wordt toch een iets andere. Jaja, de eerste ontmoeting dit seizoen is het 4-0 voor The Devils  geworden. Maar kijk naar de scores van afgelopen woensdag; wat een knal game voor Vending en wat een sof game voor Devils.   In de laatste vijf weken gooit Vending van de 15 games 9 keer een vette 800 game. Precies zoals The Lucky Devils ook deden. dat duidt toch, ongeacht de stand op de ranglijst, op een bepaalde gelijkwaardigheid. Ik zou moeten zeggen dat het 2-2 wordt, maar wanneer The Lucky Devils écht álles op álles gaat zetten dan is een 3-1 overwinning mogelijk. Goed, je kan pas inlopen als de koploper zelf punten laat liggen. Gaat dat gebeuren bij BAM! tegen  Shocking Blue?  Het zou kunnen want de eerste ontmoeting dit seizoen tussen beide teams heeft Shocking Blue een puntje kunnen afsnoepen.  En kijk naar de scores van afgelopen speeldag van beide teams. Ik gok erop (dat is natuurlijk tegen alle glazen bol principes in, niet gokken, maar ZIEN) dat het Shocking Blue  vanavond lukt om gelijk te spelen tegen BAM!  Tripp Sicherheitstechnik  is aan een aardige serie bezig. Eind november was de laatste nederlaag, tegen BAM!  Hoogtsraten en fans  gaat die serie niet breken en zal er vanavond niet in slagen om van Tripp  te winnen. Een gelijkspel is maximaal mogelijk, tenzij Tripp Sicherheitstechnik te sicher is van zichzelf en aan overschatting gaat lijden........ Interessant is de wedstrijd tussen The Selfies  en DE TOPPERS. Het gaat ergens om. Ik denk dat The Selfies  nog niet goed genoeg is om de onderste plaats te verlaten. Daarvoor is een 3-1 overwinning voldoende, maar zover laat DE TOPPERS  het niet komen. Sterker nog, DE TOPPERS  wint dit ondelinge duel met 3-1 en neemt verder afstand vand e laatste plaats. 

Woensdag 22 januari

Nu de rookwolken van de verschillende strijdperken zijn opgetrokken valt op dat het beste team vanavond eigenlijk New Kids on the Block is geweest. Het staat dan ook 4 keer in Last Week's Top Scores, alleen slechts 1 keer op de eerste plaats. Maar voor zichzelf heeft New Kids  vanavond alle eerste plaatsen bezet. Dit is de beste avond van het hele seizoen voor dit team. Alle records worden verbroken: scratchgame van het team gaat met 68 pins omhoog; scratchserie met liefst 141 pins!!, de handicapgame wordt verbeterd  met 52 pins en de scratchserie gaat omhoog met 123 pins. En zie hier het trieste resultaat van vanavond: een 1-3 nederlaag tegen Tripp Sicherheitstechnik , dat als team 1 record verbreekt: de handicapserie wordt 35 hoger. Erika Roosen gooit haar hoogste seizoen scratchserie; een verbetering met 22 pins; haar handicapserie groeit ook met 22 pins. Het wordt een toppie avond voor echtpaar Vehreschild.  Man Hubert  gooit zijn hoogste seizoen scratchgame: de 245 is 10 hoger dan vorige record; de scratchserie groeit met 20, handicapgame met 2 en de handicapserie met 5. Maar ook in dit opzicht doet New Kids on the Block  een "beetje goed" mee. Marlou Klabbers gooit haar beste seizoen scratchserie. een stijging van 53 pins! De handicapserie gaat met 47 pins omhoog. Dit is gewoon de beste wedstrijd van vanavond met de beste scores. En nog spannend ook. Na twee games is de gamestand 1-1, maar pinfall voordeel liefst 67 pins voor New Kids on the Block.  Gewoon bij blijven in die derde game, dan wordt het in ieder geval (de voorspelde) 2-2. Maar deksels. . . . .de 903 van Tripp blijkt niet bij te benen. New Kids  blijft in die laatste game te veel achter: 7 pins en daardoor gaat ook het totaalpunt (slechts 9 pins verschil!!!) naar winnaar Tripp Sicherheitstechnik. Nog meer strijd vanavond en nog meer spanning. In de allerlaatste game, met de allerlaatste bal pakt Lekkah Bezig!  een knap punt af van koploper BAM!.  804 om 803. Ondanks dat ene puntverlies loopt BAM!  uit naar een voorsprong van 7 punten. New Kids on the Block  ziet The Lucky Devils  naast zich staan op plaats 2. Dat moet de eerste game nog afstaan aan Hoogstraten en fans  maar twee hoge 200 scratchgames in de  tweede game doen Hoogstraten en fans  de das om, want dat produceert geen enkele 200 score in deze game. Dan moet het dus in de laatste game gebeuren en inderdaad komt  daar de enige 800 handicapgame aan van Hoogstraten en fans.  Echter, The Lucky Devils geeft (de moed)niet op en ook (het punt) niet af. Dat niet opgeven betekent een resultaat van 828 in de derde game en daardoor blijft het bij 1 punt voor Hoogstraten en fans. Gregory Ruisi van The Lucky Devils  gooit zijn hoogste seizoen scratchserie; een verbetering met 13 pins. Zijn handicapserie gaat 10 omhoog. Melvin Bouwman douwt 1 pin bovenop zijn oude scratchserie record; hij evenaart zijn beste handicapserie. Het lukt Shocking Blue ondanks alle voornemens opnieuw niet om alle punten te pakken tegen DE TOPPERS.  Dat team zet werkelijk een hele mooie eerst game neer. 8 pins meer dan Shocking Blue. Roel Janssen van Shocking Blue gooit in die game zijn hoogste scratchgame tot nu toe. Een verbetering van 12 pins. Ook beide andere games gooit Roel hoge scores. Zijn scratchserie verbetert hij  daardoor met 59 pins. Zijn handicapgame gaat 26 omhoog en de handicapserie met 79. Paul Couwenbertg  gooit zijn beste scratchgame van dit seizoen: + 41. Zijn scratchserie is nu 22 hoger; de handicapgame gaat van 227 naar 265 en de handicapserie wordt verbeterd met 56 pins. Hij zal een flinke sprong maken op de ranglijst handicapgame. (Zie pagina ranglijsten op deze website) Onderin lukt het The Selfies inderdaad om een punt te pakken tegen Vending @Work. Dat begint met een hele mooie 852 handicapgame, maar daarna gaat het steeds minder worden. In de laatste game kost dat niet de kop, maar wel een punt.  De 729 die dan gegooid wordt is de laagste van alle andere derde games die de andere 8 teams gooien. Behalve dan die van tegenstander The Selfies  natuurlijk, dat dat punt gretig aanpakt.

Zondag 20 januari

DE BLIK VOORUIT .............

Wanneer beide teams tot dezelfde score komen als vorige week, dan wordt de wedstrijd tissen koploper BAM!  en Lekkah Bezig!  een 2-2 uitslag. Maar resultaten van de week er voor zijn natuurlijk geen garantie voor die van de week daarna. Ik wil alleen maar zeggen dat Lekkah Bezig!  niet kansloos is om punten te pakken. En dat het vanavond ook zeker doen. Dat tweede punt zal er omhangen en zal niet uit de totaalscore komen. Twee games zullen gewonnen moeten worden. Dat is op dit moment nog te veel gevraagd voor Lekkah Bezig!  maar lekker spannend gaat het wel worden. Bam!  is de betere dan wel de gelukkigere en wint met 3-1. Dat wordt dan niet alleen hard werken, maar zeker ook goed bowlen voor het team New Kids on the Block om bij te blijven. De achterstand van 5 punten terug brengen naar minder gaat echt niet lukken, daarvoor gooit tegenstanderTripp Sicherheitstechnik  de laatste weken te goed. In de laatste vijf weken komt Tripp  drie keer tot een hogere score dan New Kids. Tripp  heeft vanavond weer een gewijzigde teamsamenstelling. In dit geval zegt dat niet veel; immers, niet iedere speler of speelster is even goed, maar iedere speler of speelster is wel even waardevol. Iedereen kan de wedstrijd verliezen of winnen, goede speler of minder goede speler. Ik denk dat een 2-2 de meest logische uitslag is vanavond tussen deze beide teams. The Lucky Devils  moet met 4-0 winnen om weer een plaatsje te kunnen klimmen op de ranglijst. Aiaiaiai, staat net Hoogstraten en fans als tegenstander te wachten. Dat heeft wel zin in een knock out wedstrijd. Het wordt dan ook eerder 4-0 voor Hoogstraten  dan voor The Devils.  maar de Devils  gaat zich herpakken na de afgang vorige wedstrijd. Ik denk niet genoeg voor een 2-2, maar wel genoeg voor 1 punt. Dan blijft het Hoogstraten en fans  nog nét een half puntje voor op de ranglijst. Komen we bij de onderste helft van de ranglijst. Shocking Blue  heeft altijd de grootste moeite met DE TOPPERS.  Dat zal vanavond ook niet anders zijn. Maar kom op heren. . . . .  .we hoeven die dames niet altijd een game voor te laten gaan. Gewoon alle ballen verzamelen en met de moed der wanhoop ten strijde…… dan gaat het 4 punten opleveren. Datzelfde geldt voor het onderaan staande The Selfies. Alle ballen verzamelen heren, neem Jordi ter Horst op sleeptouw en zo gauw die ook zijn 600 handicap gaat halen komen de punten binnen. De games dat Jordi al meer dan 100 scratch gooit groeien. en dat gaat snel, ondanks dast hij pas bezig is. Dan moeten jullie zelf natuurlijk ook die 600 handicap moeten volhouden. dat lukt zelfs niet iedere Vending@Work speler heden ten dage.  Laten we vanavond maar eens beginnen met een puntje te pakken. Dat moet tegen het kwakkelende Vending@Work  kunnen lukken.

Woensdag 15 februari

Inderdaad, BAM!  doet zijn werk, pakt de 4 punten en loopt uit op The Lucky devils,  dat na vanavond zelfs een plaats op de ranglijst moet inleveren. DE TOPPERS kan geen strobreed in de weg leggen, ook al niet omdat het slechts met 3 speelt en daarmee is de opgave tot puntenwinst te komen al voor de wedstrijd begint een onmogelijke geworden. Niet alleen  DE TOPPERS,  ook The Lucky Devils helpt de koploper vanavond nog een handje. 0-4. Nederlaag. Laagste teamscores van alle vanavond. Zo ben je van een van de beste teams ineens op  één avond een van de slechtste. Niet te veel over lullen, gewoon accepteren en zo snel mogelijk naar de volgende wedstrijd toe. Lekkah Bezig!  komt niet eens tot bijzonder hoge scores, maar de westrijd is gewoon degelijk. De eerste game is het nog even op gang komen met een magere 700 game (toch al voldoende voor gamewinst) , maar daarna valt er op de 2 keer 800 handicap niets af te dingen. Joost Wanders  gooit tussendoor nog even zijn hoogste scratchserie van dit seizoen en is met zijn handicaptotaal de beste man van zijn team vanavond. Even is het schrikken voor New Kids on the Block  tegen Shocking Blue.  Zou het toch een punt voor Shocking Blue worden in de tweede game, waarin dat team met drie speelt door het uitvallen van Paul Couwenberg. Een herberekening van de score op het scherm levert toch -met 6 pins-  een winstpunt op, waardoor de 4-0 overwinning een feit wordt. Marlou Klabbers gooit in de derde game haar hoogste seizoen scratchgame (+ 32). Hoog genoeg voor een tweede plaats in de Season High Scores. De handicapgame gaat met 31 pins omhoog en wordt nu ook tweede in de Season High Scores. De 4-0 overwinning leidt de Kids  naar de 2e plaats op de ranglijst. Hoogstraten en fans  wint in een superspannende wedstrijd met 3-1 van Vending@Work. De eerste game is he verschil groot in het voordeel van de  Hoogstratens. Maar dan begint het een echte wedsrtijd te worden. 871 is de gamescore van Vending@ Work.  De derde score van Last Week's Top Scores zal later blijken. Maar daar gaat Hoogstraten en fans  met 8 pins overheen; de tweede plaats in Last Week's Top Scores. Deze game is al spannend, maar de derde game is het summum. De laatste frames (en de strikes daarin van Ronald van Zomeren van Vending )  zorgen voor de beslissing: 5 pins meer voor Vending@Work en het enige wedstrijdpunt van de avond. Hoogstraten  wint met 3-1. Tripp Sicherheitstechnik komt met zijn score van 883, in game 2, op de eerste plaats bij de handicapgame in Last Week's Top Scores.  Drie 800 handicapgams vellen The Selfies dat daarmee een 0-4 nederlaag te slikken krijgt. Robbert Backx  van Tripp Sicherheitstechnik gooit zijn hoogste seizoen scratchgame (+ 2) en verbetert zijn scratch seizoen serie met liefst 37 pins. Zijn gamehandicap record dit seizoen staat nu 6 pins hoger en de handicapserie verbetert Robbert met 31 pins. Teamgenoot Tom Mol doet hem goed na. Hoogste seizoen scratchgame net niet, daarvoor komt Tom drie pins tekort, maar zijn scratchserie is 32 hoger en de handicapgame gaat met 6 pins omhoog. De handicapserie staat ook op een nieuw seizoen record: + 31 pins.  Voor verliezer The Selfies is de laatste plaats nog steeds in bezit, maar het gaatje met DE TOPPERS  is gelukkig vanavond niet groter geworden. 

Zondag 12 januari

DE BLIK VOORUIT  . . . . . . . . . . 

DE TOPPERS gaan vanavond echt niet uit de “degradatiehoek” komen. Het gaat zelfs geen enkel punt halen. BAM! ontziet de nummer een na laatst echt niet en pakt gauw en snel met hoge scores de 4-0 overwinning. The Lucky Devils draait zó goed en wil zó graag in de buurt van de aanstaande kampioen blijven. Maar dan moet Lekkah Bezig! wel willen meewerken. Dat team probeert volgens mij juist de naam te veranderen in Serieus Bezig! Jos de Haas krijgt zijn oude scores weer terug, Marieke Peters lukt het steeds beter met opeenvolgende strikes, Joost Wanders gooit scratch beter en beter en dan telt de eerder opgebouwde handicap lekker aan en Rob Joosten loopt weer ouderwets te mokken, wanneer een van zijn fraaie effectballen zijn doel (weer eens) net mist. En daar gaat The Lucky Devils grote moeite mee krijgen. Het gaat de nummer 2 van de ranglijst vanavond niet meer dan 2 punten opleveren, deze ontmoeting tegen Lekkah Serieus Bezig! New Kids on the Block kan dan weer wat inlopen. Daarvoor zal het moeten winnen van Shocking Blue, het team dat puntje voor puntje de aansluiting met de top 5 gaat missen. Tsja, als je steeds met 1-3 verliest. . . . . dat zal ook vanavond zo zijn; daarmee loopt New Kids 1 puntje in op de nummer 2 van de ranglijst. Ook tegen Hoogstraten en fans gaat Vending@Work het vandaag niet redden. Of plots zou alles op rolletjes moeten lopen in dit team. Ik zie dat voorlopig nog niet gebeuren. Tegen BAM!  lukte het niet, maar tegen Hoogstraten en fans pakt Vending@Work nu wél een punt. The Selfies tegen Tripp Sicherheitstechnik? Wie spelen er vanavond? Is Selfies met 4? Is Tripp in zijn allersterkste opstelling? Een ding is zeker: The Selfies gaat nooit meer pakken dan 1 punt. Die gun ik het team wel. Maar een 4-0 geeft Tripp Sicherheitstechnik een mooie boost naar de bovenste plaatsen. . . . . . . . Die kans zal het team toch niet laten liggen?

Woensdag 8 januari

Het wordt lonely at the top voor BAM!

The Lucky Devils  doet wat het kan om in het spoor te blijven van koploper BAM!. Daarbij helpt de 2-2 tegen Tripp Sicherheitstechnik  (Robbert Backx  gooit zijn hoogste seizoenshandicapgame + 6) een beetje. Meer zit er vanavond niet in. Een 886 tweede game is voldoende voor dat gelijke spel. Met BAM!  is deze gamescore de beste van  de avond van alle teams. In beide andere games komt The Lucky Devils  steeds wel in de  buurt van tegenstander Tripp Sicherheitstechnik maar steeds niet genoeg voor een punt. Hierdoor loopt BAM!  weer twee punten uit. Met tegenstander Vending@Work wil het dit seizoen maar niet vlotten. Ook dit kalenderjaar komt het team niet aan zijn "normale' scores toe, ondanks het inzetten van supersub Thomas Stammes. Zijn 621 scratchserie wordt alleen maar overtroffen (met 1 pin) door tegenstander Leon Verhoeven. Teamgenoten Marco, Richard  en ook Ronald gooien ook nu weer beneden hun gemiddeldes. Kortom, BAM!  heeft geen kind aan Vending@Work en pakt simpelweg de overwinning mee. Irritatie boven spelvreugde vanavond op de banen 1 en 2 tijdens de wedstrijd van New Kids on the Block tegen DE TOPPERS. Irritatie die wordt opgewekt door de veelvuldige baanstoringen die op die banen vanavond plaatshebben. Niet alleen de stemming van de spelers en speelsters van beide partijen, maar ook de scores hebben daar onder te lijden. Beide handicaptotalen zijn (op 1 na) de slechtste van alle teams van vanavond. Na twee games hebben beide teams een punt en is de tussenstand spannend. De laatste game brengt New Kids  de game en de totaaloverwinning. Met 3 winstpunten blijven de Kids in de top 3. Simone Meeuwsen (TOPPERTJE) liggen de banen vanavond wel; zij gooit haar beste handicapgame van dit seizoen (+18) Hoogstraten en fans komt zich melden als nieuwe kandidaat voor die top 3. De tweede game is een flinke dip in de scores en kost direct een half wedstrijdpunt. Beide andere games worden vet binnengehaald en betekenen dus met de totaalscore erbij 3 punten. Lekkah bezig!  zorgt ervoor dat Shocking Blue de aansluiting bij de top 5 gaat mislopen. Met een nieuw handicapserie record (+ 11 pins) wordt Shocking Blue  op een 1-3 nederlaag getrakteerd. De scores zijn niet slecht, beide teams komen uit op een gemiddelde van meer dan 800 handicap per game. Dat lukt in alle andere wedstrijden vanavond niet. Shocking Blue (van wie Dean Janssen  zijn scratchgamerecord (+ 4) én zijn scratchserie record (+ 41) én zijn handicapgame record (+2) en ook nog zijn handicapserie record (+ 21) verbetert) trekt daarbij in twee games net aan het kortste eindje. Een keer met 33 pins en de laatste game met 4 pins! Hoe dan ook: de overwinning voor het team dat vanavond serieus voor zijn punten strijdt is terecht. Jos de Haas is de meest serieuze vanavond en gooit alle vier zijn beste scores van dit seizoen. Scratchgame + 3 , scratchserie + 34   handicapgame  + 2  en handicapserie + 28. 

Woensdag 18 december

BAM! EN THE LUCKY DEVILS BLIJVEN LEKKAH BEZIG!

Vanavond twee 4-0 overwinningen in onze woensdag vier league, beide behaald door beide koplopers. BAM!  speelt voor zichzelf en met de tegenstander The Selfies dat gelukkig vanaf  vanavond regelmatiger met vier spelers zal spelen. Voorlopig telt voor het onderaan staande team dat meedoen belangrijker is dan winnen. Tegen BAM!  is dat vanavond niet te doen. Ook nu sneuvelt er weer een BAM!  record. De hoogste scratchserie wordt met 63 pins (!!!)  scherper gesteld. 2 pins te weinig om in de Season High scores op de tweede plaats te komen, waar nu Vending@Work  bivakkeert, maar genoeg om The Lucky Devils van plaats drie te verdrijven. Léon Verhoeven zet al zijn scores een stuk scherper.  Scratchgame + 14. scratchserie + 28, handicapgame + 12 en handicapserie + 22.The Lucky Devils bereikt ook een maximale overwinning, maar het vierde punt wordt in de laatste game net over de streep getrokken. DE TOPPERS  verzet zich daarin hevig, maar wordt in de laatste frames gepasseerd. New Kids on the Block kan de nummers 1 en 2 even niet bijbenen. Het drietal van Vending@Work ligt even dwars. Zonder Ronald van Zomeren  en Anja van Oldenbeek (zwaar verstuikte enkel, opgelopen op de tweede dag van een vakantie in Rome) pakken de drie mannen de tweede en de derde game. Marco Verkleij is vanavond de man van het team. Hij gooit in de derde game zijn scratch hoogst seizoensgame (+ 11) en in totaal een scratch hoogste serie (+ 10).  Ook zijn handicapgame verbetert hij met 10 pins. Een knap herstel, want de eerste game trekt NKotB nog aan het langste eind met liefst 100 pins meer. Tripp Sicherheitstechnik tegen Shocking Blue wordt dus geen 2-2. De Trippers beslissen in de laatste game de wedstrijd. De nieuwe bal van Robbert Backx (de vorige spleet  de laatste speelavond in tweeën en levert prachtige plaatjes op van de binnenkant van een bowlingbal) helpt hem aan zijn eerste 200 game daarmee en Shocking Blue aan de nederlaag. Twee keer een Turkey kan de vanavond bleue Shocking Blue-ers niet lijden. Hoogstraten en fans stevent op een 4-0 af, na twee hoge games. Maar dan weet iemand een knop om te draaien en Hoogstraten en fans knijpt in de remmen en Lekkah Bezig!  geeft ineens gas.  En dan ontstaat er in die derde game een scoreverschil van meer da 100 pins tussen beide teams in het voordeel van Lekkah bezig!. 1 punt betekent een 1-3 nederlaag, maar een 3-1 overwinning voor Hoogstraten en fans.    

Zondag 15 december

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . .

Drie ploegen in de top met een onderling verschil van 1 punt. Wie gaat als nummer 1 de winterstop in? Niet moeilijk om te voorspellen dat dat BAM!  gaat zijn. The Selfies gaat er ongetwijfeld vol goede moet tegenaan, maar het kwaliteitsverschil is veel te groot. Zeker als The Selfies  opnieuw met 3 aan de start verschijnt. Dat wordt 4-0. De nummer 1 tegen de nummer laatst, de nummer 2 tegen de nummer een na laatst. The Lucky Devils treft vanavond DE TOPPERS. Daar tegen gaat The Devils  sowieso een punt inleveren. Misschien gaat DE TOPPERS  opnieuw voor recordverbetering van de hoogste handicapgame. Al zal een herhaling van die score van vorige week al voldoende zijn voor 1 punt. En de tweede van boven speelt tegen de tweede van onderen. En het wordt voor het hoger geklasseerde team steeds moeilijker. Aftellend van de 4-0 voor BAM!  en de 3-1 voor The Lucky Devils  zou het deze wedstrijd op een 2-2 moeten uitdraaien. En dat zou zo maar eens kunnen. Die voorspelling moet ik ook doen voor Tripp Sicherheitstechnik  tegen Shocking Blue. Iedere ontmoeting tussen deze beide teams draait het rond de 2-2. Dat zal vanavond niet anders zijn. Lekkah Bezig!  moet vanavond alles op alles zetten om tegen Hoogstraten en fans punten te pakken. Zelfs voor 1 punt zal het hard werken en vooral goed scoren moeten zijn. Laatste weken is dat team lekker bezig, inderdaad, maar dan tellen we afgelopen donderdag even niet mee. Dus vol goed moed en vol vertrouwen verovert Lekkah Bezig!  minimaal 1 punt tegen Hoogstraten en fans. 

Woensdag 11 december

BAM! weer alleen trotse lijstaanvoerder

De eerste game van de ontmoeting tussen BAM! en Hoogstraten en fans eindigt in het voordeel van de aanvaller van de koploper. Een ruime zege, die echter wordt vervolgd door een kleine nederlaag in de tweede game, waarin Dennis van Hoogstraten tot een voor hem zeer lage score komt. Sportief dat Roel Ariaans van BAM!  meedoet, door de op een na laagste score te gooien van alle mannen in deze game. Maar het pinfall voordeel is dan altijd nog in het voordeel van Hoogstraten en fans.  Dus de derde game pakken en de voorspelde 3-1 winst is binnen voor Hoogstraten en fans. Maar dan laat het BAM!  toch nog weglopen. In deze game is het Wim Hermsen die het "kunststukje" van Dennis (op 2 pins na)  herhaalt. Drie spelers van BAM! gooien hun hoogste game van de avond, bij Hoogstraten en fans doen er dat maar twee. Een matige 808 is voor de koploper voldoende om de marge in te lopen en in winst om te zetten. Dus krijgt Hoogstraten en fans maar 1 puntje. The Lucky Devils  gaat furieus van start met een eerste game van 840.  New Kids  on the Block blijft nog redelijk in het spoor. In de tweede game is het zelfs met dubbel aantal pins voordeel beter. Over twee games staat het dan 1-1 met 25 pins in het voordeel van New Kids.  Maar plots is het verzet en de aanvalsdrift bij New Kids on the Block weg en daarmee ook de gamepunt en de totaal pinfall voorsprong. De vrouwen hebben nog een redelijke derde game, maar de mannen Ger Nillesen en Hans Peters kunnen geen van twee meer aanknopen bij hun goede eerste twee games. Dus is het resultaat een 1-3 nederlaag en is het op de ranglijst stuivertje wisselen tussen deze beide teams. De hoogst scorende teams van vanavond vinden we lager op de ranglijst. Vending@Work  maakt bruut een einde aan het reeksje overwinningen van Lekkah Bezig!. Behalve de tegenstander gooit de nummer laatst van de ranglijst ook zijn eigen seizoensrecords aan flarden. Scratchgame van het team wordt 48 hoger. Net niet genoeg voor plaats 3 in de Season High scores. Scratchserie gat met 120 pins omhoog. Direct door naar de tweede plaats in de Season High scores. Handicapgame wordt met 63 verbeterd en de handicapserie gaat er aan met 131 en staat nu naast Tripp Sicherheitstechnik  op een gedeelde tweede plaats in Season High Scores. New Kids on the Block staat daar nu vierde. Thomas Stammes  geeft het team als invaller de nodige schwung en Marco Verkleij  pept zich daaraan op door zijn hoogste scratchgame van dit seizoen te gooien. Dat record staat nu 8 pins hoger. Bij Lekkah Bezig!  rolt het vanavond niet zo lekker; Marieke Peters  en Jos de Haas  blijven te ver uit de buurt van hun gemiddelde. Met Hoogstraten en fans is  Lekkah Bezig!  het enige team dat vanavond geen 800 handicapgame op de baan krijgt. Dit wat betreft de nummer 1 van Last Week's Top Scores. De nummer 2 op die lijst is Tripp Sciherhetstechnik. Het team verbetert zijn hoogste scratchserie van dit seizoen met 41 pins Robbert Backx  verbetert zijn scratchserie met 50 pins, zijn handicapgame met 10 pins en zijn handicapserie met 52 pins Jeroen kraak  kraakt ook al zijn oude scores. Scratchgame + 20; scratchserie +19, handicapgame + 32 en handicapserie + 16. Tegen al dat geweld blijft DE TOPPERS nog knap met 1 wedstrijdpunt overeind. Caroline Janssen verbetert haar scratchgame met 21 pins, de scratchserie met liefst 59 pins; handicap game wordt 20 hoger en de handicapserie staat nu boven de600, + 55. Ilona Candel verbetert haar handicapserie (nu ook boven de 600) met 35. De eerste (winnende) game wordt voor DE TOPPERS  de hoogste seizoensgame. Met 11 pins wordt het eerdere record verbeterd. The Selfies  behaalt vanavond met drie spelers geen enkel punt tegen Shocking Blue. Dat verbetert zijn hoogste scratchserie met 3 pins Bert Geerlings en Joop Peeters verbeteren allebei hun handicapserie. Dat van Bert gaat met 8 pins omhoog, Joop stelt zijn record 32 pins scherper.  

Zondag 8 december

DE  BLIK  VOORUIT  . . . . . . . . . .

Na een weekje rust begint deze avond op de banen 1 en 2 met de klapper tussen BAM! en Hoogstraten en fans. De eerste ontmoeting tussen deze beide teams eindigde in een 2-2. Het zal er vanavond weer om gaan. Afgelopen week nog haalde BAM!  vier tweede plaatsen in Last Week's Top Scores en evenaarde het op 5 pins na zijn totaal  handicaprecord van dit seizoen. Dus de vorm is er, maar dat weten we ook: bij bowlen kan die de week erop zo maar weer even weg zijn. Ik denk dat Hoogstraten en fans  vanavond vanaf het begin alles op alles gaat zetten om aansluiting bij de top te houden. Die instelling gaat een 3-1 overwinning opleveren. Nóg een klapper vanavond, namelijk de strijd tussen de nummers 2 New kids on the Block en 3 The Lucky Devils.  Misschien is de storm van The Lucky Devils  na een week rust wat uitgeraasd, anders wordt het voor New Kids  een onmogelijke opgaaf om ook maar 1 punt te pakken. Nu gaat dat wel lukken  en daar blijft het bij, want The Lucky Devils  putten zoveel moed en energie uit de laatste wedstrijd, dat ze opnieuw voor de volle buit willen gaan. Dàt gaat ze vanavond net niet lukken, het wordt 3-1. De weggezakte teams Tripp Sicherheitstechnik  en Shocking Blue krijgen vanavond de kans om aansluiting op afstand te behouden. Wanneer beide teams een 4-0 overwinning behalen wordt de achterstand iets ingelopen. Op papier is dat zeker mogelijk. Tripp kan met 4-0 winnen van DE TOPPERS en dat geldt ook voor Shocking Blue tegen The Selfies.  Beide teams zullen dan alle drie games bij de les moeten blijven. Dat gaat Tripp Sicherheitstechnik  beter af dan Shocking Blue. Lekkah Bezig!  heeft nu drie overwinningen op rij staan. Daar gaat geen vierde opvolgende bij komen. Tegen het ontwakende Vending@Work  gaat het 2-2 worden en daarmee zou Vending  zo maar van de laatste plaats af kunnen zijn.

Woensdag 27 november

DE  TOP  DRIE LOGENSTRAFT DE BLIK VOORUIT...….. EN PAKT EEN RUIME OVERWINNING

En zo wordt deze speelavond het kaf van het koren gescheiden. En hoe!!!! Niks 2-2 bij BAM!  tegen Tripp Sicherheitstechnik.  gewoon 4-0 en dan ook nog met scores die het team op alle tweede plaatsen van Last Week's Top Scores zet. Die een totaalscore oplevert van bijna het hoogste seizoens handicaptotaal. Beste speler van BAM!  vanavond Roel Ariaans, hoogste scratchserie van dit seizoen (+ 22), hoogste handicapserie van dit seizoen (+ 23). En dan New Kids on the Block  tegen Hoogstraten en fans.  Niks de voorspelde nederlaag, gewoon met 3-1 winnen. Eerste game is al binnen met 40 pins verschil, tweede game wordt met 15 pins aan Hoogstraten en fans gegund. In de derde game tekent zich een nog groter verschil af. New Kids gaat naar de hoogste score van de avond, Hoogstraten c.s. naar de laagste. Verschil is dan maar liefst 123. Het team gooit beide series het beste van het seizoen. Scratchserie gaat met 63 pins omhoog en de handicapserie is 40 pins beter. Beste New Kid vanavond is Hans Peters. Alle vier zijn scores naar de eerste plaatsen in Last Week's Top Scores, waarvan beide series doorgaan naar Season High Scores. Scratchserie van Hans staat daar nu op 3 en de handicapserie komt binnen op 2. Uiteraard gaan bij hem op zo'n avond alles seizoensscores de hoogte in. Scratchgame + 33, scratchserie + 111 !!!! (leve het Marikenpatroon!), handicapgame + 29 en handicapserie + 106. Ook teamgenoot Marlou Klabbers doet een beetje mee: haar hoogste scratchgame is 3 pins hoger en de handicapgame wordt + 1. Ook The Lucky Devils behoort tot het koren en maakt tegenstander Shocking Blue (vanavond meer mokking blue) tot kaf. Alle hoogste team scores van vanavond gaan naar de eerste plaats bij de Last Week's Top Scores. De scratchscores nemen nu zelfs een tweede plaats in bij de Season High Scores. Al die teamscores zijn records voor dit seizoen. Zo goed kwamen de Devils nog niet voor de dag. (lees: avond.) Individueel komt het vanavond van Marcia de Groot en van Gregory Ruisi. Eerst Marcia:  scratchgame + 44, scratchserie + 127 (leve het Marikenpatroon), handicapgame + 91 en handicapserie + 176!!!! Dan Greg: scratchgame + 27, scratchserie + 19, handicapgame + 27 en handicapserie + 541. Alle scores van Marcia de Groot zijn in een keer alle eerste plaatsen bij de topscores lijsten. Twee voorspellingen komen uit: in de onderste regionen pakt Lekkah Bezig! tegenstander The Selfies en 4 punten en Vending @Work klopt DE TOPPERS met 3-1.

Zondag 24 november

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . 

Een kopgroep van zes teams met een onderling verschil van slechts zes punten. Kan het nog krapper en gaat het nog lang(er) duren? Binnen die top zes hebben we eerst de match tussen New Kids on the Block,  de koploper en de nummer 4 Hoogstraten en fans. Wat is mogelijk tegen de runner up? In alle scores is Hoogstraten en fans  de koploper. In alle scores is New Kids  de slechtste van de top zes.  Verschil in handicap is 50 pins. Dat is met twee turkeys goed gemaakt door Hoogstraten en fans. Het kan bijna niet anders of dit wordt een kansloze missie voor de leider van het klassement. Hoe blij gaan de kids zijn met 1 punt. Dus wordt dat 3-1 voor Hoogstraten c.s. Wedstrijd twee gaat ook tussen teams uit de top zes. BAM!  ontmoet Tripp Sicherheits-technik. Hoe is de samenstelling vanavond van de teams met allebei roulerende spelers en speelsters? Die geeft ook een wisselende handicap. Het moet haast wel een 2-2 worden, want ik voorzie dat bij beide teams de spelers met de laagste handicaps gaan spelen. De eerste wedstrijd werd dan wel een 4-0 voor BAM!,  maar dat resultaat gaat zeker niet herhaald worden. Ook wedstrijd 3 is een partij tussen twee top-zes teams. Dat gaat voor Shocking Blue een loodzware klus worden. Het moet een opsteker zijn voor dat team dat het twee wedstrijden op rij met 4-0 heeft gewonnen. Met scores die zeker op kunnen tegen die van The Lucky Devils . Ik denk dat dat genoeg motivatie en zelfvertrouwen geeft om met 3-1 te winnen. Even kort samen gevat: de top zes teams gaan dichter bij elkaar komen, wanneer de voorspellingen bewaarheid worden. Het verschil wordt teruggebracht tot 2 punten. Lekkah Bezig!  krijgt de kans om voor de derde keer in deze tweede periode de winst binnen te halen. Tegen The Selfies  gaat dat geen probleem worden. Wil Vending@ Work  van die laatste plaats af, dan moet het met 4-0 winnen van DE TOPPERS. Dat gaat niet lukken, maar omdat het met 3-1 wint ,loopt het wel in op de nummer een na laatst.

Woensdag 20 november

HOOGSTRATEN EN FANS KOMT VANAVOND AAN HET PLAFOND EN GAAT ER ZELFS DOORHEEN. . . . . . .

Na vanavond staan er zes teams aan de leiding met een onderling verschil van vier punten. Kan het nog spannender worden? BAM!  is dan toch van de troon gestoten door The Lucky Devils. Ondanks aanwezigheid van de grootste bammer aller tijden Léon Verhoeven kent het team vanavond een bedroevende totaalscore. De een na laagste van alle 12 teams. Warempel weet het team zich de laatste game enigszins te herpakken en wordt een 800 game bereikt; hoog genoeg om een punt te pakken, want tegenstander Devils  neemt even gas terug. Nieuwe troonzitter is New kids on the Block  dat vanavond hoog scoort. de bestaande seizoenrecords worden benaderd en de scratchserie wordt zelfs verbeterd en staat nu 2 pins hoger. Marlou Klabbers  verbetert zelfs haar hoogste scratchserie tot nu toe met 17 pins. (haar handicapserie gaat + 33 omhoog) Het (wederom) drietal van Selfies  zit vanavond in een zware dip en staat alle punten probleemloos af. Hoogstraten en fans  heeft een tegenstander in DE TOPPERS  die er echt wel tegenaan wil. Dat team scoort geen slechte scores. (Totaal is slechts drie pins minder dan seizoensrecord). Caroline Janssen verbetert beide handicapscores: handicapgame wordt 22 hoger en handicapserie 51. Maar Hoogstraten en fans  verkeert in een supervorm die ertoe leidt dat alle seizoens-teamrecords sneuvelen. Alle vier Last Week's Top Scores gaan direct door naar de Season High Scores. Drie naar de eerste plaats en een naar de tweede plaats. De handicapserie is nu al hoger dan die vorig seizoen op de laatste speeldag op het bord stond. De "kampioen" van die score was De Spil met 2607. Hoogstraten en fans gooit vanavond 2645.  Scratchgamerecord+ 39; scratchserie record + 75. Handicapgamerecord + 32 en handicapserierecord + 54. Individueel beleeft Dennis van Hoogstraten  zijn beste avond met de volgende seizoensverbeteringen: scratchgame + 22, scratchserie + 76, handicapgame + 43 en handicapserie + 77. Tripp Sicherheitstechnik  is grootste slachtoffer van de avond; het valt buiten de top drie door een 1-3 nederlaag tegen  . . . . . jawel, het team aan de beterende hand Lekkah Bezig!.  Dat ene punt haalt Tripp  binnen in de laatste game.  De andere gamescores zijn niet slecht (Hubert Vehreschild  verbetert zijn beide series: handicapserie + 9 en scratchserie + 30),  maar Lekkah Bezig!  scoort daarin twee keer ruim meer en Rob Joosten presteert hetzelfdee als Hubert: handicapserie +11 en scratchserie +  24  Het lukt Shocking Blue opnieuw om met 4-0 te winnen en blijft daarmee nog steeds in de kopgroep. Tegenstander Vending@Work incasseert de nederlaag gelaten en blijft laatste. 

Zondag 17 november

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . . 

De bovenste vier teams staan slechts drie punten uit elkaar. Dat kan na vanavond wel nog zo zijn, maar dan zijn het misschien wel andere teams. BAM!  moet namelijk tegen The Lucky Devils. Die wedstrijd is dit seizoen nog niet gespeeld. BAM!  leed vorige week pas zijn eerste nederlaag.  Het kan toch niet zo zijn dat zo'n sterk team twee nederlagen op rij lijdt?  Af en toe speelt het een 2-2 en dat is de enige uitslag waarop The Lucky Devils  mag hopen. Probleem bij het vooruitkijken naar deze league is, dat de samenstelling van de teams zo kan verschillen. Voor vanavond maakt dat in deze wedstrijd niet zoveel uit. Wie er ook bij BAM!  speelt, ik denk dat het team (laatste speelweek 1 keer in de Last Week's Top Scores) het ietwat wisselvallige The Lucky Devils  (laatste speeldag vijf keer in de Last Week's Top Scores) de baas kan en de baas is. 3-1 wordt het. Tripp Sicherheitstechnik  gaat in het spoor blijven. Lekkah Bezig!  strooit ons allemaal zand in de ogen met die 4-0 overwinning op DE TOPPERS  de afgelopen woensdag.  Kijk naar de scores en constateer met mij dat het daarmee  van geen enkel team gewonnen zou hebben. Nou ja, vooruit, alleen van BAM!.  Dus het wordt weer een terugval naar een 1-3 nederlaag voor Lekkah bezig!,  deze keer tegen Tripp.  Immers, " l'histoire de cet league se repète."  New Kids on the Block dan? Ja, dat gaat goed komen. Je kan niet de ene week overtuigend de koploper verslaan en de week daarna ten onder gaan tegen The Selfies. (Grappig dat ik dit schrijf, waar haal ik dat recht vandaan om met zo'n gemak een overwinning toe te dichten aan New Kids on the Block,  omdat dat vorig seizoen slechts 1 keer gelukt is aan dat team. Twee van de drie keer werd een 0-4 nederlaag geslikt!) Dus tenminste 3 punten gaan naar The Kids . Hoogstraten en fans komt zich na een nederlaag weer melden voor een topklassering. Het wint namelijk met 4-0 van DE TOPPERS. Immers, als je als DE TOPPERS  geen punt kan pakken tegen Lekkah Bezig!  dan hoef je weinig te hopen op een punt tegen Hoogstraten en fans.  Shocking Blue  hangt daar nog steeds op de zesde plaats als het vijfde wiel aan de wagen. Je zou zeggen, tegen de nummer laatst is er geen vuiltje aan de lucht. Maar hoe vaak heeft een nummer laatst niet gewonnen van een (veel) hoger geplaatst team? Opnieuw een 4-0 overwinning voor deBlues  lijkt me onwaarschijnlijk. Vorig seizoen kwam het uit dezelfde spelers bestaande Shocking Blue  slechts tot een enkele overwinning van de drie ontmoetingen tegen het uit dezelfde spelers als van De Spil  bestaande  Vending@Work. Misschien is de drive van een aanklampend team wel sterker dan die van een onderaanstaand team, dat niet uitblinkt in een grote mate van zelfvertrouwen. Maar  de totaalscratchscore van dezelfde nummer laatst is zoveel beter.......... Ik zeg gewoon niks. dan krijg ik ook geen commentaar van mijn eigen teamleden. Wij zien het wel. . . 

Woensdag 13 november

BOVENSTE PLOEGEN DICHTER NAAR ELKAAR TOE . . . . . . MAAR LEKKAH BEZIG! PAKT LEKKAH 4 PUNTEN

Het was even heen en weer switchen in DE BLIK VOORUIT. Al haalt New Kids on the Block  zijn hoogste game niet, BAM!  blijft daar drie keer mijlenver vandaan vanavond. In die laatste game gooit Kids  geen 800 handicapgame (waarom niet?), maar BAM!  juist wel; de enige van de avond voor dit team. Daarmee pakt het een winstpunt en verliest met 1-3. In die game gooit New Kids  bijna 100 pins minder dan in game 2, maar BAM!  gooit dan juist bijna 100 pins meer dan de tweede game. Ook in deze wedstrijd wordt dus flink geswitcht. Tripp Sicherheitstechnik  verricht vanavond een klein wonder. In de loop va de game raakt het op achterstand, maar door in de laatste games plots uit te schieten worden de punten binnen gehaald. Alle 4. Dat is een knappe prestatie tegen Vending@Work, dat dus de game winst steeds uit handen ziet glippen. Zoals vorig seizoen zo vaak lukte maar tot nu toe dit seizoen niet, lukt het vanavond bij The Selfies weer niet in de strijd tegen The Lucky Devils. In die drie games ergens zo'n hoge gamescore neerzetten, dat die ene game twee wedstrijdpunten waard is. Nu is de tweede game een hele mooie, met 836, maar The Lucky Devils gooit in game 1 een 800 game, maar ook in game 3 en die is zo hoog dat de achterstand na 2 games van 66 pins op The Selfies  in een keer wordt goed gemaakt; dus door die game van een 2-2 naar een 3-1 overwinning. In de allerlaatste 10e frame van de wedstrijd laat Hoogstraten en fans zijn laatste kans op een punt verloren gaan. Gevraagd wordt een turkey om een punt te kunnen bijschrijven. De x - 6 -3 blijft daar een eind uit de buurt.  Zo haalt Shocking Blue  alle 4 punten binnen. Met mooie en dus hoge scores. Scratch gooit het team zijn beste serie van dit seizoen (+ 88!) en de handicapserie gaat met 77 omhoog. Het is vanavond Couwenbergavond in dit team. Kevin  verbetert scratch game (+ 12), scratch serie (+40), handicapgame (+16)  en hadnicapserie  (+47). Paul haalt op 4 pins na zijn beste scratchserie en mist op 10 pins verbetering van zijn handicaptotaal.  In de laagste en laatste wedstrijd van deze avond breekt Lekkah Bezig!  met de tot nu toe opgebouwde serie. De tweede competitieronde wordt afscheid genomen van alle nederlagen en wordt de toon gezet voor de komende wedstrijden. De rest van deze league is al vast gewaarschuwd.  Er valt pardoes weer een 800 handicapgame (direct de hoogste teamscore van dit seizoen
-+ 1- ; deze game is tevens de beste scratchgame van dit seizoen -+ 15-) en tegelijk wordt de laatste plaats overgedaan aan  . . . . .Vending@Work. 

Zondag 10 november

DE BLIK VOORUIT  . . . . . . . . . . . . . .

De tweede competitieronde gaat van start. De koploper stuit op New Kids on the Block. Dat team speelt de laatste wedstrijden wel met een bepaalde motivatiekick. Eerder leek het vrijheid blijheid en leve de lol. Wanneer vanavond de motivatiekick werkt, dan wordt het inderdaad leve de lol, want dan gaat BAM!  het niet winnen. Maar het vervelende is, dat die kick ook bij BAM!  aanwezig is. Zeker wanneer de eerste game wordt verloren. Dan herpakt het team zich en gaat het flink te keer op bam-gebied. Kijk, een 800 kan New Kids  wel gooien, een 850 ook nog wel. Maar een 912???? De hoogste BAM!gamescore van vorige week? Tot nu toe is  New Kids  niet verder gekomen dan 868. Nee, dus. Verlies voor New Kids en winst voor BAM!  Hoogstraten en fans  kán het gat dichten. Met 1 punt. Dan moet het dus met 4-0 winnen van Shocking Blue. Nou. . . . . . . . . de Blues  kennende. . . . . . een puntje zit er (bijna) altijd toch wel in. Ook tegen Hoogstraten c.s.  (Maar meer ook niet vanavond!). Shocking Blue  zal alles op alles moeten zetten om het zesde wiel aan de wagen te blijven. . . . . . . .Tripp Sicherheitstechnik  zal natuurlijk niet opnieuw een  plaats willen zakken op de ranglijst. Maar de kans daarop is vanavond wel erg groot. In puntenaantal staatTripp  gelijk met The Lucky Devils. Maar dat gaat vanavond meer punten pakken tegen The Selfies, dan Tripp Sicherheitstechnik  tegen Vending@Work. Dit laatste team moet dan wel met 4 spelen, dan gaat het zeker minimaal gelijk spelen. En die Devils  gaan natuurlijk het trio Selfies  pakken.

Woensdag 6 november

BAM!  BAMT ER LUSTIG OP LOS EN CRIS VAN HOOGSTRATEN OOK . . . . 

Het had de avond van Cris van Hoogstraten móéten worden. En hoewel hij vanavond de man van de woensdag 4 league is, is het niet zijn avond. NEGEN strikes staan er al op zijn scorebord. Dan komt de 10e frame: Cris gaat klaar staan op baan 2, oh.... ff wachten, want een speler naast hem komt op de approach van baan 1.  Dan maar even terug van de approach af. Oké, concentratie weer volledig en opnieuw op de approach klaar staan voor de belangrijke 10e frame..... Shi....... stapt wéér iemand bij baan 1 de approach op. Nou ja, gewoon weer even er af en opnieuw klaar stomen met de concentratie. Dan ja, de derde poging, klaar om te gooien....... en dan wordt zijn belangrijkste frame een waardeloze score van slechts 6 pins. Tsja.... hoe mooi was het voor de NBV en voor Olround en voor Cris  geweest om weer eens een 300 game op de baan te leggen. Eigenlijk was dat vanavond onmogelijk, je kunt je niet drie keer 100 % concentreren. Jammer dat het team dat op baan 1 speelde geen oog had voor wat er op baan 2 speelde. Desondanks is de man van de avond de grote leidsman die zijn team naar alle hoogste scores van het seizoen brengt. Scratchgame van Hoogstraten en fans  + 50, handicapgame + 107, handicapgame +41 en handicapserie + 59. Drie van de vier teamscores gaan rechtstreeks naar de eerste plaatsen bij de Seaseon High Scores, waar ook de scortes van Cris terug te vinden zijn: twee eerste plaatsen scratch en twee tweede plaatsen handicap. Door de maximale overwinning van 4-0 tegen de nummer 2 Tripp Sicherheitstechnik (geen een 800 handicapgame) werkt het team zich op naar de tweede plaats, die Tripp  moet vrijmaken. Ook over Tripp heen komt New Kids on the Block dat met 3-1 wint van Lekkah Bezig!  Dat team zet een unieke serie neer: eerste speelronde van negen wedstrijden iedere wedstrijd met 1-3 verliezen.  Deze keer wordt het enige punt opnieuw in de laatste game gepakt; zou de tegenstander dat punt uit medelijden weggeven? Nu is er de volgende uitdaging voor Lekkah Bezig! :  komende speelronde: iedere wedstrijd 2-2. Of misschien: iedere wedstrijd met 3-1 winnen? Hoe dan ook, decompetitie duurt nog lang en Lekkah Bezig!  eindigt echt niet als laatste. BAM!  komt tóch tot winst tegen Shocking Blue. En hoe!! Shocking Blue helpt dan wel een beetje door in twee games twee keer een individueel slechte prestatie neer te zetten (handicapscores van 153 in game twee en 151 in game 3), maar dat doet aan de prestatie van BAM!  niets af. Na negentien strikes van het team in de tweede game wordt het in de derde game nog erger voor Shocking Blue, dat alsnog voor een overwining wilde proberen te gaan. Met eenentwintig strikes verijdelt Bam!  die hoop. (Ter vergelijking: Shocking Blue  gooit in game 2 zes strikes en in de derde game komen de mannen tot 11 strikes!!) Vending@Work  speelt vanavond met drie. En dan wordt de voorspelling in DE BLIK VOORUIT flink gelogenstraft. The Lucky Devils  heeft trouwens nog aardig veel moeite om tot een 4-0 ovewinning te komen. De eerste game houdt het slechts 2 pins over en ook de laatste game is de winst met 14 pins niet vet. Ook The Selfies  speelt weer eens met drie. De laatst game is de beste en levert een winstpunt op tegen DE TOPPERS, dat de tweede game met 3 pins verschil weet te winnen .

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . .

Eerste speelronde, laatste wedstrijd. BAM!   heeft dit seizoen de schade uiterst beperkt kunnen houden. Op papier hebben ze alle wedstrijden met 3-1 gewonnen. Het zou een superprestatie zijn, wanneer de tegenstander van vanavond, Shocking Blue, daar vanavond zodanig verandering in kan brengen, dat BAM!   tegen 2 verliespunten aan loopt (of meer). De scores van afgelopen donderdag er bij nemend zou BAM!  met 1-3 verloren hebben. Maar dat is ook op papier. Ik ga het risico nemen: BAM!  lukt het vanavond niet om tot winst te komen. Minimaal 2 punten gaan naar Shocking Blue.  Dat zou Tripp Sicherheitstechnik  mooi uitkomen; alleen de vraag is of dat team gebruik kan maken van puntenverlies van de koploper. Hoogstraten en fans  is namelijk vanavond tegenstander. En je kan je moeilijk verheugen op een tegenstander die -zoals afgelopen woensdag- drie games boven de 800 handicap gooit. Maar ja, het is bowlen en je weet maar nooit. . . . . . . . Okido, nóg een verrassende voorspelling: Hoogstraten en fans laat minimaal 2 punten liggen tegen Tripp Sicherheitstechnik.  Met de wedstrijd New Kids on the Block tegen Lekkah bezig!   ben ik snel klaar. Dat wordt 3-1 voor de Kids. En ik verwacht dat Vending@Work  zich gaat oprichten. Na vier nederlagen op rij komt tegen The Lucky Devils  weer eens een overwinning. 4-0 wordt het (net ) niet. Met 3-1 is het team ook al tevreden. 

Woensdag 31 oktober

De 3-1 van koploper BAM!  tegen rode lantaarndrager Lekkah Bezig!  blijk voorspelbaar. Lekkah Bezig!  voegt weer een puntje aan zijn totaal toe en hoeft absoluut nog niet te wanhopen. Van degradatie kan nog lang geen sprake zijn, immers, het team vindt nog twee teams binnen "game"bereik: DE TOPPERS, dat vanavond eveneens met 3-1 verliest van Shocking Blue  en Vending @Work, dat met 3-1 verliest van de bende van 3 van The Selfies. Vending@ Work  heeft de man van de avond in huis: Ronald van Zomeren  werkt zich naast alle eerste plaatsen in de week top scores ook naar twee eerste plaatsen en twee tweede plaatsen toe inde Season High Scores. Shocking Blue gooit een handicapserie die het beste is tot nu toe. het oude "record" wordt vanavond met 62 pins verbeterd. Weer even terug naar het begin van dit verslag: BAM!  begint goed, gooit dan slechter (maar pakt wel het tweede punt) en evenals Lekkah Bezig! gooit ook BAM!  in de derde game zijn laagste score van de avond. Maar de score van Lekkah Bezig!  is 3 pins minder slecht dan van de nummer 1 en daarmee pakt Lekkah Bezig!  tóch weer zijn puntje, waarvoor het zo hard gestreden heeft. Tripp Sicherheitstechnik  en New Kids on the Block staan beide gelijk op 19 punten voor ze aan deze avond beginnen. Dat beloofde een spannende tijd en dat is het ook geworden. Sowieso in de eerst game: die wordt met 4 pins in zijn voordeel beslist in de 10e frame in het voordeel van Tripp. Dat had nog gekeerd kunnen worden als Hans Peters  van New Kids  zijn 10e frame afsluit zoals hij zijn eerste drie frames is begonnen: het gooien van een Turkey. Normaal niet zo erg moeilijk voor Hans,  maar nu lukt het hem niet. Weg gamepunt. Dat wordt in de tweede game door het hele team ruim goed gemaakt; het wint met een verschil van 32, na weer een Turkey van Hans in zijn openingsframes. De derde game wordt dan opeens minder spannend; vanaf de vijfde frame loopt het opeens bij Tripp weer als vanzelf, terwijl bij New Kids het kaarsje langzaam uitgaat. Door de 3-1 overwinning is Tripp Sicherheitstechnik wl op dezelfde plaats blijven staan op gelijke afstand van de nummer1, maar loopt het toch twee punten weg bij New Kids on the Block. Het enige team dat vanavond vier wedstrijdpunten aan zijn totaal kan toevoegen is Hoogstraten en Fans en daarmee gaat het over The Lucky Devils -tegenstander van vanavond- heen naar plaats 4 op de ranglijst. Hoogstraten speelt een sterke wedstrijd en bezet drie van de vier eerste plaatsen in de last Week's Top Scores. Het kanon van de vorige week van The Lucky Devils, Wesley Bouwman, legt het vanavond toch af tegen de Hoogstratens.  Wesley neemt bescheiden plaats achter Cris en Dennis van Hoogstraten die beiden tot een hoger scratchtotaal komen. Het team Hoogstraten en fans gooit zijn beste handicapgame van dit seizoen (+ 8) en beide scratchscores. De scratchgame wordt verbeterd met 21 pins en scratchserie met 18. 

Zondag 27 oktober

DE BLIK VOORUIT . . . . .  . .

De nummer 1 speelt vandaag tegen de nummer laatst. Da's een makkie: immers, die nummer 1 BAM!  kan dit seizoen niet verliezen en de nummer laatst Lekkah Bezig!  is dit seizoen niet in staat tot meer dan 1 punt per wedstrijd. Dat wordt dus 3-1 voor de koploper. Kunnen nummers 2 Tripp Sicherheitstechnik  en 3 New Kids on the Block bijblijven? Niet allebei dus, omdat die teams tegen elkaar uitkomen vandaag. Zelfs bij een 2-2 raken ze beide iets achterop. En 2-2 zou het wel eens kunnen gaan worden. Beide teams zijn tot hoge games en totaalscores in staat en wanneer ze die eerlijk verdelen wordt de stand recht gedaan. Maar ja. . . . . . . . abnormale uitschieters zoals Tripp  vorige speeldag leverde blijven natuurlijk mogelijk, maar vooraf niet in te calculeren. Dus: 2-2. Dan zou The Lucky Devils  dichter of vaster kunnen aanhaken bij de topteams. Maar. . . . .  laat nou net Hoogstraten en fans  vanavond de tegenstander zijn. Die kun je maar beter niet treffen. En die 3-1 overwinning voor The Lucky Devils op de tweede speeldag dan? Ja oké, die is mooi meegenomen en daarop mag tevreden worden teruggekeken. Maar vanavond een ander Hoogstraten op de banen. En dat zal het verschil maken. Het kan een 3-1 worden, maar dan wél in het voordeel van Hoogstraten en fans. Voor Shocking  Blue wordt het vanavond een belangrijke avond: haakt het af en speelt het weer in de laagste helft van deze league of blijft het bij en kan het verder in het "linkerrijtje". Het wordt wel een keer tijd voor showtime van het team met alleen maar nieuwe ballen. Maar de tegenstander is DE TOPPERS  en als dat team 2-2 kan spelen tegen koploper BAM!  waarom zou het dan bang zijn voor mannen met nieuwe ballen? En bovendien, in de eerdere ontmoeting dit seizoen lagen de eerste twee games de scores zo dichtbij elkaar dat het zo maar 2-0 of 0-2 had kunnen zijn na die games. Pas in de laatste game nam Shocking Blue wat afstand. Ik wil niet partijdig zijn, maar alles en alles overziende ga ik voor een 3-1 of 4-0 voor Shocking Blue  dat de kans om bij de bovenste helft  te horen graag aangrijpt. 

Woensdag 23 oktober

Drie keer een 4-0 uitslag. Dat is dit seizen nog niet gebeurd. In de stand gaat zich dan ook iets aftekenen en kunnen we spreken van een groter wordende tweedeling tussen kop (nog 6 teams) en staart. De kloof bedraagt al 5 punten en is dus in een speeldag niet te overbruggen. DE BLIK VOORUIT heeft er niet zo vaak naast gezeten als vandaag. BAM! staat onverwacht twee punten af aan DE TOPPERS. Dat wint feitelijk maar  één game.  In de eerste gooit het team zijn beste seizoensscore. Daarin blijft Bam!  bijna 100 pins achter. Dat kan het in game 2 (+ 39) en game 3 (+ 8) niet meer goed maken. Gezien de scores van de derde game, mag BAM!  ( dat vanavond slechts drie van zijn zeven spelers aan boord heeft) nog blij zijn met dat gelijkspel ook. Nee, ik blijf me vergissen in hoe Lekkah Bezig!  dit seizoen bezig is. Beslist niet lekker in ieder geval. Ook vanavond blijft het bij het wekelijkse puntje. (En blijft volgens mij ook de motivatie  net als iedere week..... van afstandje te horen....) Maar het moet gezegd:  tegenstander The Lucky Devils  gooit wel een hele sterke partij. Scratch wordt zelfs de hoogste teamscore van dit seizoen bereikt. Liefst 66 pins meer dan de vorige beste seizoensprestatie. Misschien is het dan toch de  mentaliteit en de kracht van Lekkah Bezig!  dat het de laatste game weet te pakken. En daarmee weer het wekelijkse punt. En dan komen de drie 4-0 wedstrijden. New Kids on the Block  heeft vanavond geen uitschieters, dus daar liggen de kansen voor Shocking Blue.  Helaas heeft dat team wel uitschieters . . . . de verkeerde kant op.... Game na game gaat het slechter en de nederlaag is dan ook volkomen verdiend. Exponent daarvan is  Joop Peeters die van 175 via 156 "uit"loopt naar een trieste  117.......  op twee na de slechtste van alle derde games..... Ook een 4-0 score voor het team van de week. Althans van de woensdagleague. Het echte team van de week wordt Tripp Sicherheitstechnik  net niet; in de maandag duo zit een beter team. Maar Tripp verbetert alle seizoensprestaties tot nu toe. Drie van die prestaties gaan gelijk door naar de season high scores plaatsen 1. Het  (opnieuw) drietal van The Selfies  (is dat team nou echt niet aan 4 spelers te helpen? Is iemand op zoek?) komt er vanavond echt niet aan te pas. Laat ik hopen dat het plezier in bowlen desondanks aanwezig blijft bij dit team.  Aan de geweldige prestatie van Tripp Sicherheitstechnik  doet dit natuurlijk niets af. De laatste van de drie 4-0 uitslagen gaat naar Hoogstraten en fans  (scoort hoogste scratchserie van de avond en ook van het seizoen, ook verbetert het team zijn eigen beste scratchgame) en Vending@Work. Dat heeft in de eerste game nog een piepklein beetje, maar in de overige games totaal niets te vertellen. Alleen Ronald van Zomeren gooit zijn (te lage) gemiddelde score. De anderen van dit team halen hun gemiddelde (lang) niet.

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . 

Intussen bestaat BAM!  uit 7 spelers dus is het moeilijk vooraf de sterkte in te schatten. En dan is het trouwens nog de vorm van de dag, want de laatste speeldag, voor de herfstbreak, nam het team alle eerste plaatsen van de week topscores in, terwijl niet met alle vaste spelers werd gegooid. Wie er ook spelen woensdag, deze tweede ontmoeting tegen DE TOPPERS  (op papier, want in de praktijk wordt het de eerste ontmoeting) wordt gewonnen. Zo verrassend kan DE TOPPERS  vanavond niet zijn dat meer dan 1 punt gepakt gaat worden; als het dat ene punt weet te pakken trouwens. Misschien wordt het wel 4-0 voor BAM!  The Lucky Devils gaat voor de tweede keer Lekkah Bezig!  ontmoeten. Dat zal zeker geen 4-0 overwinning worden voor The Lucky Devils. Het zal Lekkah Bezig!  intussen toch wel zodanig ernst geworden zijn, dat de punten niet meer zo maar met een lolletje worden weggegeven. De wil om te winnen komt zeker weer naar boven en dat zou vanavond al wel eens ten koste kunnen gaan van The Lucky Devils. Ik ga uit van de eerste overwinning van het onderaan staande team. Immers, wie wil nou het lelijke eendje van de league worden genoemd, zeker als je een Porsche in bezit hebt? De nummer 3 van de ranglijst speelt opnieuw tegen Shocking Blue dat alleen de eerste game een punt wist te pakken (slechts 6 pins meer) en de tweede game verloor (slechts 6 pins minder). Uit deze twee games blijkt dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Als er vanavond geen uitschieter komt voor een van de twee teams (zoals vorige wedstrijd bij NKotB  wel gebeurde in de laatste game) dan wordt het een logsiche 2-2.   Tripp Sicherheitstechnik treft The Selfies. Hoe onvoorspelbaar kan dit team zijn; of het nu met 3 of met 4 speelt. Het put natuurlijk veel moed uit de gewonnen wedstrijd tegen Hoogstraten en fans, de laatste wedstrijd voor de herfstbreak. Ik denk echter geen moed genoeg om vandaag te winnen tegen Tripp. Dat krijgt van mij het voordeel van de twijfel en gaat met 3-1 winnen. 


Woensdag 9 oktober

HET LELIJKE EENDJE VAN DE LEAGUE BINNENKORT IN EEN PORSCHE. . . . .

BAM! speelt constant met een wisselvallig team. Vanavond weer een knappe overwinning (precies volgens de voorspelling trouwens) op Vending@Work  met uitzonderlijk hoge scores. (Hoogste handicapgame en hoogste handicapserie van dit team dit seizoen). En dat terwijl Vending@Worlk alle drie dik boven de 700 gooit (totaal niet volgens de voorspelling trouwens), waarvan ook nog eens twee dik boven de 800 handicap. Dat brengt dit team aan zijn hoogste handicapserie van dit seizoen. Een wedstrijd op hoog niveau; beide tams vinden hun scores dan ook terug op (bijna) alle eerste en tweede plaatsen van de week topscores. In deze wedstrijd vallen vier van de in totaal acht 200 scratchgames van vanavond. Tripp Sicherheitstechnik slaagt er inderdaad in om drie punten te pakken tegen The Lucky Devils, dat nu voor de tweede opeenvolgende keer kopje onder gaat. Het staat nu gedeeld tweede met New Kids on the Block, dat zich niet laat verrassen door DE TOPPERS. Dat beleeft naast de nederlaag ook al geen leuke avond vanwege het uitvallen van speelster Ilona Candel  in de derde game. Hoogstraten en fans  loopt tegen een zeperd op en levert de punten in bij  het trio van The Selfies. Pas in de laatste game stelt Hoogstraten en fans  orde op zaken en pakt die met bijna 100 pins verschil. Al of niet toevallig gooit The Selfies  dan ook zijn allerslechtste game van de avond. Opnieuw een punt voor het laagstaande Lekkah Bezig!  Deze keer wordt het punt binnengehaald in de eerste game tegen Shocking Blue en je zou zeggen, dat smaakt naar meer. Maar met die punt in de tas wordt het ge oh groter en het bowlen minder. In de laatste game richt het team zich nog een keer op, maar Bert Geerlings helpt Shocking Blue met 4 strikes in zijn laatste twee frames aan de overwinning. Een positief vooruitzicht voor Lekkah Bezig!:  er is een heuse Porsche gekocht door een van zijn spelers, dus het kan niet anders of het lelijke eendje gaat spoedig de deur uit. (Trouwens: vier auto's op 1 adres is ook wel erg veel...….)

Zondag 6 oktober

DE BLIK VOORUIT  . . . . . .

Er van uitgaande dat het speelschema voor vanavond klopt, dan kent de league na afloop van de avond dezelfde koploper. BAM!  gaat Vending@Work  verslaan met drie games van minimaal 700; daar komt Vending@work  niet aan, omdat het team individueel moeite heeft om zijn gemiddelde te gooien, hoewel Marco Verkleij daar nooit probleem mee lijkt te hebben. The Lucky Devils  spelen als nummer 2 tegen Tripp Sicherheitstechnik, de nummer 3. Misschien heeft Tripp vanavond meer "Teamgeist" en meer "Ausdauer" . En dan kunnen de 3 punten -nodig voor de winst- zo maar naar Tripp gaan. New Kids on  Block komt er opnieuw achter dat het tegen DE TOPPERS altijd moeilijk is en dat je blij mag zijn met 3 punten. Dan heeft Shocking Blue het iets gemakkelijker tegen nummer laatst Lekkah Bezig!.  Wanneer de wisselvalligheid wegblijft bij de Shocking  Bluespelers, dan wordt het 4-0.

woensdag 2 oktober

Laat het dan tóch gebeuren dat The Lucky Devils het onderspit delft tegen New Kids on the Block, geheel tegen mijn voorspelling in(-zie DE BLIK VOORUIT van zondag-). En dus is The Lucky Devils tóch de leidersplaats kwijt. In een wedstrijd waarin iedereen (ver) onder zijn gemiddelde gooit, wordt het zelfs bijna 4-0 voor onze New Kids.  Die maximale nederlaag weet The Lucky Devils  te voorkomen. Met 2 pins trekt het de tweede game naar zich toe, net nu NKotB  beter in zijn spel komt. Dat niveau gaat de derde game nog een beetje omhoog en dat kan The Lucky Devils niet bijbenen. Dag overwinning, dag bovenste plaats. Die wordt nu ingenomen door BAM!  dat inderdaad -volgens mijn voorspelling- met 4-0 wint van The Selfies. Drie games is BAM! een beetje beter en dus wordt het 4-0. Bijna is Jos Geurts (182) van The Selfies  de man van deze wedstrijd, maar Gerard Pierik (192) en Michael Rawnsley (222) van BAM!  blijven hem voor. Lekkah Bezig!  pakt weer zijn puntje. Maar dat is vandaag net op het nippertje. In de eerste game heeft het team 1 pin meer dan Tripp Sicherheitstechnik. En terwijl Tripp  de volgende games hoger en hoger gooit, gooit Lakkah bezig!  juist lager en lager en dus blijft het bij dat ene punt. Ook in de wedstrijd tussen Shocking Blue en  DE TOPPERS  is het de eerste game op het nippertje. Met 2 pins meer pakt DE TOPPERS  zijn enige wedstrijdpunt. Hoogstraten en fans  pakt een knappe 4-0 overwinning op Vending@Work. Iedere game gooit Hoogstraten en fans er een schepje van 40 pins bovenop. Dat is allemaal veel te veel voor Vending.

Zondag 29 september

DE BLIK VOORUIT . . . . . . . . . 

Zal New Kids on the Block  dan het team zijn dat Lucky Devils  van de bovenste plaats haalt? Ik denk het niet. Daarvoor is de teamspirit zoals Lucky Devils die woensdag aan de dag heeft gelegd veel te groot. Ik ga ervan uit dat dat team dat zeker nog een keer gaat lukken. In dat geval mag NKotB  blij zijn met een punt. Wanneer dat niet in de eerste game wordt binnengehaald, wordt het een 0-4 nederlaag en gaat de koploper zijn voorsprong sowieso handhaven. BAM!  kan zich ook opmaken voor een overwinning (tegen The Selfies). En die zou wel eens net zo groot kunnen zijn als die van Lucky Devils. Ik ga voor twee keer 4-0.  De kampioen van vorig seizoen, Lekkah Bezig!  heeft moeite om punten te vergaren. Tot nu toe staat het op 1 punt gemiddeld per speeldag. Een andere teamsamenstelling zal zeker de verwachtingen hebben getemperd voor dit seizoen. En hopelijk voor het team gaat het woensdag 1 punt pakken tegen Tripp Sicherheitstechnik. Maar dan mag het teamtotaal wel met 100 pins omhoog. Dat betekent over drie games met 4 personen 25 pins de man/vrouw erbij. Zet um op!

Woensdag 25 september

Lucky Devils blijven de trotse koploper. De eerste game verloopt teleurstellend en die punt gaat naar DE TOPPERS, dat vanavond opnieuw niet compleet is en met drie speelsters speelt. Vanaf de tweede game gaat The Lucky Devils  beter (game 2 157 pins meer dan game 1) en beter (game 3 98 pins meer dan in game 2) gooien en is er voor DE TOPPERS geen houden meer aan.  Met 3-1 krijgen de 3 dames op hun broek. BAM!  staat na de tweede game weliswaar 1-1 in gamestand,  maar de achterstand in het totaal maakt BAM!  in de derde gewonnen game niet meer goed. Dus wordt het geen overwinning tegen Hoogstraten en fans. Daarmee nu nog geen nummer 1 positie op de ranglijst voor BAM!  Tripp Sicherheitstechnik  wint de eerste twee games tegen New Kids on the Block. In de laatste game is de schwung er een beetje uit bij Tripp, maar New Kids komt dan overeind en terwijl de eerste twee games bijna de slechtste waren van alle teams van vanavond (eerste game een na slechtste score en tweede game op twee na slechtste score) , wordt de derde game bijna de beste game van alle teams (derde score). Het levert echter slechts 1 punt op. Vending @ Work  (tegen Lekkah bezig!) en Shocking Blue (tegen The Selfies) zijn de enige teams die een 4-0 overwinning binnen halen. In de wedstrijd Lekkah Bezig!  tegen Vending @ Work gooien beide teams iedere game een hogere score. Vending @ Work blijft daarbij steeds aan de goede kant van de score, al is het veschil in de tweede game slechts 4 pins..

Zondag 15 september


De blik vooruit

Als een dolle is Lucky Devils uit de startblokken geschoten deze competitiejaargang. Gaan de gebroeders Bouwman c.s. dit nog een speeldag of wat volhouden? Tegenstander Tripp Sicherheitstechnik is niet zo maar een ploegje dat zich zo maar gewonnen geeft. Maar de koploper  heeft de laatste vier games van de eerste zes  (dik) 800 handicap gegooid; dus dat ziet er niet zo sicher uit voor Tripp.

11 september

Het beste team scratch staat op de laatste plaats het spookteam. Dat zal wel gaan veranderen, omdat dit team uit de competitie wordt genomen. Omdat Champs zich heeft teruggetrokken gaan nog 10 teams verder in dit seizoen. Dat ene verliespunt van BAM!  tegen Champs zal worden teruggegeven, waardoor we op dit moment twee leiders met 7 punten hebben. Er staat al een prachtige score van 257 in de lijst; de scratchgame van Dennis van Hoogstraten in de laatste game van de eerste speeldag in de verloren wedstrijd tegen New Kids on the Block.


Eerste speelronde

Vending@work - Tripp Sicherheitstechnik

Champs - BAM!

Klabbers/Nillesen/Peters/Jansen - Hoogstraten en fans

Schocking Blue-The Lucky Devils

The Selfies - NTB

De Toppers - Spookteam

De kampioen Lekkah Bezig!  is niet meer. In ieder geval de naam niet. Die is veranderd in NTB  en ook De Spil  bestaat nog wel, maar ook met een andere naam. Verder geen wijzigingen in deze league en het is alleen jammer dat de plaats van het spookteam tot nu toe niet opgevuld is geworden. 

In afwachting van de aanvang van de eerste speelavond van het nieuwe seizoen even een (be)standje uit de oude doos. De eerste speelavond van heel lang geleden. . . . . .

De eerste speelavond is woensdag 4 september. Aanvang 19.30 uur.  Let op: op de ALV is het aanvangstijdstip van deze league een discussiepunt geweest. Aanleiding is het aantal "laatkomers" op de woensdagavond. Het aantal last minute spelers op deze avond valt zodanig op, dat het nogal wat leaguespelers irriteert. Beginnen we nou wel of beginnen we nou niet? Dat kwam vooral omdat de ene keer de banen wel verhuurd waren tot half acht en een andere keer niet. En dan wordt gegokt op later beginnen en dus wordt er ook later gekomen. De ALV heeft het volgende besloten (zie NBV website notulel (letterlijk)  ALV):

Olround  heeft de banen altijd om 19.45 uur startklaar. Op dat tijdstip begint de woensdag4 league. Indien mogelijk wordt om 19.30 uur ingooitijd  aangezet en wordt stipt 19.45 uur de league opgestart. OM 19.30 UUR DIENT LEAGUEGELD TE ZIJN AFGEREKEND.

© Copyright www.jpbowlingnieuwsnijmegen.eu